Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Νιώθουν τον θάνατό τους!

❱❱ Σύμφωνα με έρευνα, ο εγκέφαλος σταματά μετά την καρδιά και οι ασθενείς καταλαβαίνουν ότι πέθανανΑπολύτως συνειδητά περνάμε το κατώφλι τής μετά θάνατον ζωής, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και αφού σταματήσει η καρδιά. 

Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Sony Brook University της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Σαμ Πάρνια, μελέτησαν τον βαθμό συνείδησης μετά τον θάνατο και διαπίστωσαν ότι η εγκεφαλική λειτουργία διατηρείται για μερικά δευτερόλεπτα αφότου σταματήσει η καρδιά, πράγμα που, όπως λένε, σημαίνει ότι ο ασθενής γνωρίζει ότι πέθανε.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ένας ασθενής μπορεί να έχει πλήρη αντίληψη ως προς το τι του συμβαίνει, αφού δεν χάνει ακαριαία τη συνείδησή του, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι νεκροί μπορεί στην πραγματικότητα να ακούν τους γιατρούς να ανακοινώνουν τον θάνατό τους. Οπως υποστήριξε ο Πάρνια, μέσα από την έρευνα που έκαναν αναφορικά με τα επίπεδα συνείδησης ύστερα από εμφράγματα σε Ευρώπη και Αμερική, ασθενείς που επέζησαν άλλαξαν ως χαρακτήρες ύστερα από αυτή την επιθανάτια εμπειρία τους κι έγιναν περισσότερο πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με το σενάριο της ταινίας «Flatliners», που δείχνει φοιτητές ιατρικής να προκαλούν στους εαυτούς τους τεχνητά εμφράγματα και να επανέρχονται στη ζωή «στοιχειωμένοι» από οράματα από το παρελθόν τους, οι ασθενείς που επιβιώνουν από εμφράγματα δεν επανέρχονται με βελτιωμένες εγκεφαλικές λειτουργίες.

«Λένε ότι έβλεπαν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες εν ώρα εργασίας, περιγράφουν ότι είχαν πλήρη αντίληψη των μεταξύ τους συνομιλιών και όσων συνέβαιναν γύρω τους, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γνώριζαν. Η στιγμή που ένας ασθενής δηλώνεται νεκρός βασίζεται στη στιγμή που σταματάει η καρδιά του. Οταν συμβαίνει αυτό, η εγκεφαλική λειτουργία παύει σχεδόν αυτόματα» αναφέρει ο Πάρνια, προσθέτοντας ότι εν συνεχεία επιβραδύνεται η εγκεφαλική λειτουργία μέχρι που σταματάει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...