Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη!

❱❱ Η Βουλή ήρε τη βουλευτική ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο NovartisΣτη Δικαιοσύνη δίνει η Βουλή τη σκυτάλη της έρευνας σχετικά με την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο Novartis, καθώς ήρε τη βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ με 213 «ναι» και ένα «κατά» (καταψήφισε μόνο ο Αριστείδης Φωκάς).

Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, αν και υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου και πως όλες του οι αποφάσεις που πήρε ως υπουργός ήταν νόμιμες.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άθλια μεθόδευση», «πολιτική δολοφονία», «κατασυκοφάντηση», αλλά και για «κακοποιούς», «άθλιους» και «πολιτικούς εγκληματίες της συμφοράς», ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, με τον ίδιο να προειδοποιεί ότι «τους σκευωρούς θα τους συντρίψω». Τον βουλευτή στήριξε η Φώφη Γεννηματά, η οποία «είδε» πίσω από την υπόθεση Novartis την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συντρίψει το κόμμα της.

«Ολα γίνονται για να χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό του αντίπαλο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής, που θα είναι “η έκπληξη των εκλογών”» όπως είπε επί λέξει η κυρία Γεννηματά, η οποία μάλιστα επανέφερε τα περί «βρόμικου ’89», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αδίκημα παρά χάρτινες κατηγορίες και ανυπόστατες μαρτυρίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για βαριά προσωπική ευθύνη του στην υπόθεση και για προσπάθειά του να «αυτοπροστατευτεί» καθ’ οδόν προς τις εκλογές.

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να δώσει ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της δωροδοκίας. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα αναφορικά με την υπόθεση Novartis συνεχίζεται για άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα: τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Θυελλώδης συνεδρίαση

Την ίδια ώρα, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά με 209 ψήφους υπέρ. Κατά της άρσης ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ., συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου. Η υπόθεση αφορά τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις που ο πρώην υφυπουργός φέρεται ότι έκανε σε διαγνωστικό κέντρο συγγενικών προσώπων του. Ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, μιλώντας για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”…». Με συντριπτική πλειοψηφία ήρθη και η ασυλία του Αριστείδη Φωκά, πρώην Κεντρώου και νυν συνοδοιπόρου του Πάνου Καμμένου, λόγω δικαστικής διαμάχης με κατασκευαστική εταιρία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...