Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πάθος για την τέχνη!

Η νεαρή Άρτεμις σχεδιάζει μοναδικά αξεσουάρ τα οποία «τρέλαναν» και τις Καρντάσιαν.

Οταν οι αδελφές Καρντάσιαν κατά την παραμονή τους στη μαγευτική Σαντορίνη είδαν σε γνωστό οίκο τέχνης κοσμήματα με την ελληνική υπογραφή της εντυπωσιάστηκαν από τα σχέδια και τη φίνα κατασκευή τους. Το ίδιο συνέβη και με ζάπλουτη Γιαπωνέζα που επίσης δεν άντεξε στον πειρασμό και αγόρασε ένα συλλεκτικό βραχιόλι από τη συλλογή της. Το πάθος της Αρτεμης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων ξεκινά, όπως τονίζει στην «Espresso της Κυριακής», από τα παιδικά της χρόνια. Από την εποχή που έφτιαχνε κοσμήματα με απλές χάντρες για εκείνην και τις φίλες της: «Πήγαινα σε καταστήματα με χάντρες, αλυσίδες, δέρματα και σκοινιά, αγόραζα ό,τι με ενδιέφερε και επέστρεφα στο σπίτι. Επιανα αμέσως δουλειά, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να έχω φτιάξει τα καινούργια μου αξεσουάρ, τα οποία φορούσα κι έκανα τις φίλες μου να αναρωτιούνται από πού τα αγόρασα» αναφέρει η ίδια.2225j96j389

Γρήγορα η Αρτεμις, που επιθυμεί να τη γνωρίζουμε με το μικρό της όνομα, εγκατέλειψε τις χάντρες προκειμένου να ασχοληθεί με τα μέταλλα (ασήμι, χρυσό, μπρούτζο). Παράλληλα μάλιστα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, αποφασίζει να κάνει μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας. «Ηθελα να μάθω όλη την τέχνη, γιατί κάτι μου έλεγε πως θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων. Τελικά έτσι κι έγινε. Τελείωσα κάποια μαθήματα εδώ και έφυγα για τη Φλωρεντία με σκοπό να ολοκληρώσω τις σπουδές. Εκεί ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το σχέδιο και μου άρεσε πάρα πολύ, γι’ αυτό και έμαθα τα πάντα γύρω από αυτό» εξηγεί η νεαρή αργυροχρυσοχόος που φωτογραφήθηκε στην Ιθάκη, το νησί των προγόνων της και του Οδυσσέα, φορώντας κοσμήματα από τη νέα της συλλογή. «Λατρεύω αυτό το νησί. Για εμένα είναι τόπος έμπνευσης. Κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ πηγαίνω στα αγαπημένα μου μέρη και ξεκινάω να σχεδιάζω τα νέα μου κοσμήματα. Εμπνέομαι κυρίως από την αρχαία Ελλάδα, ενώ πολλές φορές αντλώ ιδέες και από τη χλιδή της Ανατολής. Για πάρα πολλά χρονιά μέναμε οικογενειακώς στη Σουηδική Αραβία και στο Αμπου Ντάμπι, με αποτέλεσμα να επηρεαστώ αρκετά».  

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η Αρτεμις έχεις βρει και μια νέα τεχνική μέσα από την οποία η παλιά δαντέλα της γιαγιάς μετατρέπεται στο απόλυτο trend των αξεσουάρ. «Η τεχνική αυτή μου αρέσει πάρα πολύ, γι’ αυτό και τη δουλεύω σε βραχιόλια και δαχτυλίδια. Δουλεύω το μέταλλο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μου δίνει αυτό το αποτέλεσμα που μοιάζει εκπληκτικά με τη δαντέλα που έπλεκε η γιαγιά μου. Επίσης μου αρέσουν και οι ακανόνιστες μορφές στα κοσμήματα, τα οποία πολλοί μού λένε πως εμπνεύστηκα από το πολύ επιτυχημένο σίριαλ “Game of thrones”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....