Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

«Ασπίδα» και για ενηλίκους ο εμβολιασμός

Τα εμβόλια δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενηλίκους. Ο γονείς σε καμία περίπτωση ασφαλώς δεν πρέπει να αμελούν τα εμβόλια των παιδιών και οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των παιδιάτρων, καθώς λειτουργούν σαν ασπίδα για την υγεία τους, όμως ανάλογη προσοχή πρέπει να δείχνουν και οι ενήλικοι.

Γι’ αυτούς υπάρχει σειρά απαραίτητων εμβολίων, ωστόσο αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να τα κάνουν. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τη γρίπη ανήκουν άνθρωποι άνω των 60 ετών, ενήλικοι με χρόνια νοσήματα, πνευμονοπάθειες, άσθμα, καρδιοπάθειες, όσοι εμφανίζουν δρεπανοκυτταρική αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθεια, νευρομυϊκά νοσήματα, έγκυοι, μεταμοσχευμένοι, άτομα με δείκτη μάζας σώματος >40 kg/m2 ή που έχουν επαφή με βρέφη, εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικοί, αστυνομικοί σχολών και άλλοι κλειστοί πληθυσμοί, εργαζόμενοι σε χώρους υγείας και σε κέντρα διαμονής προσφύγων, κτηνίατροι κ.ά.

Οι ενήλικοι πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ηπατίτιδας Α, αν εργάζονται σε τομείς υγείας, ασχολούνται με πειραματόζωα, επεξεργασία και διακίνηση τροφίμων, καθαριότητα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή αν ανήκουν σε κλειστούς πληθυσμούς.

Το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β πρέπει να το κάνουν οι επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πάσχοντες ή που έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον νοσούντες, ομοφυλόφιλοι, νεφροπαθείς, όσοι έχουν πολλαπλούς συντρόφους, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, αυτοί που πρόκειται να ταξιδέψουν σε ενδημικές χώρες, ασθενείς που θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση οργάνων.

Ο εμβολιασμός κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων συστήνεται στις γυναίκες από τις ηλικίες 11-26 ετών. Κατά του πνευμονιόκοκκου πρέπει να εμβολιαστούν οι άνω των 19 ετών στις περιπτώσεις που είναι: καπνιστές, πνευμονοπαθείς, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, έχουν μειονεκτική σπληνική λειτουργία ή ασπληνία, ανοσοκαταστολή.

Εμβολιασμός κατά του έρπητα ζωστήρα συστήνεται σε ενήλικες άνω των 60 ετών και σε όλους -ανεξαρτήτως ηλικίας- ο εμβολιασμός κατά της διφθερίτιδας, τετάνου και κοκκύτη. Να εμβολιάζονται κατά της ανεμευλογιάς οι ενήλικες χωρίς ένδειξη ανοσίας, ενώ συστήνεται εμβολιασμός με το μηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σε άτομα με λειτουργική ή ανατομική ασπληνία, με HIV, ανεμβολίαστους πρωτοετείς φοιτητές που μένουν σε εστίες, στρατιώτες και όσους ταξιδεύουν σε ενδημικές περιοχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...