Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Η Αλίκη Κατσαβού ποζάρει με μπικίνι και χωρίς ίχνος ρετούς

Η Αλίκη Κατσαβού χαλαρώνει μακριά από τις επαγγελματικές της...

Άρης Σοϊλέδης: Η μάχη των αδελφών με τα ναρκωτικά, ο χαμός του ενός και η απώλεια του πατέρα τους

Ο Άρης Σοϊλέδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello...

Αυγουστίδης – Κρασσά: Αγκαλιές και φιλιά στην παραλία

Μπορεί ως Αστέρης στον «Σασμό» να έχασε τη μεγάλη...

Το μήνυμα όλο νόημα της Μαλέσκου: «Αυτό το καλοκαίρι όσο κυλάει ξεκαθαρίζουν πολλά»

Η Ιωάννα Μαλέσκου αποχαιρέτησε τον ΣΚΑΙ πριν από λίγο...

Σφύριξε και έληξε ο Μαρινάκης για τα λεφτά του «Μένουμε σπίτι»

Τα πάνω κάτω φέρνει η ξαφνική κίνηση του Β. Μαρινάκη να επιστρέψει -και μάλιστα με μια εξευτελιστική για την κυβέρνηση ανακοίνωση- τα ποσά που εισέπραξε ο όμιλός του από τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό. Η ενέργεια αυτή αποτελεί κι έναν γενικότερο κόλαφο για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού εκτός από τις σχέσεις που διαταράσσονται με τον επιχειρηματία και μιντιάρχη ενισχύονται και τα ερωτήματα για το σκάνδαλο των 20.000.000€.

Στην ανακοίνωση της Alter Ego γίνεται λόγος για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές», ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσε να υπερασπιστεί το όλο εγχείρημα, αρνούμενος ότι έγινε και το παραμικρό λάθος. Μετά το κατά μέτωπον χτύπημα Μαρινάκη στην κυβέρνηση επικρατούσε αμηχανία, καθώς φαίνεται ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να επηρεαστούν και οι πολιτικές εξελίξεις και ισορροπίες, σε μια φάση που το πρωθυπουργικό επιτελείο έδειχνε επαναπαυμένο ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την οργή του κ. Μαρινάκη τροφοδότησε το γεγονός ότι στη λίστα με τα ποσά που ανακοινώθηκαν το Mega εμφανίζεται να έχει λάβει λιγότερα ακόμη και από το Open του κ. Σαββίδη. Όπως αναφέρεται μάλιστα, το αφεντικό της Alter Ego επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου και αφού τους ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει τα χρήματα φέρεται, μεταξύ άλλων βαριών εκφράσεων, ότι τους είπε εν εξάλλω: «Ας σας προστατεύσει ο Ιβάν του Τσίπρα…».

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση των ποσών, για το Mega ο όμιλος Μαρινάκη πήρε 470.527 ευρώ, ενώ η πλευρά Σαββίδη για το Open πήρε 557.566 ευρώ. Αντίστοιχα, για την ιστοσελίδα του Mega δόθηκαν 21.080 ευρώ, ενώ για την ιστοσελίδα του Open 124.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη «λίστα Πέτσα», το ποσό που αναλογούσε συνολικά στον όμιλο Μαρινάκη (κανάλι, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες) ήταν 1.231.886 ευρώ. Άλλα 306.260 ευρώ ήταν για τα «Παραπολιτικά».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Έγκλημα στην Άρτα: Δείτε τι είπε ο 29χρονος στην πρώην γυναίκα του πριν σκοτώσει τον πεθερό του

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να φανεί ποια στάση θα τηρήσουν εφεξής τα μέσα που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης -δηλαδή, εκτός από το τηλεοπτικό κανάλι, οι εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα» αλλά και τα «Παραπολιτικά», εφημερίδα και ραδιόφωνο- δεδομένου ότι τουλάχιστον έως τώρα ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές, εάν όχι ο βασικότερος της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επίσης, σημασία έχει εάν θα υπάρξουν και πολιτικές παρενέργειες, δεδομένης της ρευστότητας που επικρατεί και των ανακατατάξεων που αναμένονται από το φθινόπωρο λόγω της ύφεσης και της επαπειλούμενης νέας οικονομικής κρίσης. Κάποιοι ήδη λένε με νόημα ότι «αρχίζουν τα όργανα».

Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, είναι φανερό ότι υπό το βάρος και των καταγγελιών αυτών το εν λόγω διαφημιστικό πρόγραμμα, που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο, τινάζεται στον αέρα, ενώ μένει να φανεί εάν το παράδειγμα Μαρινάκη θα ακολουθήσουν και άλλοι όμιλοι ΜΜΕ. Σε πολιτικό επίπεδο, η πρώτη αντίδραση εκδηλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλώντας για «φιάσκο» σημειώνει ότι «οι κ. Μητσοτάκης και Πέτσας δεν είναι πλέον μόνο βαριά εκτεθειμένοι, αλλά και καταγέλαστοι».

Στην ανακοίνωση της Alter Ego αρχικά αναφέρεται ότι όλα τα μέσα του ομίλου από την εμφάνιση της πανδημίας φιλοξένησαν αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών «με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας». Και προσθέτει: «Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας “Μένουμε στο σπίτι” και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Έγκλημα στην Άρτα: Δείτε τι είπε ο 29χρονος στην πρώην γυναίκα του πριν σκοτώσει τον πεθερό του

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ» καταλήγει.

Οι «ριγμένοι» της αδιαφανούς «λίστας Πέτσα» ετοιμάζουν μηνύσεις και αγωγές!

Δικαστική συνέχεια προειδοποιούν ότι θα δώσουν οι «ριγμένοι» της προκλητικά μεροληπτικής και αδιαφανούς «λίστας Πέτσα». Η δημοσιοποίηση, με εξ ορισμού ύποπτη βραδυπορία 90 ημερών, του σχετικού καταλόγου των μέσων στα οποία έπεσε ζεστό χρήμα στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πανδημία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς οι καταφανώς αδικημένοι ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους, έχοντας διαπιστώσει ότι ειδησεογραφικά ασήμαντες έως ανυπόληπτες περιπτώσεις μέσων εισέπραξαν δυσανάλογα ποσά σε σχέση με τους επαγγελματίες του χώρου.

Το θέμα πλέον, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει εντός των προσεχών ημερών διαστάσεις χιονοστιβάδας με μηνύσεις και αγωγές, δεδομένου ότι βρισκόμαστε, σύμφωνα με τους ενάγοντες, μπροστά σε μια καραμπινάτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που νοθεύει κραυγαλέα τον ανταγωνισμό.

Τον δικαστικό χορό για τη «λίστα της ντροπής», σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να σύρουν με εξώδικες διαμαρτυρίες η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αυγή» και ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο, το «Documento», η «Ελεύθερη Ώρα» και το «Μακελειό». Ενδεικτική των αρνητικών διαθέσεων είναι η οργίλη ανάρτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, επικεφαλής του ομίλου της Real, ο οποίος αμφισβήτησε τα κριτήρια της διανομής και σχολίασε δηκτικά: «Ο ιστότοπος Bovary.gr (με 124.000 ευρώ) πήρε τετραπλάσια από το enikos.gr (31.000 ευρώ) και ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιφέρειας, που δεν τους ακούει ούτε… η μάνα του ιδιοκτήτη, μεγάλα ποσά, ενώ ο Real Θεσσαλονίκης… μηδέν».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να απαγκιστρωθεί από το σκάνδαλο δείχνοντας την Initiative Media, τη διαφημιστική εταιρία που ανέλαβε τις καμπάνιες για την πανδημία, ως την υπεύθυνη για το μοίρασμα των χρημάτων…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα σύντροφος του Snik κλέβει την παράσταση από τον τράπερ

Μετά το αστείο περί «πατσαβούρας», ο Snik έβαλε τη...

Παντρεύτηκε ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες»

Ο γνωστός ηθοποιός που βλέπαμε στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»...

Ο Αλέξανδρος Σταύρου πόσταρε μια selfie του και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε

Ο Αλέξανδρος Σταύρου δεν χρησιμοποιεί συχνά τα social media...

Βασίλης Γοργολίτσας: Aπό τα σεντόνια των escorts στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Από τα γήπεδα ποδοσφαίρου μεταπήδησε στα τηλεοπτικά πλατό, ως...

Η Βικτόρια Μπέκαμ πουλάει κοψοχρονιά τα ρούχα της για να μη χρεοκοπήσει η εταιρία της

Ξεπουλάει η Βικτόρια Μπέκαμ για να σώσει ό,τι σώζεται...

Η Μαίρη Χρονοπούλου άνοιξε τη πόρτα του σπιτιού της στην Espresso και μας ξενάγησε

Η «Espresso» έζησε παραμυθένιες στιγμές στο σπίτι της λαμπερής...

Μάτζικ Τζόνσον: Ο γιος του θρύλου του NBA με ψηλοτάκουνα και μπικίνι στη Μύκονο

Στη Μύκονο για διακοπές βρίσκεται ο γιος του Μάτζικ...