Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 25 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την πνευματική σας ισορροπία και...

Νίκος Καραγιώργης στη θέση του Μπιμπίλα στο «τιμόνι» του ΣΕΗ

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς...

Απόψε στο Capelo η Πένυ Σκάρου θα γιορτάσει τα γενέθλιά της

Το live birthday party της Πένυς Σκάρου αποτελεί πλέον...

Ο Μελέτης Ηλίας πάει για «Deal» με τον Alpha

O πρωταγωνιστής της φετινής επιτυχημένης σειράς του Alpha το...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Το νέο hot βιντεοκλίπ με guest τον πρώην της Εύης Βατίδου και γνωστό μοντέλο Ηλία Κωνσταντίνου

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση. Μεταξύ των ανθρώπων της διπλανής πόρτας που είχαν πάρει μέρος σε αυτό, με αποτέλεσμα να γίνουν διάσημοι στο πανελλήνιο από τη μια μέρα στην άλλη, ήταν και η εργαζόμενη τότε σε διαφημιστική εταιρία Δώρα Αρχοντάκη.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Κατά τη διάρκεια του θρυλικού show η ίδια είχε έρθει κοντά με έναν συμπαίκτη της, τον Χρήστο, και το πλατωνικό ειδύλλιό τους απασχολούσε έντονα τα media της εποχής. Την ημέρα που ο Χρήστος αποχώρησε από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» η Δώρα «λύγισε» και η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε. Τότε ο παρουσιαστής του «Big Brother» Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος είχε διακρίνει στο μεταξύ την ακατέργαστη πλην όμως ενδιαφέρουσα χροιά της φωνής της κοπέλας, της πρότεινε σε live μετάδοση να της γράψει τραγούδια.

Κάπως έτσι εκείνη κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ ξεκινώντας δυναμικά καριέρα τραγουδίστριας. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, κυκλοφόρησε το νέο της single, που συνοδεύεται από «hot» βιντεοκλίπ με guest τον πρώην της Εύης Βατίδου και γνωστό μοντέλο Ηλία Κωνσταντίνου.

Το νέο σου τραγούδι λέγεται «Θα τα καταφέρω». Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες αυτή τη φράση στον εαυτό σου;

Πολλές φορές την έχω πει, όπως και άλλοι άνθρωποι, πιστεύω, που έχουν αγαπήσει και προσπαθούν να ξεπεράσουν έναν χωρισμό και να πάνε παρακάτω. Το «Θα τα καταφέρω», σε μουσική και στίχους Σοφίας Ξανθινίδου, είναι ένα σύγχρονο τσιφτετέλι που κυκλοφόρησε από τη Vox Music περίπου πριν από έναν μήνα μαζί με βιντεοκλίπ, στο οποίο συμμετέχει και το μοντέλο Ηλίας Κωνσταντίνου. Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα εργοστάσιο έξω από τη Θεσσαλονίκη και περάσαμε πολύ όμορφα. Για να είμαι ειλικρινής, φοβόμουν πως ο Ηλίας θα ήταν λίγο σνομπ λόγω της επιτυχίας που γνωρίζει, αλλά έπεσα έξω. Είναι εξαιρετικός, περάσαμε το μήνυμα που θέλαμε και όλα πήγαν περίφημα.

Ποιο μήνυμα θέλατε να περάσετε;

Μα, του ερωτευμένου ζευγαριού, φυσικά, όπως το ήθελε το concept. Μετά την κυκλοφορία του κλιπ όλοι με ρωτούσαν αν τρέχει στ’ αλήθεια κάτι ανάμεσά μας, προφανώς λόγω της χημείας που έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε καλή δουλειά. Μάλιστα, όταν προσπάθησα να ανεβάσω στο facebook κάποιες backstage φωτογραφίες μας από το βίντεο, η πλατφόρμα τις κατέβαζε με τη δικαιολογία ότι επρόκειτο για ακατάλληλο υλικό που παραβιάζει τους νόμους της κοινότητας, ότι δηλαδή υπάρχει σεξουαλικό περιεχόμενο. Μέχρι και το facebook μας πέρασε για ζευγάρι, δηλαδή, λόγω του βιντεοκλίπ. (γέλια)

Από live εμφανίσεις σε τι φάση βρίσκεσαι;

Oλο τον χειμώνα δούλευα στη Σάμο και απόψε, μετά την Ανάσταση, θα ξεκινήσω εμφανίσεις στη Λάρισα, στο κέντρο Φάληρο. Η βάση μου είναι πλέον στη Θεσσαλονίκη. Δεν με κουράζει, όμως, το να πηγαίνω για δουλειά σε άλλα μέρη. Απεναντίας, το ευχαριστιέμαι, γιατί αλλάζω συνέχεια παραστάσεις και γνωρίζω νέο κόσμο. Βέβαια, η δουλειά μας είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να πας κάπου για δουλειά και να περάσεις υπέροχα, μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη «ζημιά» που έχει γίνει για εσένα στα μπουζούκια;

Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν μια περίοδο που δούλευα σε ένα μαγαζί στη Λαμία και ερχόταν σχεδόν κάθε Σάββατο ένας πελάτης από την Αθήνα, ο οποίος μου άνοιγε 50 κιβώτια σαμπάνιες με το που έβγαινα στην πίστα και δεν σταματούσε να πετάει λουλούδια σε όλο το πρόγραμμά μου.

Εχουν περάσει 23 χρόνια από το «Big Brother». Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο, τι θα έκανες διαφορετικά;

Αν έμπαινα σήμερα σε ένα reality, θα το διαχειριζόμουν εντελώς διαφορετικά, γιατί θα ήξερα τι μπορεί να συμβεί μετά. Τότε δεν είχα ιδέα ότι θα γινόταν τόσος θόρυβος, πίστευα ότι θα με έβλεπαν οι γονείς μου και δυο τρεις φίλοι. Ετσι, ήμουν τελείως ο εαυτός μου. Κανείς μας δεν είχε ιδέα τι θ’ ακολουθούσε. Γι’ αυτό το πρώτο «Big Brother» ήταν και το πιο αυθεντικό reality που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Δεν ήταν τίποτα στημένο στο παιχνίδι μας. Προσωπικά είμαι ο ίδιος άνθρωπος με τότε, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι δεν είμαι πια τόσo ευαίσθητη. Εξακολουθώ να είμαι, αλλά τότε παραήμουν και ευαίσθητη και αφελής.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσες στο reality;

Η αποχώρηση του Χρήστου, με τον οποίο είχαμε έρθει κοντά. Ενιωθα ότι μένω μόνη μου, πως χάνω το άλλο μου μισό και ήμουν ένα ράκος. Οταν είσαι κλεισμένος κάπου για καιρό και συναναστρέφεσαι με τους ίδιους ανθρώπους συνέχεια, διογκώνεις γενικά τα πράγματα στο μυαλό σου, χωρίς να το θέλεις, υποσυνείδητα συμβαίνει.

Πριν σε βάλει στον δρόμο του τραγουδιού ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Μικρή όταν ήμουν, καθόμουν συχνά μπροστά στον καθρέφτη και τραγουδούσα κρατώντας ένα σαμπουάν για μικρόφωνο, αλλά όχι, δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να το κάνω επαγγελματικά. Οταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε «στον αέρα», έπαθα σοκ. Εγώ ήμουν ένα νεαρό κορίτσι από την επαρχία, δεν ήξερα τι μου γινόταν και ξαφνικά ένας Μικρούτσικος, που μέχρι τότε τον έβλεπα μόνο στην τηλεόραση, μου προτείνει κάτι τέτοιο. Θα έλεγε κανείς «όχι»; Φυσικά είπα «ναι», αλλά μετά μου μπήκε και το «μικρόβιο», άρχισε να μου αρέσει αυτή η δουλειά, την οποία αγαπώ πολύ και την κάνω μέχρι σήμερα. Πάντως, αν δεν ήταν ο Ανδρέας ίσως και να μη γινόμουν ποτέ τραγουδίστρια. Η αλήθεια είναι αυτή, εκείνος μου έδωσε μια δουλειά στα χέρια.

Εχετε κρατήσει επαφές;

Δυστυχώς, έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό. Στο προηγούμενο τραγούδι που είχα βγάλει, το «Πάρε με», είχα έρθει στην Αθήνα για μια συνέντευξη που θα μου την έκανε ο ίδιος ο Ανδρέας, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί είχε τότε κάποιο προσωπικό πρόβλημα.

Βγαίνοντας από το reality πώς σε υποδέχτηκαν οι άλλοι τραγουδιστές;

Γενικά δεχτήκαμε πόλεμο οι παίκτες του πρώτου «Big Brother». Μας σνόμπαραν, μας κακολογούσαν, μας πρόσβαλλαν. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, πλέον όταν βγαίνεις από ένα reality οι πόρτες είναι ανοιχτές… Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν βέβαια, εξαρτάται τι είναι αυτό που θέλεις και τι είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις για να το κατακτήσεις. Οφείλω να πω, ωστόσο, ότι υπήρξα και πολύ τυχερή με ανθρώπους που συνεργάστηκα, όπως για παράδειγμα με τον αξέχαστο Βασίλη Καρρά. Ηταν από τις πρώτες μου συνεργασίες μετά το «Big Brother», είχαμε πάει περιοδεία στην Αμερική το 2002. Ο Καρράς ήταν από τους λίγους καταξιωμένους καλλιτέχνες που δεν μας σνόμπαραν τότε ως παίκτες reality. Με πήρε μαζί του, πέρασα καταπληκτικά κι έχω να το θυμάμαι με αγάπη… Στενοχωρήθηκα πολύ για τον χαμό του, δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με ζεστή καρδιά και χωρίς κόμπλεξ, που βοήθησε πάρα πολύ κόσμο.

Παρακολούθησες καθόλου το νέο «Big Brother»;

Είδα μερικά επεισόδια. Περιμένω να γίνει το «Big Brother All Stars» και να με φωνάξουν (γέλια)… Γενικά πιστεύω ότι όλα τα realities έχουν πέσει πολύ σε τηλεθέαση, γιατί ο τηλεθεατής είναι πλέον πολύ εκπαιδευμένος και μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει το αληθινό από το στημένο. Το fake δεν το θέλει. Στο δικό μας «Big Brother» δεν έπαιζε κανείς ρόλο.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φάντασμα» η ερωτική φωλιά Λιάνη-Σπυρόπουλου

Σπασμένα τζάμια, σπασμένο λουκέτο στην εξώπορτα, η οποία είναι...

Διπλή «χυλόπιτα» της Τατιάνας στον ΑΝΤ1

Εδώ Τατιάνα, εκεί Τατιάνα, πού πάει τελικά η Στεφανίδου;...

Γιώργος Λιάγκας: Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες με το ζεύγος Κασσελάκη και Μακμπέθ

Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες θα περάσει το ζεύγος Κασσελάκη και...

Βαφτίσια για τον γιο της Καρλάκη με απόντα τον πατέρα

Και το όνομα αυτού, Ραφαήλ Μηνάς Καρλάκης! Στην όμορφη...

Γιώργος Μαζωνάκης: Σέρνει στα δικαστήρια την αδελφή του Βάσω!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στη showbiz και στα...

Στέλλα Μπεζαντάκου: 20 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της, ξαναχτυπά

Η Στέλλα Μπεζαντάκου τραγουδάει ξανά το «Μπλουζάκι» περίπου 20...