Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

H.. high tech κάρτα υγείας

Το «έξυπνο» κολάρο που μπορεί να φορέσει το σκυλάκι σας παρακολουθεί από καρδιακούς παλμούς μέχρι και την κατανάλωση θερμίδων.

Σίγουρα δεν είναι ένα κοινό γκάτζετ για σκύλους. Το σχεδίασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ και παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως κερδίζοντας το ενδιαφέρον όλων των φιλόζωων που έδωσαν το «παρών» στην έκθεση «Consumers Electronics Show» του Λας Βέγκας. Το Voyce είναι αναμφίβολα το σκυλο-γκάτζετ της χρονιάς, αφού σας επιτρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή όλα όσα αφορούν την υγεία, τη δραστηριότητα και τις συνήθειες του τετράποδου φιλαράκου σας.


Πρόκειται για ένα «έξυπνο» κολάρο, το οποίο καταγράφει κάθε στοιχείο σχετικά με τις συνήθειες διατροφής, άσκησης και ύπνου του σκύλου, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθεί τον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό του. Στόχος της κατασκευάστριας εταιρίας I4C Innovations ήταν να αναπτύξει μια συσκευή που να υποκαταστήσει τη «φωνή» του ζώου (δεν ήταν τυχαία η ονομασία Voyce που έδωσε στο γκάτζετ) , έτσι ώστε να ενημερώνει το αφεντικό του για σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την υγεία του. Το Voyce υπολογίζει καρδιακούς παλμούς, συχνότητα αναπνοών, κατανάλωση θερμίδων, ενώ καταχωρίζει και τον χρόνο που το ζώο κοιμάται, ξεκουράζεται ή, αντιθέτως, είναι εν δράσει!


Χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους συλλέγει και αναλύει όλες τις πληροφορίες. έτσι ώστε να παρουσιάσει τη γενική εικόνα της υγείας του σκύλου. Πού την παρουσιάζει; Στο κινητό τηλέφωνο ή στην ταμπλέτα του αφεντικού του, αφού μαζί με το «έξυπνο» κολάρο αναπτύχθηκε και ειδική εφαρμογή (app) για τη μεταφορά των δεδομένων στην ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του σκύλου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κολάρο, το οποίο σύντομα θα διατεθεί στην αγορά, ζυγίζει μόλις 170 γραμμάρια και θα κυκλοφορήσει σε διάφορα μεγέθη. Διαθέτει φως LED και είναι ανθεκτικό στον χρόνο, στη σκόνη, στο νερό, αλλά και στις πτώσεις από ύψος ενός μέτρου. Χρησιμοποιεί τεχνολογία βασισμένη σε ραδιοσυχνότητες, διαθέτει επιταχυνσιόμετρο και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, η οποία χρειάζεται επαναφόρτιση μία φορά την εβδομάδα. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 230 ευρώ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...