Δώρισε μονοκατοικία στην ανιψιά του και αυτή τον έκλεισε σε γηροκομείο

Ουδείς αχαριστότερος του… ευεργετηθέντος έκρινε για δεύτερη φορά ο Άρειος Πάγος ανακαλώντας δωρεά μονοκατοικίας που είχε κάνει ένας ηλικιωμένος στην ανιψιά του, όταν εκείνη τον εγκατέλειψε σε γηροκομείο! Λίγες ημέρες μετά την απόφαση «σταθμό» που οδήγησε στην ανάκληση δωρεάς που είχε κάνει σύζυγος σε σύζυγο λόγω… αχαριστίας, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε ακόμη μία απόφαση «χαστούκι» για όσους δείχνουν να μην εκτιμούν αυτά που τους δόθηκαν!

Συγκεκριμένα, ένας άτυχος ηλικιωμένος, που δεν είχε δικά του παιδιά, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη σύζυγό του πριν πεθάνει, αποφάσισε να δωρίσει το μοναδικό του ακίνητο, μια μονοκατοικία σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, στην ανιψιά του, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι εκείνη θα τον φροντίζει. Μόλις, όμως, το ακίνητο πέρασε στο όνομά της, η ίδια, αντί να τηρήσει την υπόσχεσή της προς τον θείο της, τον άφησε σε γηροκομείο, αφού προηγουμένως του πήρε τα κλειδιά του σπιτιού και το βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης!

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο της συζύγου του ο δωρητής ζούσε μόνος και «ένιωθε ανασφάλεια ως προς την περαιτέρω επιβίωσή του, την οποία είχε καταστήσει εντονότερη η μοναχική διαβίωσή του». Η ανιψιά του, που έως τότε ζούσε στη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον ίδιο να πιστεύει ότι αυτό έγινε για «να του προσφέρει προστασία και φροντίδα».

Όμως, εκείνη φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια κατά νου για τον θείο της… Αρχικά προφασίστηκε δυσκολία στην εύρεση εργασίας στην πόλη της και αποφάσισε να μετοικήσει στην Αλεξανδρούπολη, υποσχόμενη στον θείο της ότι «σύντομα θα προβεί στη μίσθωση κατοικίας, όπου θα εγκατασταθούν μαζί». Αντί, όμως, να τηρήσει αυτή την υπόσχεση, έφερε τον άτυχο ηλικιωμένο στην Αλεξανδρούπολη και τον έβαλε σε γηροκομείο, ενώ η αναζήτηση κατοικίας όπου θα διέμεναν μαζί φάνηκε πως αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός!

Απογοητευμένος, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη την υγεία του, ο ηλικιωμένος, τέσσερις μήνες μετά την εισαγωγή του στο γηροκομείο, επιχείρησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Μόνο που ο ίδιος δεν είχε πλέον κλειδιά αλλά ούτε και χρήματα πάνω του, με αποτέλεσμα να τον περιθάλψει ο ιδιοκτήτης του καφενείου της γειτονιάς του!

Η ανιψιά ενημερώθηκε για το γεγονός από τις εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες παρέδωσε τα κλειδιά και τα βιβλιάρια καταθέσεων, χωρίς ωστόσο να επισκεφθεί τον θείο της ή να ενδιαφερθεί για την τύχη του. Έτσι, η αχαριστία της γυναίκας προσέκρουσε στους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανακάλεσαν τη δωρεά που της είχε γίνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ