Gala από το… σπίτι με Sakis, Μπλάτνικ και Μητσοτάκη

To διαδικτυακό event του Hellenic Initiative, με VIP guests και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. έγινε talk of the town.

Ο παρουσιαστής του ABC news Τζορτζ Στεφανόπουλος και ο Σάκης Ρουβάς -ντυμένος με σμόκιν και φόντο την Ακρόπολη- ήταν οι κεντρικοί οικοδεσπότες στο φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που λόγω Covid-19 και lockdown πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Το απόλαυσαν μόνο όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια διαδικτυακά και είχαν κάνει δωρεές στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο virtual gala με μότο «Greeks Helping Greeks» εμφανίστηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, τη Νία Βαρντάλος και τη Μαρίνα Σάττι έως την πολιτογραφημένη Ελληνίδα Ρίτα Γουίλσον και τον Χρήστο Μάστορα από τις MEΛISSES! Άπαντες υπενθύμισαν τους διαχρονικούς δεσμούς της χώρας μας με την Αμερική και τον σημαντικό ρόλο της ομογένειας. Γεμάτο συγκίνηση, πίστη και αγάπη ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Το γκαλά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Hellenic Initiative (Η Ελληνική Πρωτοβουλία) στηρίζουν με πάθος η οργάνωση του ιατρού γυναικολόγου Στέφανου Χανδακά για την ελληνική υπογεννητικότητα HOPEgenesis και πολλοί ευαισθητοποιημένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες από την Ελλάδα, φιλέλληνες από την Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά, όπως ο Κρις Γκουλάκος και η Στεφανία Στάμα.

To ανθρώπινο πνεύμα

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ξεχώρισε το μήνυμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί και οι ανανεωτές της ελληνικής παράδοσης με διεθνή χαρακτήρα, όπως ο Στέλιος Μπουτάρης (Kir Yianni) και η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. Η παρουσία του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη υπογράμμισε τη μεγαλοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Ελληνοαμερικανού Πίτερ Διαμάντη της @xprize.

Εκτός από τη σύζυγο του πρίγκιπα Νικόλαου Τατιάνα Μπλάτνικ, διεθνή πρέσβειρα του THI, που έκλεψε την παράσταση με την ομορφιά και την απλότητά της, φορώντας μεταξωτή μπλε μπλούζα στην ευχαριστήρια διαδικτυακή ομιλία της με φόντο τους θησαυρούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα δυναμικά στελέχη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας: Ο πρόεδρος του THI στην Αμερική και συνέταιρος της διεθνούς δικηγορικής εταιρίας Gibson Dunn & Crutcher LLP Γιώργος Στάμας, ο Ελληνοαυστραλός πρόεδρος με καταγωγή από το Καστελόριζο, εκτελεστικός διευθυντής της The Dow Chemical Company Ανδρέας Λιβέρης, ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος και ο Ελληνοαμερικανός της Calamos Investments Γιάννης Κουδούνης. Τα προαναφερθέντα μέλη του THI σε συνεργασία με άλλα διακεκριμένα πρόσωπα της διεθνούς κοινότητας συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ιδιαίτερης βραδιάς.

Πρωτεργάτες

Η Τούλα Λιβανoύ ως volunteer extraodinaire, ο Δημήτρης Λειβαδάς, ο Σπύρος Λαδέας, ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, ο Κρις Γκουλάκος της Mid Ocean Partners ήταν ορισμένοι από τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στους δεκάδες κορυφαίους φιλέλληνες που έδρασαν ως σπόνσορες του γκαλά μπορεί επίσης κανείς να διακρίνει και τον χαρακτηρισμένο ηγέτη της ομογένειας Ντρέικ Μπεχράκη με τη σύζυγό του Μαρία, τον Γουίλιαμ Δούκα με τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ, τον Γιώργο Δαυίδ, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο με τη σύζυγό του Κωστάντζα και άλλους!

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής οργανισμός The Hellenic Initiative ιδρύθηκε το 2012 ως πρωτοβουλία των Ελλήνων της διασποράς, στη σταθερή και πηγαία επιθυμία τους να προσφέρουν κάθετη οικονομική ενίσχυση και διεισδυτική φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα για την αναστήλωσή της.

Ο ισχυρός φιλελληνισμός τους συμβάλλει με συνέπεια στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Πέρα από την οικονομική ύφεση μέσα στην οποία γεννήθηκε, παραστέκεται ενεργά στη χώρα μόλις ξεσπούν δραματικές ανθρωπιστικές κρίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Μάγδα Τσαγγάνη: Το οικονομικό αδιέξοδο μετά το χειρουργείο

Η Μάγδα Τσαγγάνη συνεχίζει να νοσηλεύεται, 13 ημέρες μετά...