Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Έπιασαν απαγωγέα συντρόφου εφοπλιστή έπειτα από 11 χρόνια

Ο Αλβανός «εγκέφαλος» συνελήφθη στον Αλιμο πολύ κοντά στο σημείο της αρπαγής της 73χρονης (τότε) Ευανθίας Φραγκογεώργη τον Ιούνιο του 2009

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Περισσότερα από δέκα χρόνια χρειάστηκαν για να πέσει στα χέρια των Αρχών ο 40χρονος κακοποιός που βρισκόταν πίσω από την απαγωγή της συντρόφου του γνωστού εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη το 2009, τα ίχνη του οποίου αναζητούσαν μάταια επί μία δεκαετία οι διωκτικές Αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε τυχαίο έλεγχο στον Αλιμο, πολύ κοντά στο σημείο της απαγωγής! Τα στοιχεία του «απαγωγέα του Σχιστού», όπως είχαν αποκαλέσει οι αστυνομικοί τον Μαριγκλέν Κούτσι, ήταν γνωστά, αλλά κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος έως τη στιγμή που έπεσε σε μπλόκο της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την απαγωγή της συντρόφου του εφοπλιστή και τον οδήγησαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Η πέμπτη περίπτωση

Η απαγωγή της 73χρονης Ευανθίας Φραγκογεώργη στο Παλαιό Φάληρο έσκασε σαν βόμβα το πρωί της 19ης Ιουνίου 2009 στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκείνο το διάστημα ερευνούσε και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου! Ηταν η πέμπτη περίπτωση αρπαγής ευκατάστατου Ελληνα μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Μάλιστα, έναν μήνα νωρίτερα, στις 19 Μαΐου, είχε βρεθεί απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του ο επιχειρηματίας Γιάννης Κυπριωτάκης, που είχε απαχθεί στην Κρήτη.

Η Αστυνομία κατάφερε να κρατήσει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την υπόθεση, καθώς ο εφοπλιστής Άρης Θεοδωρίδης εξασφάλισε την εισαγγελική εντολή για απαγόρευση αναφοράς από τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να μην πάει κάτι στραβά από τη δημόσια προβολή της αρπαγής. Και έπραξε σωστά, καθώς, έπειτα από ομηρία εφτά ημερών και αφού πρώτα παραδόθηκαν στους απαγωγείς λύτρα ύψους 1.800.000 ευρώ, η Ευανθία Φραγκογεώργη επέστρεψε στο σπίτι της. Η 73χρονη γυναίκα είχε περιγράψει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας πώς έγινε η απαγωγή.

«Ένα πρόβλημα υγείας με τη μέση μου είχε ως αποτέλεσμα να πηγαίνω κάθε πρωί για ιαματικά μπάνια στη λίμνη Βουλιαγμένης. Εκείνο το πρωί κατέβηκα από το σπίτι μαζί με την οικιακή βοηθό, όπου με περίμενε ο Γιασέρ. Μπήκα στο αυτοκίνητο, έβαλε μπροστά και φύγαμε. Δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα έναν θόρυβο και κατάλαβα ότι άνοιξαν και έκλεισαν αστραπιαία οι πόρτες του αυτοκινήτου και ότι μπήκαν δύο άνδρες. Ο ένας έκατσε πίσω από μένα και ο άλλος πίσω από τον Γιασέρ. Αμέσως ένιωσα ένα όπλο στα πλευρά μου και ένα χέρι να μου πιέζει το κεφάλι» ήταν τα λόγια της.

Αρχικά ζητούσαν 5.000.000 €!

Σε μικρή απόσταση οι δύο απαγωγείς υποχρέωσαν τον οδηγό και τη γυναίκα να επιβιβαστούν στο τζιπ που ακολουθούσε με τους συνεργούς τους και τράπηκαν σε φυγή. Νωρίς το ίδιο βράδυ ένας άγνωστος τηλεφώνησε στον εφοπλιστή και απαίτησε 5.000.000 ευρώ.

«Μη διαρρεύσει το παραμικρό και μην ανακατέψεις την Αστυνομία, γιατί θα σου τη στείλουμε κομμάτια» του είπε σε σπαστά ελληνικά. Το βράδυ, σε ένδειξη καλής θέλησης, οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό. Ακολούθησαν κι άλλα τηλεφωνήματα των απαγωγέων προς τον εφοπλιστή, ο οποίος ζητούσε χρόνο, προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή συμφώνησαν να αφήσουν τη γυναίκα ελεύθερη με λύτρα 1.800.000 ευρώ. Είχαν περάσει σχεδόν δύο αγωνιώδη 24ωρα σιγής, όταν οι δράστες επανεμφανίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και είπαν στον εφοπλιστή να αφήσει τα χρήματα σε ένα κάδο σκουπιδιών σε ερημική περιοχή στο Δαφνί, κοντά στο σημείο όπου ξεκινάει η λεωφόρος Σχιστού, να φύγει και να περιμένει την απελευθέρωση της συντρόφου του. Γύρω στις 10 τη νύχτα της 25ης Ιουνίου η Ευανθία Φραγκογεώργη αφέθηκε ελεύθερη κάτω από τη γέφυρα της λεωφόρου Αθηνών.

Η προδοσία του Αιγύπτιου οδηγού, που τον είχε σαν παιδί του

Η εταιρία του Αρη Θεοδωρίδη, με έδρα τον Πειραιά, διαθέτει φορτηγά πλοία εδώ και αρκετές δεκαετίες, και ο ίδιος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και παλαιούς εφοπλιστές της χώρας. Η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε την εξιχνίαση της απαγωγής της συντρόφου του έπειτα από περίπου εφτά μήνες, στις αρχές Φεβρουαρίου 2010.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες ήταν ο… έμπιστος οδηγός του, ο Γιασέρ, που είχε απελευθερωθεί από τους απαγωγείς «σε ένδειξη καλής θέλησης»! Ο εφοπλιστής δεν πίστευε στα αυτιά του όταν οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για την εμπλοκή του. Τον είχε κυριολεκτικά σαν παιδί του, καθώς τον είχε φέρει σε ηλικία 17 χρόνων από την Αίγυπτο, τον είχε σπουδάσει στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων και τον είχε καπετάνιο στο σκάφος του και προσωπικό του οδηγό. Ομως, εκείνος θεώρησε σωστό να συμμετάσχει ενεργά στην απαγωγή της συντρόφου του ευεργέτη του!

Οι συνεργοί

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό Ι2, ένα πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων και επικοινωνιών. Μάλιστα, εκτός από τον Γιασέρ, συνέλαβαν ακόμη έναν Αιγύπτιο που εργαζόταν για τον εφοπλιστή, τον Μοχάμεντ Ελ Ραούφ και τέσσερις Αλβανούς, δύο από τους οποίους είναι αδέλφια.

Ακόμη, κατάφεραν να κάνουν ταυτοποίηση της φωνής του διαπραγματευτή των λύτρων και «εγκέφαλου» της συμμορίας, που ήταν ο 30χρονος Αλβανός Μαριγκλέν Κούτσι, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στην πατρίδα του. Λίγο καιρό μετά την απαγωγή η σύζυγός του αγόρασε ένα σπίτι αξίας 140.000 ευρώ, πιθανότατα με χρήματα από τα λύτρα που κατέβαλε ο εφοπλιστής!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...