Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η ζωή συντρίμμια του γόη της TV

Αστεγος και ανασφάλιστος ζει στο «Σπίτι του ηθοποιού».

Στη δεκαετία του ’80 ήταν ο γόης της ελληνικής τηλεόρασης, τον οποίο κυνηγούσαν στρατιές γυναικών. Εζησε μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα οικονομικά προβλήματα και κάποιες συγκυρίες -όπως ένα τροχαίο ατύχημα- τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση.


Η είδηση ότι ο καρδιοκατακτητής Νίκος Ζιάγκος, που πρωταγωνιστούσε και ως μοντέλο σε πολλά διαφημιστικά σποτ της εποχής, φιλοξενείται στο «Σπίτι του ηθοποιού» δεν ακούγεται σίγουρα πολύ καλά.


Οταν όμως συναντάς από κοντά τον ηθοποιό που στις ένδοξες εποχές του προκαλούσε υστερία στις φανατικές θαυμάστριές του και μιλάς μαζί του, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που ζει σήμερα είναι για εκείνον μία ακόμη εμπειρία στην ήδη πλούσια σε περιπέτειες ζωή του.


Μάλιστα, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο οποίος πλέον βλέπει τα πράγματα με φιλοσοφική ματιά, έχει αποφασίσει να ξορκίσει τη δύσκολη περίοδο που πέρασε τα τελευταία χρόνια (έχοντας υποστεί ατυχήματα και οικονομικά στραπάτσα) με τη συγγραφή ενός σεναρίου για μια κωμική ταινία που θα αναφέρεται στο «Σπίτι του ηθοποιού».


Ο Νίκος Ζιάγκος μετακόμισε εκεί τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από τη μεσολάβηση -προς την Αννα Φόνσου- της καλής του φίλης και συναδέλφου Ευαγγελίας Σαμιωτάκη, με την οποία συνεργαζόταν στο θέατρο τα τελευταία τρία χρόνια. «Οπως οι περισσότεροι Ελληνες, είχα κι εγώ χρέη, επειδή πήρα δάνεια, ενώ αναγκάστηκα να πουλήσω το πατρικό μου σπίτι για να επενδύσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε ένα μπαρ στη Ναύπακτο, το οποίο δυστυχώς δεν πήγε καλά» εξομολογείται ο ηθοποιός, δίνοντάς μας μια εικόνα της κατάστασής του λίγο προτού αποφασίσει να μείνει στο «Σπίτι του ηθοποιού».


Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημά του, που τον ανάγκασε για πολύ καιρό να μείνει εκτός δράσης, ήταν ένα ατύχημα που είχε οδηγώντας τη μηχανή του, με αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό του χέρι και να οδηγηθεί επειγόντως στο χειρουργείο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι βρέθηκε σε άμεση ανάγκη να χειρουργηθεί χωρίς να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


«Εκανα εγχειρήσεις… συναξαριστά» μας λέει με το χιούμορ που τον διακρίνει και συνεχίζοντας εξηγεί ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα πως είναι ασφαλισμένος, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. «Τι να κάνω; Επρεπε να πω αυτό το καταναγκαστικό ψέμα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να γιατρευτώ. Τελικά όμως παραδέχτηκα την αλήθεια και με έβαλαν και υπέγραψα ένα χαρτί ότι τους χρωστάω».


Στο «Σπίτι του ηθοποιού» ο Νίκος Ζιάγκος έχει βρει το προσωρινό του καταφύγιο μέχρι να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. «Εδώ συναντήθηκα με δύο-τρεις φίλους, όπως είναι ο Γιάννης Γούτης και ο Βαγγέλης Τσιγαράς και τα περνάμε καλά. Είναι σαν ξενοδοχείο και δεν το κρύβω ότι είναι σαν να βιώνω τα φοιτητικά χρόνια που δεν έζησα. Με το δωματιάκι μου και τους άλλους “συμφοιτητές” μου να κάνουμε πλάκες» υποστηρίζει και ευχαριστεί από καρδιάς την Αννα Φόνσου για τη στήριξη που του προσφέρει.


«Η Αννα έχει κάνει ένα επίτευγμα με αυτό το ίδρυμα που έφτιαξε, αγωνιζόμενη για 25 χρόνια. Ολο το οίκημα είναι λουξ, με πάρα πολλές παροχές. Πέρα από αυτό όμως, η Αννούλα είναι η αγαπημένη μας, η αδελφή μας, η μανούλα μας και την αγαπάμε πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας φιλοξενεί εδώ».


Η αποκάλυψη για το βιβλίο που έγραψε με σκέψεις και θέσεις


Αν και ο Νίκος Ζιάγκος έχει φοιτήσει μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, από μικρός ήταν μεγάλος… βιβλιοφάγος. Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για το πώς ο ίδιος μπορεί να γίνει καλύτερος και -γιατί όχι;- ευτυχισμένος άνθρωπος είναι το ζητούμενό του από την εποχή που ωρίμασε και, όπως τονίζει, ξεπέρασε τη φάση του… sex maniac:


«Γύρω στα 24 μου πήγαινα με τρεις γκομενίτσες την ημέρα, αλλά γρήγορα κατάλαβα πως αυτό είναι ένα άδειασμα και δεν σου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό» δηλώνει και προσθέτει πως στην εποχή της κρίσης που ζούμε σήμερα ο άνθρωπος θα πρέπει να ψάχνει να πιαστεί από πράγματα που τον γεμίζουν ψυχικά και όχι απ’ όλα τα επιδερμικά. Μάλιστα μας αποκαλύπτει πως έχει γράψει κι ένα βιβλίο, που λέγεται


«Το ψεύτικο κάλυμμα της τάξης», το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σκέψεις και τις θέσεις του για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος.


«Γίναμε μαλθακοί και πρέπει να είμαστε πιο πολεμικοί. Προσοχή, δεν εννοώ πολεμοχαρείς, αλλά πιο ενεργητικοί. Εχουμε αφομοιωθεί από το σύστημα και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στην ταινία που θα ετοιμάσω και θα είναι εμπνευσμένη από τη ζωή μου στο “Σπίτι του ηθοποιού”. Δεν είμαστε ούτε Γερμανοί, ούτε Αμερικανοί, αλλά Ελληνες. Χάσαμε την απλότητά μας, την ανθρώπινη επαφή, την οικογένεια, όλες τις αξίες. Κι όλα αυτά για τον μοντερνισμό και το American dream. Μα, δεν είσαι, ρε φίλε, εκεί πέρα. Μη έχοντας λοιπόν κάπου να πιαστείς, αυτοκτονείς. Ο φάρος του ανθρώπου είναι το να γεμίζει το πνεύμα του και αυτό το καταφέρνει μόνο με το να διαβάζει. Εκεί βρίσκεις τις ηθικές αξίες που έχεις χάσει. Τι τα θες, ρε φίλε, τα πολλά λεφτά; Ενα πιάτο φαΐ χρειάζεται ο άνθρωπος και να έχει την υγεία του. Με αυτά είναι ευτυχισμένος. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος, έχεις χάσει την απλότητά σου, άρα πας κατά διαόλου».


Καριέρα γεμάτη ρόλους, διαφημίσεις, παιχνίδια


Ο Νίκος Ζιάγκος ξεκίνησε ως μοντέλο και στη συνέχεια σπούδασε ηθοποιός ως εξαιρετικό ταλέντο στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Εχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις (κολόνιες, παπούτσια, ποτά κ.ά.) και στα μέσα της δεκαετίας του ’80 παρουσίασε δύο από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια της κρατικής τηλεόρασης: τη «Σφυγμομέτρηση» και την «Τυχερή πτήση».


Το 1984 υποδύθηκε τον ρόλο του Σπύρου Λούη στην αμερικανική τηλεταινία «First Olympic Games», παραγωγής της Columbia Pictures Television, με τον Λουί Ζουρντάν στον ρόλο του Πιερ ντε Κουμπερτέν. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές («Λιονταράκια», «Ο ήχος της σιωπής», «Το μονοπάτι της αγάπης», «Σαμπουάν») και συνεργάστηκε στο θέατρο με δημοφιλείς ηθοποιούς, όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Νίκη Τριανταφυλλίδη, η Πέμυ Ζούνη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιώργος Παρτσαλάκης κ.ά. Το 2005 δημιούργησε την ταινία «Ο Ετσι», σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή δική του, η οποία την επόμενη χρονιά κέρδισε την πρώτη θέση στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πάτρας.
 
«Κόντεψα να χάσω το παιδί μου από τις κακές παρέες και τα ναρκωτικά»


Ο Νίκος Ζιάγκος παντρεύτηκε στα 27 του χρόνια μια κοπέλα την οποία ερωτεύτηκε σφόδρα. «Εμεινε έγκυος πριν παντρευτούμε και ύστερα από έξι μήνες που γεννήθηκε ο γιος μας, ο Γιάννης, χωρίσαμε» θυμάται.


«Τότε ήμουν στα φόρτε μου και η γυναίκα μου ζήλευε πολύ. Μετά τον χωρισμό μας εκείνη παντρεύτηκε ξανά με έναν φίλο μας, που εγώ της τον προξένεψα, κι έκανε μαζί του δύο αγόρια. Υστερα από μερικά χρόνια άρχισαν οι προστριβές στο σπίτι της πρώην γυναίκας μου με τον άντρα της και κάπου σε αυτήν τη φάση ο δικός μας ο γιος “το σκάει” και πάει και μένει στη γιαγιά του, τη μητέρα της γυναίκας μου. Εκεί έμπλεξε με κακές παρέες και άρχισε να παίρνει ουσίες» εξομολογείται ο ηθοποιός και συνεχίζει:


«Τον πήγα δεκαοκτώ μήνες για αποτοξίνωση στην Ιταλία και άλλους τόσους μήνες στην Ισπανία. Οταν είναι το παιδί στην προεφηβεία πρέπει να το βάλεις να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για να πάρει καλά πρότυπα. Αν αρχίσει τα ναρκωτικά, είναι πολύ δύσκολο να βγει από αυτό το λούκι. Από αυτά έχουν διαλυθεί οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει γονείς και βεβαίως έχουν πεθάνει πολλά παιδιά. Και ο γιος μου, ο Γιάννης, έχει χάσει τέσσερα-πέντε κολλητά φιλαράκια του από τις ουσίες. Αλλά κι εγώ έχω χάσει δεκαπέντε φίλους από πρέζα κι έχω δει άλλους σαράντα που φυτοζωούν και είναι τελειωμένα άτομα. Πρώτος μου ξάδελφος έκοψε τις ουσίες όταν πέθανε η μάνα του.


Ολο αυτό που κάνουν με τα ναρκωτικά είναι για να τραβάνε την προσοχή της μητέρας τους. Ολα τα πρεζάκια δεν είναι κουλουριασμένα σε εμβρυακή θέση; Αυτό που κάνουν είναι σαν να μπαίνουν στη μήτρα της μάνας τους. Δηλαδή, εκεί όπου δεν έχουν κανένα πρόβλημα».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...