Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Συγκλονιστικές περιγραφές δεσποτάδων: Λιωμένα άμφια και φωνές μετά την επίθεση από τον «δαιμονισμένο» παπά

Ξυπόλυτος στο ΚΑΤ ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος! Ο Αρτης στην αρχή νόμιζε ότι τους έριχνε αγιασμό

Καλά στην υγεία τους είναι οι αρχιερείς που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό προχθές το απόγευμα στο Συνοδικό Μέγαρο. Ωστόσο, δηλώνουν συγκλονισμένοι για το φρικιαστικό γεγονός που σημάδεψε το μυαλό τους και καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές.

«Είδα τα ράσα μου και τα παπούτσια μου να λιώνουν. Πήγα στο ΚΑΤ ξυπόλυτος!» περιγράφει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος και τονίζει ότι επικράτησε πανικός στην αίθουσα. Ο ιεράρχης εξέφρασε τη συγκίνησή του για το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου και τους ευχαρίστησε όλους. «Ηταν φοβερό αυτό που ζήσαμε στο Συνοδικό Δικαστήριο, η απρόσμενη ένταση και έκταση της φρίκης» δήλωσε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, φανερά σοκαρισμένος, περιέγραψε το χρονικό της επίθεσης. «Εμείς ήμασταν μέλη του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου και εξετάζαμε μία έφεσή του. Του ανακοίνωσε ο πρόεδρος ότι απορρίφθηκε η έφεση, διότι την υπέβαλε εκπρόθεσμα. Αυτός τότε ρώτησε τον πρόεδρο: “Να κάνω μια ερώτηση”. Και αφού πήρε την άδεια, ρώτησε εάν μας είχε μιλήσει ο δεσπότης του, προκειμένου να βγάλουμε αυτή την απόφαση. Του απάντησε ο πρόεδρος του Συνοδικού Δικαστηρίου: “Φυσικά, όχι”. Τότε εκείνος βγάζει ένα μπουκάλι, περίπου δίλιτρο, και άρχισε να το εκσφενδονίζει κατά πάνω μας. Στην αρχή δεν κατάλαβα. Αλλοι νομίζανε ότι ήταν νερό, άλλοι νομίζανε ότι ήταν λάδι, αλλά είδαμε ότι καίγονταν τα ράσα μας» λέει και συνεχίζει με τρεμάμενη φωνή.

24 june 2021 moni petraki vitrioli3
Τα ράσα των ιερέων που δέχθηκαν την επιθεση

«Εγώ ένιωσα ένα κάψιμο στον λαιμό, οπότε κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ καυστικό. Μόλις τελειώνει, πετάει κάτω το μπουκάλι, το οποίο σπάει. Και εκεί που νομίζαμε ότι τελείωσε, βγάζει και δεύτερο μπουκάλι. Κρύφτηκα πίσω από το βήμα των ομιλητών. Ευτυχώς, τη γλίτωσα, γιατί ήρθε προς το μέρος μου περισσότερο. Ηταν ένα τραγικό γεγονός». Στην ερώτηση αν συγχωρεί τον δράστη, ο συνοδικός αρχιερέας απαντά ότι πρέπει να τον συγχωρήσει ο Θεός.

pappas 1
Ματωμένο ράσο

«Οταν ο δράστης άκουσε την απόφαση, έκανε μία κίνηση στα πόδια του και έβγαλε ένα δίλιτρο, γυάλινο καφέ μπουκάλι. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα» περιέγραψε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος, ο οποίος στην αρχή νόμιζε ότι ήταν αγιασμός, αλλά λέει σοκαρισμένος ότι όταν είδε πως το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβε.

«Αρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Εβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Εριξα νερό σε μια βρύση έξω» περιέγραψε ο μητροπολίτης, συμπληρώνοντας πως δεν είχε σημαντικά τραύματα στο πρόσωπο, καθώς το είχε καλύψει με τα χέρια του.
Αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε με τον οδηγό του στον «Ευαγγελισμό», όπου τον ανέλαβαν στα Επείγοντα και τον ενημέρωσαν πως δεν έχει υποστεί ζημιά στα μάτια, παραπέμποντάς τον στον ΚΑΤ, προκειμένου να κάνει περαιτέρω έλεγχο ένας χειρουργός.

pappasvitriol
Μέχρι και στο Ευαγγέλιο πήγε το καυστικό υγρό

Για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε στη Μονή Πετράκη, μετά την επίθεση με το βιτριόλι, μίλησε και ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος. «Υπήρχε ένα δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Ανακοινώθηκε η απόφαση ότι επικυρώνεται η καθαίρεσή του και σηκώθηκε και πέταξε δύο μπουκάλια καυστικό υγρό.» είπε σε δηλώσεις του χθες το πρωί, διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

«Με έσωσαν τα ράσα μου!» δήλωσε ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές. «Ηταν ακριβώς πίσω μου όταν έριξε το καυστικό υγρό και έπεσε σχεδόν όλο στην πλάτη μου! Ευτυχώς, φορούσα δύο ράσα, αυτό με έσωσε, τα ράσα και το καλυμμαύχι. Τα ράσα μου σχεδόν αμέσως έλιωσαν, αυτό με έσωσε, αλλιώς θα είχα σοβαρό πρόβλημα στην πλάτη» περιέγραψε και πρόσθεσε ότι ο δράστης απειλούσε και έβριζε από την προηγούμενη απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

«Η πρόθεσή του ήταν να κάνει όσο περισσότερο κακό μπορούσε. Σκόρπαγε με μένος και προς όλες τις κατευθύνσεις το υγρό. Ελεγε ‘‘θα δείτε τι θα πάθετε… Εσένα θα σε κανονίσω και αργότερα’’ μου είπε ενώ φορούσε χειροπέδες» κατέληξε.

Ανακοίνωση για την επίθεση του καθαιρεθέντος κληρικού εξέδωσε και ο μητροπολίτης Βέροιας, κληρικός της οποίας ήταν ο δράστης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι συμπαρίσταται στους πληγέντες αρχιερείς και κάνει γνωστό ότι ο δράστης χειροτονήθηκε στη Λιβύη, προσήλθε στη Μητρόπολη Βέροιας το έτος 2014 από τη Μητρόπολη Γόρτυνος, ενώ το 2018, εξαιτίας βαρύτατης κατηγορίας, ετέθη σε προσωρινή αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του. Το 2019 κρίθηκε ένοχος από το Επισκοπικό Δικαστήριο και η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο. Τη λύπη και την αποδοκιμασία του εξέφρασε και ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...