Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη κατεβάζουν ρολά έπειτα από 87 χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων

Σαν βόμβα έσκασε σε γονείς και μαθητές η είδηση ότι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, που κουβαλούν μια ιστορία 87 χρόνων, ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο» λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς μαθητών που φοιτούν στα εκπαιδευτήρια ειδοποιήθηκαν από το λογιστήριο ότι το σχολείο δεν θα μπορέσει να δεχτεί τα παιδιά το νέο σχολικό έτος και πως θα τους επιστραφούν οι προκαταβολές που είχαν δώσει.

Μπορεί για τους γονείς και τους μαθητές το «λουκέτο» να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο όσοι γνώριζαν τι συνέβαινε στα ενδότερα των εκπαιδευτηρίων μάλλον περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

Φ2 83

Πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες είχαν ανοίξει πολλά «μέτωπα», με αυξημένα χρέη, κυρίως προς τις τράπεζες, την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι δυσκολίες στις πληρωμές είχαν αρχίσει από το 2002, αμέσως μετά τη μεταφορά των εκπαιδευτηρίων στα Σπάτα, σε ένα συγκρότημα διεθνών προδιαγραφών, το οποίο είχε εγκαινιάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Όμως γιγαντώθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, όταν οι γονείς πολλών μαθητών άρχισαν να μην καταβάλλουν τα δίδακτρα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη νόσο και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η αρνητική εξέλιξη με το κλείσιμο του μεγάλου ιδιωτικού σχολείου έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τόσο τους γονείς όσο και τους εργαζομένους, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει «πιστοί» στα εκπαιδευτήρια περισσότερα από 20 χρόνια. Οι πρώτοι ανησυχούν αν τα εκπαιδευτήρια θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και θα τους επιστρέψουν τις προκαταβολές, αλλά και σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους, ενώ οι δεύτεροι αν θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, δεδομένου ότι υπήρχαν ήδη καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Τα εκπαιδευτήρια ιδρύθηκαν το 1933 από έναν άνθρωπο με όραμα, τον φιλόλογο Γεώργιο Ζηρίδη, και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν ως το άδοξο τέλος τους έχουν λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα της εκπαίδευσης που πρόσφεραν.

Φ3 53

Η «θηλιά» των τεραστιων χρεών και η μεζονέτα της Ζηρίδη που έχασε μέσα από τα χέρια της

Μπορεί το 2002 τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» να εξέπληξαν ευχάριστα τον κόσμο της εκπαίδευσης με τη δημιουργία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στα Σπάτα, ωστόσο από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιοκτήτρια του ιστορικού σχολείου Κατερίνα Ζηρίδη, που βρέθηκε να χρωστά παντού και χρειάστηκε να βγάλει σε πλειστηριασμό ακόμα και το ίδιο το «καμάρι» της για να πληρώσει τα υπέρογκα χρέη.

Συγκεκριμένα, για δάνεια που ξεπερνούσαν τα 22.000.000 ευρώ, οι εγκαταστάσεις των 80 στρεμμάτων στα Σπάτα βγήκαν στο «σφυρί» το 2017 και πέρασαν στα χέρια θυγατρικής τράπεζας. Πληροφορίες από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανέφεραν πως, ήδη έναν χρόνο πριν από τον πλειστηριασμό, είχε ζητηθεί από την ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτηρίων να βρει άλλη έδρα για το σχολείο. Όπως έγινε γνωστό, κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, καθώς η ίδια ζητούσε συνεχώς παρατάσεις, τις οποίες έπαιρνε, έτσι ώστε να μη μείνουν στον δρόμο χιλιάδες μαθητές και «ξεκρέμαστοι» οι γονείς.

Η περιπέτεια για την αποπληρωμή των χρεών δεν σταμάτησε εκεί. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κατερίνα Ζηρίδη έχασε και μια πολυτελή μεζονέτα στην Κηφισιά για οφειλές που ξεπερνούσαν τα 8.000.000 ευρώ σε ΙΚΑ και Εφορία. Συγκεκριμένα, η διώροφη μεζονέτα «απλωνόταν» σε έκταση 385 τ.μ., , σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Κηφισιάς και ήταν χτισμένη σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,7 στρεμμάτων. Τον Φεβρουάριο είχαν φανεί τα πρώτα «σύννεφα» αναφορικά με την τύχη του σχολείου, του οποίου η Κατερίνα Ζηρίδη είναι ιδιοκτήτρια από το 1971.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...