Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Έσωσε ήρωα πιλότο ο προφήτης Ηλίας

❱❱ Ο Κώστας Ιατρίδης εξομολογείται το θαύμα που έζησε πριν από 34 χρόνια, όταν το Φάντομ του τυλίχθηκε στις φλόγεςΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η προσωπική εξομολόγηση του απόστρατου αντιπτεράρχου Κώστα Ιατρίδη για το πώς του έσωσε τη ζωή ένα θαύμα του προφήτη Ηλία, όταν ο κινητήρας του Φάντομ που πιλόταρε κατά τη διάρκεια μίας αποστολής αναχαίτισης τυλίχθηκε στις φλόγες και ο ίδιος βρέθηκε να παλεύει επί έξι ολόκληρες ώρες με τα κύματα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Ιονίου!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 ετών από εκείνο το περιστατικό, ο επίτιμος διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, για να τιμήσει τον θαυματουργό προφήτη Ηλία, η μνήμη του οποίου γιορτάζεται σήμερα. Οι περιγραφές του για τα θαυμαστά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του συγκλονίζουν!

Οπως αναφέρει στο μήνυμά του ο «αετός των αιθέρων», ο οποίος υπηρέτησε επί χρόνια τις Ενοπλες Δυνάμεις και συμμετείχε σε δεκάδες αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά ως χειριστής πιλότος, το βράδυ που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιουλίου 1984.

Ο 30χρονος -τότε- σμηναγός, ο οποίος βρισκόταν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με το onalert.gr, πήρε εντολή από το Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου να συμμετάσχει με ακόμα ένα F-4 Φάντομ σε μια αποστολή αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ιταλίας. Ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, ο νεαρός πιλότος επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και ξεκίνησε με αυτοθυσία για ακόμα μία μάχη στους ελληνικούς αιθέρες.

Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή με το πτητικό του «δίδυμο», πήρε νέα εντολή να συνεχίσει τις εκπαιδευτικές αναχαιτίσεις σε χαμηλότερο ύψος. Ομως, λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενώ πετούσε δυτικά της Κεφαλλονιάς, συνέβη ένα αναπάντεχο γεγονός που έκανε το αίμα του 30χρονου σμηναγού να παγώσει. Ο κινητήρας του μαχητικού του ανεφλέγη ξαφνικά, με αποτέλεσμα να τον κυριεύσει ο φόβος!

Παρ’ όλα αυτά, βρήκε την ψυχραιμία να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία έμεινε για έξι ώρες στο νερό, παλεύοντας με τα τεράστια κύματα, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ, ώσπου τελικά ήρθε η πολυπόθητη σωτηρία. Σε όλη αυτή την οδύσσεια είχε δίπλα του τον προστάτη άγιό του, ο οποίος τον βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή: «Ξημερώνοντας του προφήτη Ηλία, μέσα στην ατυχία μου, είχα την ”τύχη” να εγκαταλείψω και να επιζήσω αντιμετωπίζοντας επιτυχώς μια βλάβη (φωτιά) που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης. Εμεινα στη θάλασσα νύχτα 6 περίπου ώρες, παλεύοντας με τα κύματα λόγω των 7 μποφόρ» αναφέρει ο κ. Ιατρίδης.

«Αισθάνεσαι ότι φεύγεις»

«Ο προφήτης Ηλίας έκανε το θαύμα του!! Σώθηκα. Ηταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία που σε φέρνει κυριολεκτικά στις πύλες της άλλης ζωής. Αισθάνεσαι ότι ξαφνικά φεύγεις από τον εφήμερο αυτό κόσμο και δεν έχεις τον χρόνο ούτε καν να λυπηθείς γι’ αυτό, και στη συνέχεια ξαναγεννιέσαι και προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να κρατηθείς ζωντανός παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης» συμπληρώνει ο απόστρατος αντιπτέραρχος!

Οπως λέει σε άλλο σημείο της ανάρτησής του ο 64χρονος -σήμερα- απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, η ζωή του πιλότου είναι συνδεδεμένη με το ατύχημα, ενώ είναι γεμάτη με δυσάρεστα και ευχάριστα, κάποιες φορές δε και με θαυματουργά γεγονότα!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...