Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Ο Σουμάχερ στον ήλιο της Ελλάδας

Από τις ξέγνοιαστες διακοπές στη Μύκονο, στα γήπεδα για αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό.

Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι γνωστή και μάλιστα φροντίζει αρκετά συχνά να μας το θυμίζει. Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει επιλέξει αρκετές φορές τη χώρα μας, όχι μόνο για να περάσει τις διακοπές του, αλλά και για να δείξει την ευαίσθητη και φιλάνθρωπη πλευρά του.


Η τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν απήλαυσε τις ομορφιές της Μυκόνου, μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας. Εφτασε στο νησί με ιδιωτικό αεροπλάνο και διέμεινε στο σκάφος ενός Αυστραλού φίλου του. Επιδόθηκε στα αγαπημένα του σπορ, έκανε τζετ σκι, κανό και κολύμπησε ακούραστα θέλοντας να ευχαριστηθεί κάθε στιγμή των διακοπών του στο νησί των ανέμων. Μάλιστα σε μία και μοναδική έξοδο που έκανε για να διασκεδάσει με την παρέα του αρνήθηκε ακόμη και να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές του που τον αναγνώρισαν και θέλησαν να ανταλλάξουν δυο κουβέντες μαζί του. Ηθελε να ζήσει τις μέρες και τις νύχτες του στο νησί χωρίς το άγχος της δημοσιότητας και των παπαράτσι, και… εν μέρει το κατάφερε.


Ο Γερμανός πιλότος της F1 δεν έμενε μόνο στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, αλλά χρησιμοποιούσε τη δημοφιλία του για καλούς σκοπούς. Σε προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας πήρε μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν πραγματικά ανάγκη. Ετσι έγινε και το 2007, όταν μαζί με άλλους οδηγούς ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει μέρος σε ποδοσφαιρικό αγώνα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ζαχάρως.


Η ομάδα Nazionale Piloti, αφού βρέθηκε αρχικά στο Καραϊσκάκη για να υπογράψει αυτόγραφα, στη συνέχεια αντιμετώπισε επιλέκτους από διάφορους χώρους (της πολιτικής, της showbiz, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας), σε έναν αγώνα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο γήπεδο του Ατρόμητου. Κι αυτή ήταν μόνο μία από τις φιλανθρωπικές δράσεις του Μίκαελ Σουμάχερ, αφού αρκετά χρόνια πριν -συγκεκριμένα το 2006- είχε πάρει μέρος ξανά σε ποδοσφαιρικό αγώνα, στο Καραϊσκάκη (το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι το δεύτερο αγαπημένο του άθλημα), ενώ λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε για να… κλοτσήσει το τόπι και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα εκείνο το διάστημα φήμες τον ήθελαν να ψάχνει να αγοράσει μανιάτικο πύργο. Ακούστηκε δε πως είχε πραγματοποιήσει πτήση πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Ελαφονήσου, ώστε να βρει ακριβώς αυτό πού έψαχνε.


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ



Παραμένει σε κώμα, ενώ φοβούνται και μόνιμη βλάβη


Ο αθλητικός (και όχι μόνο) κόσμος ενώνει τις προσευχές του για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός υπερπρωταθλητής της Φόρμουλα 1 βρίσκεται σε καταστολή από το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από το ατύχημα που είχε στο χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Αλπεων, και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι κρίσιμο για τη ζωή του, για την οποία μάχεται σκληρά.


Ο 44χρονος χτύπησε στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε δύο (πετυχημένες όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ) επεμβάσεις εξαιτίας αιμορραγίας από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τον Γερμανό πιλότο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ δεν ήταν σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του.


Ο Σουμάχερ ήταν σε καταστολή, με την τεχνητή υποθερμία να αποτελεί τον μόνο τρόπο ώστε να χρειαστεί λιγότερο οξυγόνο και μικρότερη ροή αίματος στον εγκέφαλό του. Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου το μεσημέρι της Δευτέρας απλώς επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση του πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1 είναι πολύ σοβαρή.


«Δίνει μάχη για τη ζωή του» είπε ο νευροχειρουργός Στεφάν Σαμπαρντέ και συνέχισε: «Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες. Το κράνος που φορούσε τον έσωσε. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, παραμένει σε κώμα και θα παραμείνει σε αυτό. Δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε νέα επέμβαση».


Φυσικά, οι γιατροί δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης, αλλά σε τέτοιους τραυματισμούς κάθε στιγμή φέρνει διαφορετικές εξελίξεις. Ο Σουμάχερ μετά το ατύχημα δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του γίνονταν, ενώ ήταν σε σύγχυση και ζαλισμένος.


Οι γιατροί εκτίμησαν ότι η φυσική κατάσταση του «Σούμι» τον έχει βοηθήσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και υποστήριξαν ότι αν ήταν πιο μεγάλος ή λιγότερο γυμνασμένος, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...