Μαγείρεψαν στο Κογκρέσο!

Τρεις δημοφιλείς τηλε-σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των ελληνικών γεύσεων στην Αμερική.


Για πρώτη φορά τρεις πετυχημένες σεφ και τηλε-μαγείρισσες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Αμερική, με στόχο την προώθηση των ελληνικών γεύσεων. Η Μαρία Λόη, η Νταϊάν Κόχυλα και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήταν καλεσμένες από την οργάνωση «Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης» στο αμερικανικό Κογκρέσο, που στόχο έχει την προαγωγή των ελληνικών ιδανικών, της παιδείας, της φιλανθρωπίας, της οικογενειακής και προσωπικής τελειότητας, αλλά και των ευθυνών έναντι της Πολιτείας.


Το δείπνο


Επί δεκαετίες, οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, έχοντας δημιουργήσει ιδρύματα για γυναίκες και παιδιά. Τώρα λοιπόν οι τρεις πετυχημένες γυναίκες, οι οποίες ξέρουν πολύ καλά τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας -και όχι μόνο-, αποδέχτηκαν την πρόταση και μαζί με τις ομάδες επαγγελματιών που τις πλαισιώνουν ετοίμασαν ένα πεντανόστιμο δείπνο, που συζητήθηκε για αρκετές ημέρες.


Οπως ήταν αναμενόμενο, όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να πετύχουν το πιο εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που ήθελαν να απαθανατίσουν και τις τρεις Ελληνίδες που με τις συνταγές τους έχουν κερδίσει το τηλεοπτικό, αλλά και αναγνωστικό κοινό, αφού όχι μόνο διαθέτουν τη δική τους στήλη ή εκπομπή (η Μαρία Λόη διαπρέπει στην Αμερική πλέον), αλλά έχουν εκδώσει τα δικά τους βιβλία μαγειρικής.


Η ελληνική κουζίνα κέρδισε μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις των καλεσμένων, ενώ σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή βραδιά ήταν η πρώτη φορά που η Μαρία Λόη, που ζει και εργάζεται στην Αμερική, παρουσίασε τη σειρά ζυμαρικών που έχουν το όνομά της. Γι’ αυτό τα πιάτα που ετοίμασε είχαν ως βάση τα δικά της προϊόντα, προκειμένου να τα γνωρίσουν οι ομογενείς. Η Νταϊάν και η Αργυρώ φάνηκαν να είναι αρκετά ενθουσιασμένες που μαγείρεψαν στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον συγκεκριμένο οργανισμό που προσφέρει αρκετή βοήθεια στους ομογενείς. Μάλιστα, όταν το 1979 η οργάνωση άνοιξε το «Σπίτι της Πηνελόπης» για την περίθαλψη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Μόμπιλ της Αλαμπάμα, θεωρήθηκε πρότυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η οργάνωση ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Αποστολίδου, ενώ πρόεδρός της για την περίοδο 2012-13 είναι η Ιωάννα Σαλτά, η οποία είναι κάτοχος δύο πτυχίων από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Επίσης, αναπτύσσει δράση ως μέλος και άλλων ομογενειακών οργανώσεων, μεταξύ αυτών της Φιλόπτωχου Αδελφότητος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του παραρτήματος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής στη Γιούτα.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Καλλιάνο και τη σύζυγό του – «Κλαίει εδώ και 10 μέρες»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε με συγκίνηση για τη δύσκολη...

Γόηδες «τυλιχτοί» σε πιτόγυρο

Πώς το ανύπαρκτο ψητοπωλείο «Η Σούβλα του Άρχοντα»… έψησε...

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Μπήκαν μόνοι τους στη μαύρη λίστα

Χείμαρρος ο Βασίλης Λαζαρίδης στο vidcast «Bedtime Stories»Στο φως...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...