Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «μαμούθ» στη βόρεια Ελλάδα! Τρεις ένστολοι γενικοί κουμανταδόροι!

Ένα γιγάντιο κύκλωμα λαθρανασκαφών, διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και πλαστών διαβατηρίων, στο οποίο έκαναν «κουμάντο» επίορκοι αστυνομικοί, ενώ φέρεται ότι είχε εμπλοκή σε αυτό και ένας… αντιδήμαρχος, εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε νομό της βόρειας Ελλάδας.

Έπειτα από επισταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αναμένεται να φτάσουν συνολικά τους 90! Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μαζί με έναν αρχιφύλακα.

Στο κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι εμπλέκεται επίσης ένας… αντιδήμαρχος, καθώς επίσης και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν δευτερεύοντα ρόλο. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη για να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τουλάχιστον τρία χρόνια τα μέλη του κυκλώματος είχαν «χτενίσει» ολόκληρο τον νομό για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων και χρυσού.

Ήταν τόσο μεγάλη η «δίψα» τους για χρυσό, που δεν δίσταζαν να πραγματοποιούν έρευνες ακόμη και σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμα και ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ως άλλος… Ιντιάνα Τζόουνς, πήγαινε για λαθρανασκαφές με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν υπερσύγχρονες συσκευές ανίχνευσης χρυσού!

Οι λαθρανασκαφείς έσκαβαν συνήθως τα βράδια με γεννήτριες, ενώ, όταν τελείωναν τη «δουλειά», γέμιζαν τα λαγούμια που είχαν ανοίξει με χώμα για να μην αφήνουν ίχνη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί «επιστράτευαν» θερμικές κάμερες για να τους παρακολουθούν κάθε φορά που έψαχναν για χρυσό στα βουνά.

Στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος έκαναν «χρυσές» δουλειές, πουλώντας στη μαύρη αγορά τα αντικείμενα αξίας που έβρισκαν. Εκτός από λαθρανασκαφές, το κύκλωμα έκανε και εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, ενώ τα μέλη του περνούσαν παράνομα μετανάστες από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, εισπράττοντας 2.000- 4.000 ευρώ από καθένα από τα άτομα που «εξυπηρετούσαν».

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη «μπίζνα» φέρεται ότι είχε ένας αρχιφύλακας, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι το 2017 σφράγισε το διαβατήριο κακοποιού που διωκόταν για σειρά κακουργημάτων.

Στην κατοχή του αρχιφύλακα βρέθηκαν επτά διαβατήρια, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε γι’ αυτά στους συναδέλφους του, καθώς φέρεται ότι τους είπε πως είχε πάρει εντολή να κάνει ανακριτική διείσδυση!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...