Ο Δρυμωνάκος σε εκστρατεία για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών με αιμορροφιλία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

«Κάθε παιδί με αιμορροφιλία μπορεί σήμερα να έχει μια γεμάτη ζωή, αρκεί να λαμβάνει τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση από το περιβάλλον του».

Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης για την αιμορροφιλία, με τίτλο «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», την οποία υλοποιεί η φαρμακευτική εταιρία Roche Hellas υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και με την υποστήριξη του πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση Γιάννη Δρυμωνάκου ως πρεσβευτή.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση των ατόμων με αιμορροφιλία αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της συγκεκριμένης αιμορραγικής διαταραχής. Πρωταγωνιστής της εκστρατείας είναι ο Αιμίλιος, ένα πρόσχαρο 10χρονο αγόρι με αιμορροφιλία, που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τη νόσο τους και τις «προσαρμογές» που χρειάζεται να κάνουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να χαίρονται την παιδική τους ηλικία με ασφάλεια.

Σειρά κόμικς

Στο πλαίσιο της εκστρατείας δημιουργήθηκε μια σειρά κόμικς με τίτλο «Οι περιπέτειες του Αιμίλιου», μέσα από την οποία παρουσιάζονται διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας του ήρωα. Τα τεύχη με τις περιπέτειες του Αιμίλιου διατίθενται δωρεάν στις οικογένειες παιδιών με αιμορροφιλία, μέσω των Κέντρων Αιμορροφιλίας της χώρας και του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών. Στην ιστοσελίδα www.hemilios.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα νεότερα που αφορούν τη νόσο.

Η αιμορροφιλία είναι μια γενετική διαταραχή της διαδικασίας πήξης του αίματος. Οι ασθενείς αιμορραγούν πιο συχνά και για μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους, όπως εξηγεί η διευθύντρια της Μονάδας Αιμορραγικών Διαθέσεων και του Κέντρου Αιμορροφιλικών Παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» Ελένη Πλατοκούκη.

Η διαταραχή προσβάλλει κυρίως τους άνδρες, καθώς μεταβιβάζεται γενετικά από τη μητέρα στον γιο και η περίπτωση να γεννηθεί ένα κορίτσι με αιμορροφιλία είναι πολύ σπάνια.

«Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας νέες, βελτιωμένες επιλογές όσον αφορά την προφυλακτική θεραπεία, ορισμένες από τις οποίες καλύπτουν τα άτομα που έχουν αναπτύξει αναστολείς, ενώ άλλες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δράσης, μειώνοντας τη συχνότητα των εγχύσεων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ