Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Επί ποδός κάτοικοι και φορείς για την επιλογή καταλύματος ως ξενοδοχείου καραντίνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Πρέβεζας, που αντιτίθενται στον ορισμό ως χώρου καραντίνας ενός ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου, στην «καρδιά» της πόλης.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, ο Σύλλογος Εστιατόρων, Καφεπωλών και Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας προχώρησαν σε αναφορά – καταγγελία προς το υπουργείο Τουρισμού, την οποία κοινοποίησαν στους βουλευτές και στις Αρχές του νομού.

Στην καταγγελία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι επελέγη για ξενοδοχείο καραντίνας τουριστικό κατάλυμα το οποίο βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή αποτελεί «ταφόπλακα» για τον τουρισμό της Πρέβεζας.

«Θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα για να αποτραπεί η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, κι όχι μόνον αυτό, στην κυριολεξία μέσα στην ”καρδιά” του ιστορικού κέντρου, δίπλα ακριβώς στους κλασικούς πεζόδρομους της παραλίας και της κεντρικής αγοράς, οι οποίοι κατακλύζονται το καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες. Μόνον ως αστοχία εκλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τέθηκε σχετικός όρος στη διακήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας ουσιαστικά νοσοκομειακών μονάδων εντός των τουριστικών περιοχών της χώρας» αναφέρει η αναφορά καταγγελία.

Ανάκληση

Οι τρεις σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου καταλύματος ως ξενοδοχείου καραντίνας θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επισκεφθεί κανένας την πόλη της Πρέβεζας και να νεκρώσουν το ιστορικό κέντρο και η ευρύτερη περιοχή.

«Η λειτουργία του σημείου αναφοράς στη συγκεκριμένη θέση θα αποτελέσει ”ταφόπλακα” για τον τουρισμό της πόλης. Εάν θέλουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το μερίδιο της τουριστικής αγοράς, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα πρέπει με δική σας παρέμβαση να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση» καταλήγουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...