Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Άγριος πόλεμος για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα

❱❱ «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο, θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του ασθενούς» λέει η ΠΟΕΔΗΝ
❱❱ «Πυρά» από το ΕΚΑΒ: Ασέβεια στη μνήμη νεκρού όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές

Ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα τον ταξιδεύει τώρα… Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή στα 63 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο εμβληματικός ροκάς βρήκε μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάει, όπως λέει ένα από τα πολλά υπέροχα τραγούδια του, και την… κοπάνησε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δημοφιλής συνθέτης και ερμηνευτής προδόθηκε από την καρδιά του στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες μαζί με τη γυναίκα του και τη μονάκριβη κόρη τους.

Περνούσε πολύ όμορφα εκεί και δήλωνε χαρούμενος για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν την περασμένη Παρασκευή οι συντοπίτες του στη συναυλία που έδωσε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο. Αμέσως μετά το live τους, μάλιστα, κάτοικοι του Βόλου τον είχαν δει να τρώει με συνεργάτες του στο πιο γνωστό ξενυχτάδικο της πόλης, το Χάραμα.

Και λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, όμως, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας απολάμβανε τη συντροφιά καλών φίλων σε στέκι του στο Πηγάδι Πτελεού, χωρίς τίποτα να προμηνύει αυτό που θα επακολουθούσε.

Ένα τραγικό συμβάν, το οποίο όμως πυροδότησε τον άγριο πόλεμο ανάμεσα στην ΠΕΟΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και στο ΕΚΑΒ!

Ήταν περίπου 22.30, όταν ο τραγουδοποιός καληνύχτισε την παρέα του για να επιστρέψει στην οικία του. Οπως τους εξήγησε, έπρεπε να ξεκουραστεί, καθώς χθες το πρωί θα επέστρεφε στην Αθήνα, ώστε να προετοιμαστεί για τη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ενίσχυση της ένωσης Μαζί για το Παιδί, που είχε προγραμματίσει για σήμερα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον…

Τον βρήκε η κόρη του

Λίγο μετά τις 4.00 η μονάκριβη κόρη του τον βρήκε αναίσθητο (σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ήταν ήδη νεκρός) στο σπίτι τους και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, με το ασθενοφόρο να φτάνει ύστερα από 45 λεπτά στο σπίτι του καλλιτέχνη.

Και αυτό διότι δεν υπήρχε όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τον Πτελεό. Έτσι, η κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, που απέχει 70 χιλιόμετρα από την ίδια περιοχή.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ, προφανώς για συνδικαλιστικούς λόγους, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση με αφορμή το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν είχε βάρδια, λέγοντας ελαφρά τη καρδία ότι «αν υπήρχε ασθενοφόρο, θα υπήρχαν ελπίδες και για τη ζωή του καλλιτέχνη».

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, και ενώ το πανελλήνιο ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θέλησαν να αναδείξουν (χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η ιατροδικαστική έκθεση) τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεός Μαγνησίας στις 04.27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ., με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος, ενώ το Κέντρο Υγείας απέχει 30 χλμ. από τον Πτελεό.

Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά, ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του ασθενούς».

Ανευθυνότητα

Άμεση στην παραπάνω ανακοίνωση ήταν η αντίδραση του ΕΚΑΒ, με τη διοίκησή του να καταλογίζει ανευθυνότητα αλλά και ασέβεια στη μνήμη του νεκρού στο προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση που τήρησε -και όπως αυτή αποτυπώθηκε- αναφορικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον συσχετισμό που υπονόησε μεταξύ του χρόνου που απαιτήθηκε από το ασθενοφόρο για να προσεγγίσει τον ασθενή και της μοιραίας έκβασης του περιστατικού.

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καυστική ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, το ΕΚΑΒ δίνει ακόμη περισσότερες εξηγήσεις στο θρίλερ του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τονίζοντας ότι η κινητή μονάδα με ιατρό αφίχθη στο σημείο στις 05.10 και ακολούθησε η διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου με άφιξη 06.18, προκειμένου να γίνει η νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, η ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του καλλιτέχνη αναφέροντας πως ο Μαχαιρίτσας παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του, οι οποίες αποτελούν και ισχυρή ένδειξη για τον χρόνο θανάτου.

Να σημειωθεί πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ιατροδικαστές τονίζουν πως κάτι τέτοιο (οι υποστάσεις) είναι ένδειξη ότι ο θάνατος έχει συμβεί κάποιες ώρες νωρίτερα!

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, πάντως, στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε επέμβαση by-pass και μιλώντας γι’ αυτό σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως ξεπέρασε το πρόβλημα με την καρδιά του.

Η οικογένειά του καλλιτέχνη με ανάρτησή της στους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε με οδύνη την απώλειά του: «Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν.

Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα» έγραψαν οι οικείοι του. Η κηδεία του καλλιτέχνη θα γίνει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 15.30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, και η οικογένειά του παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία της ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε τον τραγουδοποιό!Θρήνος και από τον άγνωστο «γιο» του.

gia vasiki

Ο πόνος μεγάλος και για όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που είχαν την τύχη να συνεργαστούν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον αισθάνονταν αδελφό τους.

«Αγαπημένε μου φίλε… η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα, σε κάθε σου τραγούδι, σε κάθε σου στιγμή, τελικά σε πρόδωσε… Θα σε αγαπώ και θα σε εκτιμώ πάντα» έγραψε ο Δημήτρης Σταρόβας. «Οχι, ρε φίλε… Οχι…» έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας. «Αδιανόητο και οδυνηρό, φίλε Λαυρέντη… Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ» σχολίασε ο Νίκος Αλιάγας κάτω από τη φωτογραφία του, που του είχε τραβήξει εκείνος.

Δύσκολη στιγμή

Ο Γιώργος Νταλάρας έβαλε μαύρο χρώμα στο προφίλ του στο facebook, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπροστά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, τα λόγια είναι πολύ φτωχά. Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Μακεδόνας. «Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω…» είπε.

«Ο Λαυρέντης ήταν φίλος, η απώλεια που νιώθω είναι ουσιαστική, δεν μπορώ πραγματικά να ισορροπήσω με όλη αυτήν τη λογική» είπε συγκλονισμένος και ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Τεράστιο σοκ! Τι να πω, Λαυρέντη μου, έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος…» ήταν το μήνυμα από καρδιάς της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

0349 eleytheria arvanitaki 14062018

«Αχ, μωρέ Λαυρέντη… Με το χαμόγελο θα σε θυμάμαι πάντα…» έγραψε η Μελίνα Ασλανίδου.

Με μηνύματά τους στο twitter αποχαιρέτησαν τον καλλιτέχνη ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πολλοί άλλοι πολιτικοί.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά…» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης… Από το “Διδυμότειχο μπλουζ” μέχρι τον “Νότο” συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές και γενιές» σχολίασε μέσω του δικού του λογαριασμού ο Αλέξης Τσίπρας.

Θρήνος, όμως, και από τον άγνωστο «γιο» του. «Γιατί, ρε μπαμπάκα μου;». Ο βιρτουόζος κιθαρίστας και κιθαρίστας του Λαυρέντη Steve Tesser ράγισε καρδιές με το μήνυμά του.

Ο Steve, που συνήθισε να λέει μπαμπάκα τον τραγουδιστή, δημοσίευσε μια φωτογραφία τους από τη Νέα Υόρκη και έγραψε: «Γιατί, γιατί… Λαυρέντη μου, γιατί… Μέχρι και τη New York είδαμε μαζί, γιατί, ρε μπαμπάκα μου».

«Καλό ταξίδι»

Σπαρακτικό ήταν και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. «Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε. Να ‘χεις καλό ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων. Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν. Καλή αντάμωση ρεεε. Βασίλης» έγραψε στο Instagram.

Όσο για τον Νίκο Πορτοκάλογλου, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την τελευταία συναυλία που έδωσε με τον Λαυρέντη στον Βόλο, συνοδεύοντάς τη με στίχους από το τραγούδι των Φατμέ. «Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο. Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα…» έγραψε.

portokalogloy

Το life story του άγριου νιάτου που έγραψε ιστορία στον χώρο της μουσικής.

Πιτσιρικάς, ο αδάμαστος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος γεννήθηκε το 1956, λάτρευε να τρέχει ξυπόλητος τα καλοκαίρια στις παραλίες και τον χειμώνα να εξορμά στην αγκαλιά της φύσης.

Η Νέα Ιωνία Βόλου ήταν πολύ μικρή και η κοινωνία πολύ κλειστή για να χωρέσουν την αγριότητα της εφηβικής επανάστασής του. Μόνο οι μοδάτες ροκιές της εποχής, τα τραγούδια των Beatles, που χαλούσαν κόσμο, ημέρευαν την ψυχή του και τα πλήκτρα στο πιάνο, που έμαθε να παίζει από τα έξι του.

Σε ηλικία 9 χρόνων αγόρασε τον δίσκο «Help» και στα 12 το «Revolver», και τους άκουγε όλη την ημέρα στη διαπασών. Το σχολείο ήταν σαν καταναγκαστικά έργα. Η αποστροφή για το «κατεστημένο» τον οδήγησε σε συχνούς καβγάδες με τους καθηγητές.

«Εριξα ένα τσόκαρο στο κεφάλι ενός… Εκανα διάφορα, δεν ήταν να συνεχιστεί η καριέρα μου σαν μαθητής. Τη μια χρονιά πήρα τα βιβλία και ξαναπήγα το Πάσχα. Δεν θα ξαναπήγαινα, αν δεν με έπιανε η μάνα μου να παίζω μπάσκετ» είχε πει σε συνέντευξή του.

Κάθε μέρα ένας καβγάς

Ηρθε στην Αθήνα ψάχνοντας τον δρόμο του. Πρώτη δουλειά, στις αποθήκες της δισκογραφικής Μίνως Μάτσας και Υιός. Εκεί όπου αργότερα θα επέστρεφε για τον πρώτο του δίσκο «Ο μ’ αγαπάς και η σ’ αγαπώ»! «Ενας ατίθασος και απείθαρχος νεαρός, που ήταν αδύνατον να συμμορφωθεί με τους κανόνες και τα ωράρια.

Σχεδόν κάθε μέρα είχε και έναν καβγά με τον διευθυντή πωλήσεων, τον Βασίλη Μιχαηλίδη, ο οποίος τον απέλυσε από τη δουλειά» αναφέρει στο βιβλίο του ο Μάκης Μάτσας. Ακολούθησαν δουλειές του ποδαριού: παρκαδόρος, πωλητής στη Μύκονο, μπάρμαν, οικοδόμος…

Στον Στρατό υπηρέτησε 14 μήνες ως προστάτης και έκανε άλλους 6 μήνες φυλακή. Το 1992, σε ηλικία 40 χρόνων, παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, Ελένη, αγιογράφο στο επάγγελμα. Στο πρώτο τους ραντεβού πήγε λίγο «φτιαγμένος» από «τσιγάρο». Εκείνη του μιλούσε κι αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα.

Συνεντεύξεις

Οταν η φίλη της τής είπε «Μα, τι λέει αυτός;», ο Μαχαιρίτσας σοκαρίστηκε, γιατί ήταν χαμένος στον κόσμο του. Ετσι, αποφάσισε να κόψει «μαχαίρι» τα ναρκωτικά. Ηταν η εποχή που σταμάτησε να μιλάει με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στη Μονή Πεντέλης με τέσσερις καλεσμένους. «Κάποια στιγμή, είπα “αυτή τη γυναίκα τη γουστάρω και θέλω να μείνω μαζί της”. Με πάντρεψε ένας παπάς γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Δεν έμαθε κανείς ότι παντρεύτηκα. Και ήταν σε μια περίοδο που έδινα πέντε συνεντεύξεις τον μήνα» είχε αποκαλύψει. Απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία – Κλάρα, 24 χρόνων σήμερα, με σπουδές κινηματογράφου στην Αγγλία.

Ο πρόωρα χαμένος καλλιτέχνης είχε και απίθανο χιούμορ – και ένα συμβάν στο River Party του 2009 το πιστοποιεί. Ο ερμηνευτής, μετά τη συναυλία, έφυγε με το αυτοκίνητό του μάρκας Τζάγκουαρ από τον χώρο, ωστόσο κάποιος που τον είδε με τόσο ακριβό αμάξι τού φώναξε: «Μαχαιρίτσα, άλλα όμως τραγουδάς». Ο ίδιος τότε είχε πει «Αριστερός είμαι, όχι μα@@κας».

screenshot 2036

offer

 

 

{{-PCOUNT-}}60{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...