Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Παιχνίδι της μοίρας για τον αδερφό της Βίκυς Μοσχολιού! «Έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο!

Ο ιερομόναχος αδερφός της Βίκυς Μοσχολιού, ο πατέρας Νικηφόρος, «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, έχοντας περάσει 15 χρόνια από τότε που η μεγάλη ερμηνεύτρια νικήθηκε και εκείνη από τον καρκίνο, τα παιχνίδια της μοίρας έμελλε να σημαδέψουν άλλη μία φορά την οικογένεια της τεράστιας Μοσχολιού, καθώς ο 68χρονος αδερφός της, ο οποίος έφερε το μεγαλόσχημο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη χτυπημένος και εκείνος από την ίδια αρρώστια.

Ο κατά κόσμον Νικόλαος Μοσχολιός ήταν το τρίτο κατά σειρά από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Μοσχολιού. Στο μικρό μοναστήρι που διατηρούσε η οικογένεια της μεγάλης ερμηνεύτριας στην περιοχή Καβελάρη των Μεγάρων ο Νικόλαος Μοσχολιός είχε περίοπτη θέση, μια και ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε τα πάντα για το καταφύγιο της ψυχής της Βίκυς καθώς και της υπόλοιπης οικογένειας. Ωστόσο ο ξαφνικός χαμός της αδερφής του τον Αύγουστο του 2005 τον στιγμάτισε, με αποτέλεσμα να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αφοσιωθεί ψυχή και σώματι στην Ορθοδοξία!

Με τη Βίκυ Μοσχολιού μάλιστα είχαν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης ο ένας για τον άλλον. Όταν εκείνος αποφάσισε να ασχοληθεί με μαγαζιά εστίασης, η ερμηνεύτρια ήταν εκείνη που τον στήριξε συναισθηματικά και οικονομικά. Ωστόσο ο θάνατός της ήταν η πληγή που δεν έκλεισε ποτέ για εκείνον. Εχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του και ηγουμένη του μοναστηριού Ελισάβετ, ο Νικόλαος Μοσχολιός άφησε τα πάντα πίσω του και φόρεσε τα ράσα. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν έκανε κακό σε κανέναν, ενώ μέσω της αδερφής του Βίκυς βοήθησε πολύ κόσμο να σταθεί οικονομικά στα πόδια του.

16 17 φ2 IMG 20200920 223928

Στα τέλη Ιουλίου ο πατέρας Νικηφόρος, κάνοντας γενικές εξετάσεις, διαπίστωσε το πρόβλημα με τον καρκίνο. «Δεν προλάβαμε δυστυχώς να κάνουμε τίποτα. Οι γιατροί τού είπαν ότι έχει καλπάζουσας μορφής καρκίνο. Μέσα σε δύο μήνες ο αδερφούλης μου έλιωσε και έφυγε από τη ζωή» λέει με δάκρυα στα μάτια η μικρότερη αδερφή του Αθηνά. Στην ερώτησή μας αν ο ίδιος το γνώριζε, η Αθηνά Μοσχολιού ήταν κατηγορηματική. «Ήθελε να ξέρει τα πάντα και τα ήξερε από την πρώτη στιγμή. Απλά περίμενε να φύγει και να συναντήσει την αδερφή μας και τη μητέρα μας» λέει με αναφιλητά!

Ήταν 15 Αυγούστου του 2005, ανήμερα της Παναγίας. Η Βίκυ Μοσχολιού είχε ήδη πάρει τον «δρόμο» της μεγάλης φυγής. Εχοντας δει όραμα την Παναγία Μαλεβή μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου και έχοντας αποχαιρετήσει τα αδέρφια της και τα παιδιά της, ξημερώματα της 16ης Αυγούστου έφυγε για το μακρύ ταξίδι προς την αιωνιότητα. Ο αδερφός της Νίκος Μοσχολιός ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να φροντίσει για τις τελευταίες επιθυμίες της. τα τήρησε όλα κατά γράμμα. Την τοποθέτησε σε φέρετρο που εκείνη ήθελε, ενώ τη μετέφερε μεσάνυχτα με το γραφείο κηδειών στο αγαπημένο της μέρος, που ήταν το μικρό, οικογενειακό μοναστήρι στην περιοχή Καβελάρη Μεγάρων. Εκεί, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, τόσο η μητέρα τους και ηγουμένη Ελισάβετ όσο και πλήθος ιερέων και μοναχών μαζί με τον Νίκο Μοσχολιό έψαλαν τον «τελευταίο ασπασμό» για τη μεγάλη ερμηνεύτρια. Δεκαπέντε χρόνια μετά ο Νίκος Μοσχολιός έφυγε για να συναντήσει την πολυαγαπημένη του αδερφή!

16 17 φ3 IMG 20200920 224307

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...