Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Πωλείται νύφη»

Προκαλεί γροθιά στο στομάχι η καταγγελία μιας 19χρονης, σύμφωνα...

Στέφανος Κακαβούλης: Τα… βασανισμένα «Παιδιά του Πατρός»

Η παιδεραστία στους κόλπους της Εκκλησίας, η κατάχρηση εξουσίας,...

Στη Μαρινέλλα ο «Mr ΜΕΛΙSSES» με την Καληφώνη

Κοσμική έξοδος στη Μαρινέλλα για τους ερωτευμένους Χρήστο Μάστορα...

«Σασμός»: Οι Σταματάκηδες ζουν με την αγωνία πως η Μαρίνα θα «δώσει»...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Οι Σταματάκηδες...

Ο Ιάσων Δούσης μιλά στην «Espresso» για την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τον Βαγγέλη Καράλη

«Μητσοτάκη, κάνε τον γκέι γάμο τώρα!» αναφέρει στην επιστολή που έστειλε ο Ιάσων Δούσης, ο οποίος έγινε γνωστός με τις εκκεντρικές του εμφανίσεις ως Jason Αντιγόνη.
Ο γνωστός ακτιβιστής έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να νομιμοποιήσει τον πολιτικό γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια με σκοπό την τεκνοθεσία, με την απάντηση του πρωθυπουργού να είναι άμεση, όπως αναφέρει στην «Εspresso».

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, Λαμβάνω το θάρρος να σας αποστείλω αυτό το κείμενο, το οποίο μάλιστα έχω γράψει από όταν αναλάβατε την πρωθυπουργία. Το αίτημά μου είναι η ισότητα στον γάμο για όλα τα ζευγάρια, όλους τους πολίτες της χώρας μας, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Τον Αύγουστο, σε έναν μήνα και κάτι, συμπληρώνω τριάντα πέντε έτη ζωής. Έχω δε την ευτυχία να έχω βρει τον άνθρωπο που θέλω να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του, να τον παντρευτώ και να δημιουργήσουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε παιδιά κ.λπ. Είναι, όμως, άνδρας κι έτσι, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας αυτά. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν αρκεί. Αν υπήρχε η ισότητα στον γάμο, την επόμενη κιόλας μέρα θα τον παντρευόμουν!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο γράμμα του προς τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στην «Εspresso», το Jason Αντιγόνη -όπως θέλει να τον αποκαλούν- εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να στείλει την επιστολή. «Το δημόσιο coming out του Αλέξη Πατέλη, συνεργάτη του Μητσοτάκη, ως προς το ότι βρίσκεται σε γάμο με άνδρα, αλλά και οι πρόσφατες υποστηρικτικές δηλώσεις μεταξύ άλλων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ήταν η αφορμή να στείλω επιτέλους το γράμμα που είχα γράψει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να κάνει τώρα τον γκέι γάμο» μας αναφέρει.

Η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και θετική, όπως έμαθε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στενό του συνεργάτη:

«Τόσο το τηλεφωνικό κέντρο του Μαξίμου, που ακούγοντας το όνομά μου μού έδωσε κατευθείαν το μέιλ του ίδιου του Μητσοτάκη, όσο και το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν εντυπωσιακά ευγενικοί και σοβαροί στην αντιμετώπιση του γράμματος και του αιτήματός μου. Με διαβεβαίωσαν ότι το γράμμα μου διαβάστηκε από τον πρωθυπουργό μία ώρα σχεδόν αφότου το έστειλα, ότι υπάρχει ξεκάθαρα πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να ψηφιστεί με ταχείες διαδικασίες ο γάμος, καθώς αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Το Μέγαρο Μαξίμου με συνέδεσε με κοντινό συνεργάτη του πρωθυπουργού και είχα μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία ελπίζω να αποδώσει καρπούς το γρηγορότερο».

Μάλιστα, ο Ιάσων Δούσης -που τον θυμόμαστε με ροζ φουστάνι στο θεωρείο της Βουλής- ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει συνάντηση μαζί του.

«Το ζήτησα ήδη και μου δόθηκε η εντύπωση πως θα γίνει και αυτό το αίτημά μου πραγματικότητα. Ήδη το ότι κατάφερα να υπάρξει, λόγω της δημόσιας εικόνας και επιρροής μου, αντίδραση από τους κύκλους του πρωθυπουργού και προέδρου του παραδοσιακά συντηρητικού κόμματος εξουσίας της χώρας σημαίνει κάτι όχι μόνο για μένα, αλλά και για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ελληνική κοινωνία σύσσωμη» εξηγεί.

Ο Ιάσων Δούσης απαντά και στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, χωρίς όμως τη δυνατότητα τεκνοθεσίας. «Όταν μιλάμε για ισότητα στον πολιτικό γάμο, θεωρούμε δεδομένο και το δικαίωμα στην απόκτηση απογόνων και την τεκνοθεσία. Η παράλειψη του δικαιώματος στην απόκτηση παιδιών θα είναι αδικαιολόγητη και προκλητική, έως του σημείου του εμπαιγμού των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών και των ομόφυλων ζευγαριών της χώρας» λέει.

φ2 86

Ο ακτιβιστής, που ήταν υποψήφιος με τη Ρένα Δούρου, εξομολογείται την έντονη επιθυμία του να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του. «Είναι έντονη η επιθυμία μου να αποκτήσω παιδί από όταν ήμουν ο ίδιος παιδί και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως ταυτίζομαι και σε αυτό το σημείο με τον άνδρα που αγαπώ. Εκείνος κι εγώ προτιμούμε την τεκνοθεσία από την απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα, προκειμένου να βρει οικογένεια ένα ήδη γεννημένο παιδί, παρότι ποτέ δεν λέω ποτέ. Κανείς δεν θα έπρεπε να μας στερεί αυτό το δικαίωμα και θέλουμε κι εμείς -όπως και τόσα άλλα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα- να γίνει πραγματικότητα… χθες!» τονίζει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...