Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

Ποινική δίωξη για τον… μπαλαντέρ

Στον ανακριτή ο πρώην παράγοντας ΠΑΕ για το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» που έκρυβε στα αμπάρια του τόνους λευκού θανάτου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές του Πειραιά προχώρησαν σε άσκηση ποινικής δίωξης σε πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα για την εμπλοκή του στην υπόθεση του πλοίου με το «αμαρτωλό» εμπόρευμα.

Μετά την κατάθεση της συζύγου του πλοιοκτήτη του «Noor 1», από την οποία φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για εκείνον, ο πρώην παράγοντας ΠΑΕ (τώρα επιχειρηματίας στον κλάδο εμπορίας αυτοκινήτων) πιθανώς να διαβεί το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου τη Δευτέρα. Το εν λόγω πρόσωπο-«μπαλαντέρ» εμφανίζεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ως συνδετικός κρίκος των εμπλεκομένων.

Κατά πληροφορίες, στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του προφυλακισμένου πλοιοκτήτη κατονομάζει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ως τον άνθρωπο που μεσολάβησε για την αγορά του δεξαμενόπλοιου: «Για τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την αγορά του πλοίου μεσολάβησε ο … (σ.σ: αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία), επειδή ήταν άτομο εμπιστοσύνης, και ο σύζυγός μου κι εγώ τον εμπιστευόμασταν, επειδή τα χρήματα που θα διαθέταμε ήταν τα χρήματα που είχαμε κερδίσει με κόπο και πιστεύαμε ότι θα διασφάλιζε τα χρήματά μας».

Η ίδια στη συμπληρωματική της κατάθεση φέρεται ότι υποστηρίζει πως θα αγόραζαν το πλοίο με σκοπό τη διακίνηση πετρελαίου, χωρίς να ξέρουν για το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης. Κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρει ότι όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση, επικοινώνησε με τον επιχειρηματία για να δει τι γίνεται: «Πράγματι, επειδή ήμουν θορυβημένη, επικοινώνησα με τον … (σ.σ.: αναφέρεται στον επιχειρηματία) και τον ρώτησα για τα λαθραία πετρέλαια που είχαν βρει στο πλοίο και με καλούσαν για κατάθεση. Μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί μάλλον είχε γίνει λάθος».

Επιπλέον, στην κατάθεση που έδωσε ο πλοιοκτήτης του «Noor 1» υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας τού παρείχε την οποιαδήποτε ενημέρωση είχε για την πορεία του πλοίου προς την Ελλάδα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος και η σύζυγός του προσπάθησαν πολλές φορές να επικοινωνήσουν με άτομο που εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος: «Ο,τι μάθαινα για την πορεία του πλοίου το μάθαινα από τον … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα), γιατί είχε για άλλο λόγο επικοινωνία με τον Μ.».

Μετά τα νέα στοιχεία, μέσω συμπληρωματικών καταθέσεων, είναι πιθανόν να διευρυνθεί ο κύκλος υπόπτων και κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης.

Γιαννουσάκης: Με μαχαίρωσαν για να μη μιλήσω

Σημαντική στην πορεία των ερευνών για την υπόθεση του «NOOR 1» θεωρείται η συμπληρωματική κατάθεση που έχει δώσει ο προφυλακισμένος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος καταγγέλλει ότι τον έμπλεξαν δύο πρόσωπα, ένα από τα οποία έχει επίσης προφυλακιστεί και τον απειλεί μέσα στη φυλακή για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις! Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται ότι είχε 176 τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλον επιχειρηματία, ο οποίος ενδιαφερόταν για τη ναύλωση ή την αγορά του δεξαμενόπλοιου. Ο προφυλακισμένος εφοπλιστής εξηγεί γιατί δεν τα κατήγγειλε αυτά στην πρώτη κατάθεσή του: «Με ελεύθερο τον (σ.σ.: αναφέρει όνομα) τον οποίο θεωρώ εγκέφαλο, το έκανα για να προστατεύσω τη ζωή των συγγενών μου. Μετά τον Αύγουστο του 2014, όταν προφυλακίστηκα, ζούσα υπό το καθεστώς απειλών σε βάρος της ζωής μου από αυτόν μέσα στη φυλακή χρησιμοποιώντας τρίτα πρόσωπα, συγκρατούμενούς μου ρωσικής υπηκοότητας».

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει τη μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και υποστηρίζει, κατά τις ίδιες πηγές: «Ατομα που έβαλε ο (σ.σ.: αναφέρει το ίδιο όνομα) έφτασαν στο σημείο να με μαχαιρώσουν, γεγονός που με οδήγησε να ζητήσω τη συνδρομή του αρχιφύλακα (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του), ο οποίος επιμελήθηκε αυθημερόν να αλλάξω πτέρυγα και να μεταφερθώ στην Ε΄ πτέρυγα. Εκεί οι απειλές εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα μέσω ατόμων εκτός πτέρυγας».

Θεοδόσης Π. Πανου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...