Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Θύματα απάτης στο διαδίκτυο Ηλιάδη και Μπόμπα

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί διάσημων προσώπων στα social media είναι συχνό φαινόμενο και στη χώρα μας. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι οι επιτήδειοι που τους φτιάχνουν προσπαθούν κάποιες φορές να εξαπατήσουν μέσα απ’ αυτούς ανυποψίαστους folllowers με σκοπό να βγάλουν λεφτά.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κάθε celebrity ο οποίος εντοπίζει fake account με το όνομά του φροντίζει αμέσως να το κάνει γνωστό στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μη βρεθεί μετά προ εκπλήξεως και του ζητηθούν ευθύνες, αν παγιδευτεί κάποιος εξ ονόματός του.

Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση της Αγγελικής Ηλιάδη, η οποία πόσταρε σε Insta story τη φωτογραφία από ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook, ζητώντας από τους διαδικτυακούς φίλους της να κάνουν αναφορά για να κατέβει, αφού χρησιμοποιεί παράνομα το όνομά της. Αμέσως ενημερώθηκε από θαυμαστές της ότι κάποιοι είχαν λάβει ήδη μηνύματα από τον συγκεκριμένο ψεύτικο λογαριασμό. «Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχω σχέση με αυτό το προφίλ, αλλά ούτε και με τα μηνύματα που στέλνουν από αυτό. Είναι ψεύτικο και προσοχή, γιατί ζητάει στοιχεία και δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν με αυτά. Έχω κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, αλλά σας παρακαλώ κι εσάς -και ειδικά όσους έχετε γίνει φίλοι σε αυτό το ψεύτικο προφίλ- να κάνετε αμέσως διαγραφή φιλίας και να κάνετε αναφορά γι’ αυτό το ψεύτικο προφίλ, έτσι ώστε να το διαγράψουν το γρηγορότερο» ανέφερε η τραγουδίστρια σε επόμενη διαδικτυακή ανακοίνωσή της.

Θύμα απάτης έπεσε και η Χριστίνα Μπόμπα, γεγονός που αποκάλυψε μέσω Instagram η διαδικτυακή περσόνα (και φίλη της συζύγου του Σάκη Τανιμανίδη) Soula Glamorous. Όπως επισήμανε σε ανάρτησή της, υπάρχει στο Instagram ψεύτικος λογαριασμός, που όχι μόνο χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της δημοφιλούς influencer, αλλά οι επιτήδειοι που τον διαχειρίζονται έστελναν μηνύματα σε followers της, ζητώντας τα στοιχεία τους ώστε να «κερδίσουν» κάτι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...