Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Οργισμένη η Νένα Χρονοπούλου από το περιστατικό κακοποίησης παιδιού σε ιδιωτικό κέντρο ΑμεΑ

«Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στα θεραπευτήρια και εκείνοι ανέχονται εγκληματικές συμπεριφορές»

«Όσο ένοχος είναι αυτός που χτύπησε το παιδάκι τόσο ένοχοι είναι και όσοι δεν τον κατήγγειλαν!» σημειώνει εξοργισμένη η Νένα Χρονοπούλου για το απάνθρωπο περιστατικό κακοποίησης σε ιδιωτικό κέντρο ΑμεΑ, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έπειτα από δυόμισι χρόνια, λόγω της διαρροής σχετικού βίντεο στο διαδίκτυο.

Μητέρα παιδιού με αναπηρία και η ίδια, η γνωστή ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί δημόσια για το απαράδεκτο συμβάν, τονίζοντας ότι εκείνο που της προκαλεί εντύπωση είναι ότι, ενώ η διευθύντρια του συγκεκριμένου κέντρου ΑμεΑ έπαυσε τον φυσικοθεραπευτή από τα καθήκοντά του λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, δεν προχώρησε σε μήνυση εναντίον του προκειμένου να τιμωρηθεί, κάτι που -όπως εξηγεί- θα έπρεπε να είχε κάνει, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς του παιδιού που κακοποιήθηκε κίνησαν ή όχι νομικές διαδικασίες εναντίον του. Μοιραία ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής δεν σταμάτησε να εργάζεται και απασχολούνταν μέχρι και την αποκάλυψη της κακοποίησης σε δύο άλλα κέντρα παιδιών με αυτισμό.

Σχολιάζοντας τα πλάνα του φριχτού βίντεο σε άρθρο της στο υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ που έχει ιδρύσει, η Νένα Χρονοπούλου ξεσπά τόσο κατά του φυσικοθεραπευτή όσο και εναντίον δύο γυναικών που, όπως φαίνεται, ήταν παρούσες την ώρα της κακοποίησης. «Το παιδί που το χτυπούν δεν φάνηκε να μη συνεργάζεται, δεν φάνηκε να προσπαθεί να φύγει από τον “θεραπευτή”, εν αντιθέσει με τον “θεραπευτή” που ξεκάθαρα φαίνεται πως το κλοτσάει βίαια και αστραπιαία στο πρόσωπο και αμέσως μετά το σέρνει σαν σακί πιο πέρα βροντώντας το κεφάλι του στο έδαφος… Δίχως κανέναν λόγο, δίχως καμία αιτία, δίχως κανένα δικαίωμα, γιατί η βιαιοπραγία είναι παντελώς αδικαιολόγητη ό,τι και αν έχει συμβεί, πόσο μάλλον σε ένα πλάσμα που είναι ΑμεΑ, που δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, που δεν μπορεί καν να διαμαρτυρηθεί» αναφέρει, μεταξύ άλλων, και οδηγείται στο ακόλουθο συμπέρασμα: «Από την ψυχραιμία των θεραπευτριών μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος πως το απαράδεκτο αυτό γεγονός το πιθανότερο είναι να μην ήταν το μόνο, γιατί, αν βάλετε τον εαυτό σας στη θέση τους, θα διαπιστώσετε πως θα ταραζόσασταν, θα επεμβαίνατε, θα τρέχατε να γλιτώσετε το παιδί από τα χέρια του υποτιθέμενου θεραπευτή. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν είδαμε, αντιθέτως είδαμε απόλυτη ψυχραιμία και συνενοχή…»

Η δημοφιλής ηθοποιός εκφράζει κατόπιν την εύλογη απορία μιας μητέρας που ανησυχεί. «Αυτό είναι λοιπόν; Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στα θεραπευτήρια που βλέπουμε ως σωτήρες για την αυτονομία τους και εκείνοι ανέχονται τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, κοιτάζοντας με απάθεια τη δράση του κάθε αρρώστου που προσλαμβάνουν; Ενημερωτικά, πληρώνουμε για να πάνε τα παιδιά μας σε θεραπευτήρια, και μάλιστα πολύ παραπάνω απ’ ό,τι δίνει το κράτος και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ παίρνουμε απόδειξη για την οικονομική διαφορά. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι γονείς δεν προχώρησαν σε καταγγελία, πάντως δεν είναι πρώτη φορά που κακοποιείται παιδί ΑμεΑ με αποδείξεις και ο γονιός δεν κάνει καταγγελία ή παραιτείται απ’ αυτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το κέντρο όπου εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας είναι άμοιρο ευθυνών, ίσα ίσα είναι υποχρεωμένο εκείνη την ίδια στιγμή να πράξει τα νόμιμα, όχι μετά από δύο χρόνια, ούτε μετά από δύο ώρες, αλλά εκείνη την ίδια στιγμή. Δίχως καμία απολύτως καθυστέρηση οφείλει να καλέσει την Αστυνομία, να παρθούν καταθέσεις, να κρατηθεί ο ένοχος, να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, να κληθούν και να ενημερωθούν οι γονείς, να παραπέμψει τον υπάλληλο-θεραπευτή το ίδιο το κέντρο στη Δικαιοσύνη, ακόμα και να μη θέλει ο γονέας γιατί φοβάται, ντρέπεται, δεν έχει χρήματα, πιστεύει πως θα τον διώξουν από το κέντρο ή για εκατό λόγους ακόμα. Το κέντρο που προσέλαβε αυτό το κτήνος έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός και κανένας άλλος» υπογραμμίζει.

Όσο για το γεγονός ότι ο θεραπευτής απομακρύνθηκε χωρίς να μηνυθεί και συνέχισε να δουλεύει σε άλλα κέντρα ΑμεΑ, η Νένα Χρονοπούλου δεν μασάει τα λόγια της: «Εσπασε στο ξύλο το παιδί και απλά απομακρύνθηκε; Και έτσι απλά υποσχέθηκε στην ιδιοκτήτρια πως δεν θα ξαναδουλέψει σε άλλο κέντρο; Και η καλοπροαίρετη αυτή κυρία τού έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όχι ότι ήθελε να αποφύγει το σκάνδαλο για το καλό της επιχείρησής της, κάθε άλλο, απλά την ένοιαζε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπο που η ίδια επέλεξε να εργαστεί εκεί. Αλήθεια τώρα, όποια έχει ένα τέτοιο κέντρο παίρνει τέτοιες ευθύνες για την ευαίσθητη κατηγορία των ανθρώπων με αναπηρία και μάλιστα των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ υπό ποία ιδιότητα;» αναρωτιέται η ηθοποιός και συνεχίζει σε… πρώτο πρόσωπο: «Κυριούλα με το “κέντρο” της ντροπής, και ευαίσθητη να μην είσαι απέναντι στα παιδιά μας, οφείλεις να είσαι υπεύθυνη επαγγελματίας και αφού σε πληρώνουν οι γονείς, να τα προσέχεις και να τα εκπαιδεύεις… Αλλιώς, αν είσαι ανίκανη, κλείσ’ το το ρημάδι σου να γλιτώσουν και τα παιδιά από την ανικανότητά σου, γιατί ποιος ξέρει πόσα βίντεο δεν έχουν ξεφύγει κατά λάθος… εξεπίτηδες από εκεί μέσα…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...