Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αφρικανική μαγεία σε ενυδρείο-παλάτι

Ζώα και ψάρια της μαύρης ηπείρου μετακομίζουν στην Πολωνία, σε έναν ζωολογικό κήπο-υπερπαραγωγή

Ολα είναι έτοιμα για το επίσημο ντεμπούτο τους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εκατοντάδες διαφορετικά είδη του ζωικού και θαλάσσιου οικοσυστήματος της Αφρικής έρχονται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μέσα από το Africarium-Oceanarium, έναν ζωολογικό κήπο-ενυδρείο που ανοίγει τις πόρτες του στα τέλη Οκτωβρίου στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας.
r234w45gw4y 1Αν και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με δύο χρόνια καθυστέρηση, η αναμονή φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο, καθώς το αποτέλεσμα είναι… υπερπαραγωγή.
r234w45gw4y 7Τα ζώα είναι χωρισμένα ανάλογα με την περιοχή της ηπείρου από την οποία προέρχονται, ενώ η μεγαλύτερη ατραξιόν θεωρείται μακράν το ενυδρείο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γυάλινο τούνελ, που προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην αφρικανική θαλάσσια ζωή στους επισκέπτες του πάρκου. Ο βασικότερος «ένοικος» του Oceanarium θα είναι ο αφρικανικός καρχαρίας, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα είδη ψαριών από τον ποταμό Νείλο, τις Μεγάλες Αφρικανικές Λίμνες, το Κανάλι της Μοζαμβίκης και την Ερυθρά Θάλασσα.
r234w45gw4y 3Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη παρουσίαση των επιλεγμένων αφρικανικών οικοσυστημάτων. Η ενότητα της Ανατολικής Αφρικής θα φιλοξενεί, για παράδειγμα, τον ιπποπόταμο του Νείλου και άλλα χαρακτηριστικά είδη της σαβάνας, όπως η αντιλόπη ντικ-ντικ, και το άαρντβαρκ, τη στιγμή που η ενότητα της Ακτής της Ναμίμπια θα αποτελείται από εξωτερικές πισίνες, που θα φιλοξενούν αφρικανικούς πιγκουίνους και αφρικανικές φώκιες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Ζούγκλα του Κονγκό, με κροκοδείλους, βίδρες, μανάτους και διάφορα εξωτικά είδη πουλιών.
r234w45gw4y 4Για την κατασκευή του Africarium χρησιμοποιήθηκαν 36.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου και 4.800 τόνοι ατσάλι, ενώ για τη μετατροπή του νερού του ενυδρείου με τα είδη από την Ερυθρά Θάλασσα σε θαλασσινό χρειάστηκαν140 τόνοι αλατιού. Τέλος, ο χώρος φιλοξενεί 4.500 διαφορετικά είδη φυτών από την αφρικανική ήπειρο, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ικανό να μεταφέρει έστω και για λίγη ώρα το κοινό νοερά στα ωραιότερα μέρη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση του κηπο-ενυδρείου είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται στην Πολωνία, γι’ αυτό και χρειάστηκε η συμβολή τεχνικών ομάδων από τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τη Γερμανία.
r234w45gw4y 5Το πρότζεκτ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο αμέσως μετά τα εγκαίνιά του και ιδιαίτερα το 2016, έτος που το Βρότσλαβ θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
r234w45gw4y 2Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...