Νιώθουν τον θάνατό τους!

❱❱ Σύμφωνα με έρευνα, ο εγκέφαλος σταματά μετά την καρδιά και οι ασθενείς καταλαβαίνουν ότι πέθανανΑπολύτως συνειδητά περνάμε το κατώφλι τής μετά θάνατον ζωής, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και αφού σταματήσει η καρδιά. 

Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Sony Brook University της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Σαμ Πάρνια, μελέτησαν τον βαθμό συνείδησης μετά τον θάνατο και διαπίστωσαν ότι η εγκεφαλική λειτουργία διατηρείται για μερικά δευτερόλεπτα αφότου σταματήσει η καρδιά, πράγμα που, όπως λένε, σημαίνει ότι ο ασθενής γνωρίζει ότι πέθανε.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ένας ασθενής μπορεί να έχει πλήρη αντίληψη ως προς το τι του συμβαίνει, αφού δεν χάνει ακαριαία τη συνείδησή του, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι νεκροί μπορεί στην πραγματικότητα να ακούν τους γιατρούς να ανακοινώνουν τον θάνατό τους. Οπως υποστήριξε ο Πάρνια, μέσα από την έρευνα που έκαναν αναφορικά με τα επίπεδα συνείδησης ύστερα από εμφράγματα σε Ευρώπη και Αμερική, ασθενείς που επέζησαν άλλαξαν ως χαρακτήρες ύστερα από αυτή την επιθανάτια εμπειρία τους κι έγιναν περισσότερο πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με το σενάριο της ταινίας «Flatliners», που δείχνει φοιτητές ιατρικής να προκαλούν στους εαυτούς τους τεχνητά εμφράγματα και να επανέρχονται στη ζωή «στοιχειωμένοι» από οράματα από το παρελθόν τους, οι ασθενείς που επιβιώνουν από εμφράγματα δεν επανέρχονται με βελτιωμένες εγκεφαλικές λειτουργίες.

«Λένε ότι έβλεπαν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες εν ώρα εργασίας, περιγράφουν ότι είχαν πλήρη αντίληψη των μεταξύ τους συνομιλιών και όσων συνέβαιναν γύρω τους, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γνώριζαν. Η στιγμή που ένας ασθενής δηλώνεται νεκρός βασίζεται στη στιγμή που σταματάει η καρδιά του. Οταν συμβαίνει αυτό, η εγκεφαλική λειτουργία παύει σχεδόν αυτόματα» αναφέρει ο Πάρνια, προσθέτοντας ότι εν συνεχεία επιβραδύνεται η εγκεφαλική λειτουργία μέχρι που σταματάει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...