Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Όταν οι Έλληνες σταρ έμεναν σπίτι χωρίς καραντίνα

Ο κορονοϊός μάς έχει αναγκάσει να «Μένουμε σπίτι», προκειμένου να εμποδίσουμε την εξάπλωσή του. Ωστόσο, το να μένει κάποιος μέσα και να απολαμβάνει την ηρεμία και τη θαλπωρή του προσωπικού του «βασιλείου» δεν είναι απαραίτητα κακό και φυσικά δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο τώρα, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ανέκαθεν οι άνθρωποι αποζητούσαν την εστία τους και πολλές φορές φωτογραφίζονταν στη ρουτίνα τους. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της σελίδας vintage-greece στο Instagram, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο retro άλμπουμ φωτογραφιών από διάσημους μίας άλλης εποχής, οι οποίοι «έμεναν σπίτι», όχι φυσικά γιατί κινδύνευαν από κάποιον φονικό ιό, αλλά γιατί απλώς μπορούσαν, το ήθελαν και τους ευχαριστούσε! Η Μαρία Κάλλας, ο Θανάσης Βέγγος, η Τζένη Καρέζη, η Μάρω Κοντού, η Μαρινέλλα, η Άντζελα Δημητρίου, η Τζένη Βάνου και η Βίκυ Μοσχολιού σε σπιτικές πόζες, που δίνουν μία άλλη, πιο λαμπερή διάσταση στην οδηγία του υπουργείου Υγείας «Μένουμε σπίτι», αλλά και λίγη παραπάνω δύναμη και υπομονή σε όλους εμάς, τους έγκλειστους!

Μαρία Κάλλας: Οι κουρτίνες της ντίβας

14 15 f1 kallas

Η εμβληματική ντίβα της όπερας, με όλη τη γοητεία και την κομψότητά της διάχυτα στην ατμόσφαιρα του σαλονιού της, ποζάρει ντυμένη στα μαύρα δίπλα στην μπαλκονόπορτα με τις λευκές κουρτίνες. Μπορεί και όχι… Μπορεί η Μαρία Κάλλας να μην ήταν μαυροντυμένη και οι κουρτίνες να ήταν χρωματιστές, αλλά η εικόνα είναι ασπρόμαυρη κι αυτό την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Η αντίθεση των δύο κυρίαρχων χρωμάτων αλλά και η «μάχη» για το ποιο φως είναι πιο λαμπερό, του ήλιου ή το δικό της, δημιουργούν ένα απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Θανάσης Βέγκος: Ο «Θου Βου» μάγειρας

14 15 f2 veggos

Ο «καλός μας άνθρωπος», ο ηθοποιός που συνύφανε το γέλιο και τη χαρά με την ύπαρξή του, αλλά και με την καλλιτεχνική του πορεία στη συνείδηση όλων μας, σε μία αυθόρμητη φωτογραφία από την κουζίνα του, όπου μαγειρεύει.

Φορώντας ποδιά και το γνώριμο πλατύ του χαμόγελο, κρατάει ένα πιάτο που μόλις άδειασε στην κατσαρόλα που βράζει. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε με ακρίβεια την όμορφη διάθεση που είχε εκείνη τη στιγμή στο πρόσωπό του ο Θανάσης Βέγγος, όσο και τους ατμούς από το μαγείρεμα.

Μάρω Κοντού: Μια κυρία στο γραφείο της

14 15 f3 kontou

Πάντοτε ανεπιτήδευτα όμορφη, πάντοτε αριστοκρατική μέσα από την απλότητά της, πάντοτε με το σαγηνευτικό μειδίαμα στα χείλη της, η Μάρω Κοντού αιχμαλωτίζει τον φακό. Όπως και σε τούτη τη φωτογραφία, όπου ποζάρει καθισμένη στο γραφείο της, χρόνια πίσω.

Υπό το φως του λαμπατέρ, μιλώντας στο περίτεχνο ακουστικό του τηλεφώνου της και κρατώντας μία πένα, η μεγάλη κυρία του κινηματογράφου, ντυμένη με λευκή δαντέλα και ανάμεσα σε βιβλία και έργα τέχνης, δεν κοιτάζει τον φωτογράφο. Έχει στυλώσει τα μεγάλα της μάτια ευθεία απέναντί της, δίνοντας την αίσθηση πως η εικόνα δεν είναι στημένη.

Βίκυ Μοσχολιού: Με ποδιά «άσπρη, κόκκινη, κίτρινη, μπλε»

Καστανή, νέα, πολύ όμορφη και αψεγάδιαστη, η Βίκυ Μοσχολιού απαθανατισμένη

σε μία στιγμή δημιουργίας αλλά όχι μουσικής. Η σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου ποζάρει κι αυτή μαγειρεύοντας στην κουζίνα του σπιτιού της. Φοράει floral ποδιά και φόρεμα κι έχει τα μαλλιά της μαζεμένα σε έναν αυστηρά επιμελημένο κότσο. Κρατά στο ένα της χέρι το καπάκι της κατσαρόλας και στο άλλο την κουτάλα που ανακατεύει το φαγητό. Η εικόνα είναι έγχρωμη και τα χρώματα της δίνουν μία ζωντάνια, ανέγγιχτη θαρρείς από τον χρόνο.

Άντζελα Δημητρίου: Το ψυγείο της Lady

14 15 f5 antzela

Υπερπαραγωγή και υπέρλαμπρη, ακόμα και μπροστά από το ανοιχτό της ψυγείο, η Άντζελα Δημητρίου.

Η «Λαίδη» του λαϊκού τραγουδιού σε μία παλαιότερη φωτογραφία της χαμογελάει γεμάτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθισμένη στην πόρτα του ψυγείου της και κρατώντας ένα ποτήρι γάλα στα σταυρωμένα γόνατά της.

Φοράει κόκκινο μίνι φόρεμα με λαμπερές λεπτομέρειες στο ντεκολτέ και λευκό γουνάκι.
Πίσω της, διακρίνεται το περιεχόμενο του ψυγείου, που αποτελείται κυρίως από μπίρες γνωστής εταιρίας και μερικά φρούτα. Ενδεχομένως, για διαφημιστικούς λόγους.

Tρυφερή μανούλα η Μαρινέλλα

14 15 f6 marinella

Η αγάπη μητέρας και κόρης και η οικογενειακή ευτυχία, συμπυκνωμένες σε ένα αστραπιαίο ασπρόμαυρο «κλικ»! Η Μαρινέλλα με την κόρη της Τζωρτζίνα σε νηπιακή ηλικία απαθανατίστηκαν από τον φακό, αγκαλιά στον καναπέ του σπιτιού της. Η μικρούλα λουφάζει με χαμόγελο και νάζι στο πλευρό της μαμάς της, αφήνοντας να φαίνονται οι μπούκλες στο κεφαλάκι της και ένα βαθύ λακκάκι στο μάγουλό της. Η Μαρινέλλα σκύβει με τρυφερότητα πάνω από τη μοναχοκόρη της και γελάει, λάμποντας από χαρά. Στα χέρια της με το περιποιημένο μανικιούρ κρατάει χαρτιά κι ένα ψεύτικο κοτοπουλάκι κι είναι χειμώνας, αν κρίνουμε από το ντύσιμο και των δύο.

Τζένη Βάνου: Σε βλέπω στο ποτήρι μου

14 15 f7 vanou

Σαν σε καρτ ποστάλ. Όταν η Τζένη Βάνου έδειξε στο κοινό το εσωτερικό του σπιτιού της, που ομολογουμένως ήταν πολυτελέστατο και εντυπωσιακά διακοσμημένο. Καθισμένη στην άκρη της βιβλιοθήκης της και ντυμένη με μαύρο φόρεμα, ποζάρει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι.

Στον λαιμό της λάμπει κρεμασμένος ένας σταυρός στην αλυσίδα του και στα χέρια της ρολόι και κοσμήματα.

Το φόντο της εικόνας είναι παραφορτωμένο με χρώματα και αντικείμενα, όπως η προτομή ενός λευκού αλόγου, μία πράσινη ταπετσαρία τοίχου, φυτά εσωτερικού χώρου, πολλές κίτρινες εγκυκλοπαίδειες σε σειρά και μπλε κηροπήγια.

Τζένη Καρέζη: Περισυλλογή στο τζάκι

14 15 f8 karezi

Μπροστά στο τζάκι με ένα τσιγάρο κι ένα βιβλίο… Η Τζένη Καρέζη ποζάρει στο σπίτι της να διαβάζει με τα στιλάτα μαύρα γυαλιά της και σοφιστικέ ύφος, ξαπλωμένη σχεδόν στο πάτωμα, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, έχοντας φροντίσει κάθε λεπτομέρεια, ώστε η τελική εικόνα να είναι άρτια καλλιτεχνικά. Φοράει ένα φόρεμα στις αποχρώσεις του καφέ και του μπορντό, ενώ έχει φέρει το ένα της χέρι που κρατά τσιγάρο κοντά στο στόμα της για να δείξει πως την προβληματίζει αυτό που μελετά και δίπλα της διακρίνεται κι ένα σημειωματάριο.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...