Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πλήγμα για ΣΥΡΙΖΑ

Περίπατο οι προσδοκίες του Αλέξη Τσίπρα για έναν «θερμό Σεπτέμβρη».

Πλήγμα έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «στρατηγοί» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η Κουμουνδούρου είχε προβλέψει ότι έρχεται «θερμός Σεπτέμβρης», εννοώντας βέβαια μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις (και όχι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες), στις οποίες μάλιστα είχε επενδύσει πολιτικά ο Αλέξης.

Αλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ και σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε μάντεις, αλλά ο χρόνος της κυβέρνησης έχει εξαντληθεί και παίζουμε στις καθυστερήσεις», θέτοντας μάλιστα τον χρόνο των εκλογών σε συνάρτηση με τις λαϊκές κινητοποιήσεις:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας όταν ο λαός έχει τη βούληση να διεκδικήσει την εξουσία, βρίσκεται στον δρόμο και διεκδικεί».

Αλλα και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επένδυε στις μαζικές κινητοποιήσεις και καλλιεργούσε τη θεωρία του «θερμού Σεπτέμβρη». Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Καλούμε και από εδώ τους μαθητές και τους πολίτες να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τον αγώνα των καθηγητών, να μετατρέψουμε τα απεργιακά κέντρα σε εστίες αντίστασης και συζήτησης, να περιφρουρήσουμε μαζικά τις απεργίες, να γίνουν ενέργειες συντονισμού όλων των φορέων… αλλά και των πολιτών σε γειτονιές και όπου είναι δυνατό. Ο αγώνας αυτός μπορεί να γίνει νικηφόρος. Ετούτος ο Σεπτέμβρης να είναι ο πιο θερμός, κυβέρνηση και τρόικα να διώξει ο λαός».

Ο Σεπτέμβρης μας αποχαιρετά σε έξι μέρες και οι όποιες κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην… εξουσία, αλλά δεν ήταν και τόσο μαζικές όσο ήλπιζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα η απόφαση των καθηγητών να εγκαταλείψουν την τακτική των πενθήμερων απεργιών και να μπουν σε αυτή των 48ωρων κινητοποιήσεων ήταν ένα πλήγμα στο απεργιακό κίνημα των τελευταίων εβδομάδων.

Στην πλατεία Κουμουνδούρου ο αρχικός ενθουσιασμός για τις κινητοποιήσεις έχει χαθεί. Το ίδιο και το στοίχημα για έναν θερμό Σεπτέμβριο.

Στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος συνέδραμε η στρατηγική που χάραξε και ακολούθησε το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν από εκείνους που πίστευε -και πιστεύει- ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται η κυβέρνηση να «ρίξει λάδι στη φωτιά». Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν λήφθηκαν ριζοσπαστικές αποφάσεις (π.χ. επιστρατεύσεις) οι οποίες θα όξυναν το κλίμα.

Οι υποστηρικτές της ήπιας γραμμής συστήνουν το ίδιο να γίνει και με τις καταλήψεις των μαθητών, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι πολύ λίγες. Μάλιστα στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι αυτές οι εξελίξεις από το απεργιακό μέτωπο συνιστούν την καλύτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που κατά καιρούς επιχειρεί.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...