Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Προφυλακίστηκαν οι δύο που κατηγορούνται για τον «βιασμό» της τενίστριας

Την αποφυλάκιση των τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Αμερικανίδας τενίστριας ζητεί ο εισαγγελέας με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την αποφυλάκιση των τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Αμερικανίδας τενίστριας, κατά τη διάρκεια ξέφρενου πάρτι σε ξενοδοχείο στον Μαραθώνα, ζητεί ο εισαγγελέας με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Οι πέντε άνδρες, δύο Γάλλοι αθλητές, ένας Γερμανός προπονητής και δύο γαλλικής και ρουμανικής υπηκοότητας εργαζόμενοι ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο, φέρεται ότι τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 2013 βίασαν την 26χρονη αθλήτρια, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ενώ ένας εξ αυτών μαγνητοσκόπησε τις βίαιες πράξεις τους. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού από περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, της απλής συνέργειας στον βιασμό και της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου.


Τι υποστήριξαν


Μετά τις απολογίες τους στην 6η τακτική ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και όλοι πλην ενός κατέθεσαν προσφυγή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης. Στις προσφυγές τους φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την προσωρινή τους κράτηση, καθώς έχουν λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχουν προβεί σε πράξεις προπαρασκευαστικές της φυγής τους και δεν πρόκειται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις εάν αφεθούν ελεύθεροι.


Αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως για τους δύο Γάλλους αθλητές και τον επίσης Γάλλο ανιματέρ δεν είναι πλέον αναγκαία η προσωρινή κράτησή τους και προτείνει να αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους στο τμήμα του τόπου κατοικίας τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.


Ο Γερμανός


Αντίθετα, για τον Γερμανό κατηγορούμενο ο εισαγγελέας έκρινε ότι η συμμετοχή του στην πράξη του βιασμού έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς δεν αρκέστηκε μόνο στην παθητική ανοχή της πράξης χωρίς να κάνει τίποτα για να την αποτρέψει, αλλά τη μαγνητοσκόπησε επιδοκιμάζοντάς την και ενθαρρύνοντας συγκατηγορούμενό του στον βιασμό. Για τους λόγους αυτούς και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή διαμονή, ο εισαγγελέας προτείνει να μη γίνει δεκτή η προσφυγή του και να παραμείνει στη φυλακή.


Τον τελευταίο λόγο για την άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η απόφαση του οποίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ως τότε οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν στις φυλακές Τρίπολης και Αυλώνα, όπου κρατούνται.


Η 26χρονη αθλήτρια, μετά τις τραγικές στιγμές που βίωσε και που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει στις Αρχές, φέρεται ότι έχει επιστρέψει στην πατρίδα της. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ειδική ψυχολόγος της Αστυνομίας που την εξέτασε αμέσως μετά το συμβάν κατέθεσε ότι η κοπέλα ήταν σε κατάσταση σοκ και εξαντλημένη, ενώ φοβόταν ότι δεν θα γινόταν πιστευτή. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υπεβλήθη η 26χρονη συνηγορούν στο σενάριο της βίαιης συνουσίας.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...