Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025

Ολα όσα πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ των διακοπών

Οι διακοπές είναι στιγμές χαλάρωσης, αυτοπεποίθησης και φυσικής λάμψης....

Σχέδιο «απόδρασης» της Τζολί από τις ΗΠΑ λόγω Πιτ

Ετοιμη να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της και να...

Μάστορας – Καληφώνη: Με… ανεβασμένη διάθεση στη χώρα

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη περπατά καμαρωτή καμαρωτή και με ανεβασμένο...

«Σύννεφα» για Ασημακοπούλου και Τσαρτσαρή

Χωρισμός ή μία προσωρινή κρίση στη σχέση τους; Αν...

Το «κάρφωμα» της μυστικής συνάντησης του Βερολίνου από τον Τούρκο υπουργό προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινή γνώμη η αποκάλυψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι στο Βερολίνο έλαβε χώρα μυστική συνάντηση ανάμεσα στον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας και εξ απορρήτων του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, που επηρεάζει εν πολλοίς την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, και τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, μόλις δύο ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Δυστυχώς, αυτή η συνάντηση έγινε μία ημέρα πριν οι Τούρκοι αποδείξουν πόσο υπολογίζουν τον διάλογο, με τη νέα παράνομη navtex που εξέδωσαν στην κυπριακή ΑΟΖ!

Η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε μια τεράστια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, ήδη από την ώρα που έγινε γνωστό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση της κυρίας Σουρανή με τον Γερμανό ομολογό της κ. Χέκερ, ο οποίος κάλεσε και τον κ. Καλίν, που βρισκόταν κι αυτός στο Βερολίνο. Η δικαιολογία δείχνει τουλάχιστον αμηχανία και προχειρότητα, γιατί είτε η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και έμεινε μυστική είτε η ελληνική κυβέρνηση ασκεί την εξωτερική πολιτική με τυχαίες συναντήσεις και χωρίς ατζέντα.

Κι επειδή μάλλον το πρώτο συμβαίνει, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση το βασικό ερώτημα παραμένει χωρίς απάντηση: γιατί κρατήθηκε μυστική αυτή η συνάντηση; Γιατί έπρεπε να ενημερωθεί η ελληνική κοινή γνώμη από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο οποίος για τους δικούς του λόγους «κάρφωσε» την έναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όχι τόσο για να «κάψει» τις γέφυρες, αλλά για να δείξει διαλλακτικό πρόσωπο στη διεθνή κοινή γνώμη;

Κανένα σχόλιο

Απαντήσεις για τη συνάντηση δεν λάβαμε ούτε από τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε λέγοντας: «Επί της αρχής, δεν σχολιάζουμε ενδεχόμενες συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας της καγκελαρίας».

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα και ένα από αυτά είναι αν η συνάντηση έμεινε μυστική ακόμη και από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, όπως ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο οποίος εμφανίστηκε αμήχανος σε συνέντευξή του λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της συνάντησης. Πάντως, πηγές του ΥΠΕΞ διαψεύδουν τα περί άγνοιας Δένδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα όσα λέγονται και γράφονται, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν γνώριζε για τη συνάντηση στο Βερολίνο, είναι παντελώς ανυπόστατα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Σε ίδρυμα στην Τήνο η τυφλή σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Καλλιβωκά

Ούτε λεπτό δεν μπόρεσε να ζήσει μακριά από την...

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Γιώργος Μαζωνάκης: Σε ψυχιατρική κλινική ο τραγουδιστής

Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται ο Γιώργος Μαζωνάκης από νωρίς...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος: Ο «Παπαφλέσσας της Παναγιάς»!

Στα δύο αλησμόνητα νησιά της Παναγίας μας, την Ιμβρο...