Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η εγκύκλιος Χουλιαράκη αναγκάζει γιατρό να καταβάλει αποζημίωση 850.000 ευρώ

Η εγκύκλιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη τέθηκε σε εφαρμογή και ήδη νοσοκομειακός γιατρός στη Λάρισα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 850.000 ευρώ για ιατρική επιπλοκή! Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τις ιατρικές επιπλοκές δεν θα τις πληρώνει πλέον το ΕΣΥ, αλλά ο υπεύθυνος γιατρός.

Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, είναι του 2002. Τότε, ασθενής έχασε τη ζωή του έπειτα από επιπλοκή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο γιατρός είχε καταδικαστεί για αμέλεια και τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο τον καλεί να καταβάλει την αποζημίωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ζήτησαν από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει την εν λόγω εγκύκλιο. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάτι που θα οδηγήσει σε παραίτηση νοσοκομειακούς γιατρούς και θα υποβαθμιστεί το σύστημα υγείας. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί υπεύθυνη την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης) για το ζήτημα.

Εκτόξευση

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό οδηγεί κατευθείαν σε ραγδαία και πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, καθώς τα ποσά που επιδικάζονται είναι κολοσσιαία. Για μία μόνο περίπτωση μπορεί η αποζημίωση να είναι μεγαλύτερη από τις συνολικές αποδοχές ενός γιατρού ΕΣΥ στα συνολικά 25 χρόνια της υπηρεσίας του. Ο μαζικός εξαναγκασμός των νοσοκομειακών γιατρών σε ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης θα οδηγήσει άμεσα την εκτόξευση των ασφαλίστρων σε ύψος τουλάχιστον 15.000 έως 20.000 ευρώ ετησίως. Πράγμα που νομοτελειακά θα οδηγήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ομαδική μαζική παραίτηση» σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε επίσης άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και να ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο καταλογισμός της αποζημίωσης των 850.000 ευρώ στον γιατρό της Λάρισας. Ο δε Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του ζητεί την απόσυρση της εγκυκλίου και επισημαίνει ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στον κλάδο της Υγείας. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε: «Οι συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι τραγικές, καθώς θα εκτοξεύσουν το κόστος των ιατρικών πράξεων και θα οδηγήσουν στην άσκηση αμυντικής ιατρικής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...