Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Πέλεκυς» και στο Εφετείο για τη «μαύρη χήρα της Ερμιονίδας» – Δεν «έσπασαν» τα ισόβια

Έπειτα από μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκεσε 18 ολόκληρους μήνες και 45 συνεδριάσεις, έπεσε χθες η αυλαία στη δίκη της αποκαλούμενη «μαύρης χήρας της Ερμιονίδας»!

Με πλειοψηφία έξι ψήφων έναντι μίας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου έκρινε ένοχη τη 42χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, διατηρώντας την ποινή ισοβίων που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 42χρονου συζύγου της και καπετάνιου Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα τον Δεκέμβριο του 2014.

Τα ισόβια δεν «έσπασαν», όπως πιθανόν να ήλπιζε η 42χρονη, καθώς το δικαστήριο, υπό την προεδρία της νυν αρεοπαγίτου Ελένης Κατσούλη, με τακτικά μέλη τους εφέτες Δημήτρη Νέγκα και Χαρίκλεια Τσαγγαρού και με τέσσερις ενόρκους, μέλη της τοπικής κοινωνίας, δεν έκανε δεκτό με τέσσερις ψήφους έναντι τριών το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ακόμη, η Δήμητρα Βούλγαρη καταδικάστηκε σε επιπλέον φυλάκιση 18 μηνών για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής, όπως είχε γίνει και σε πρώτο βαθμό.

Το σημαντικό, όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι ότι «ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου, για το οποίο και η πρωτοβάθμια απόφαση είχε διατάξει να ερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος είχε αναλάβει μαζί με τον δικηγόρο Ναυπλίου Γιώργο Γεωργόπουλο την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των γονιών και της αδελφής του αδικοχαμένου καπετάνιου.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορουμένης. Σε μια αγόρευση-καταπέλτη ο εισαγγελικός λειτουργός είχε χαρακτηρίσει τη 42χρονη έναν «πολύ σκληρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που δεν λυγάει και δεν μετάνιωσε».

«Η κυρία δεν έκλαψε για την πράξη της. Τον έχει σκοτώσει (ενν. τον σύζυγό της), τον έχει καθαιρέσει από μέσα της» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ είχε κάνει λόγο για μια «συζυγική ζωή-ωρολογιακή βόμβα, η οποία ήταν βασισμένη στο ψέμα και ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί», επιμένοντας στην εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας, από την πλευρά τους είχαν υποστηρίξει ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο 42χρονος ναυτικός δεν δολοφονήθηκε, αλλά αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μία στον κρόταφο.

«Είμαι αθώα, ποτέ δεν θα έκανα τέτοιο πράγμα. Ήταν σχέση ζωής. Τον λάτρευα, είμαι φυλακή πέντε χρόνια χωρίς να έχω κάνει τίποτα» είχε πει απολογούμενη η καταδικασμένη 42χρονη, ενώ είχε επιμείνει ότι δεν ομολόγησε ποτέ τον φόνο, ακυρώνοντας για πολλοστή φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...