Το «έξυπνο δαχτυλίδι» που παίζει και μουσική!

Το gadget χειρός για όλες τις χρήσεις.

Ενα αληθινό κόσμημα… επικοινωνίας έρχεται να αντικαταστήσει όχι μόνο το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά και το ρολόι σας. Πρόκειται για το δαχτυλίδι Smarty Ring, το οποίο δείχνει την ώρα, πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, ενημερώνει για emails και άλλες ειδοποιήσεις και παίζει μουσική… Με λίγα λόγια, μόνο καφέ δεν φτιάχνει!

Το «έξυπνο δαχτυλίδι» είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και αποτελεί ένα gadget χειρός, το οποίο μπορεί να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή με smartphones μέσω Bluetooth με τη βοήθεια μιας ειδικής εφαρμογής. Η LED οθόνη του φωτίζεται κάθε φορά που ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ένα γραπτό μήνυμα, ειδοποιήσεις στο facebook και το twitter, τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ το ίδιο το δαχτυλίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεκοντρόλ.

Το δαχτυλίδι συνδέεται ασύρματα με κάθε συσκευή που λειτουργεί με σύστημα Android ή iOS, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Smarty Ring App». Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να διαμορφώσει το προφίλ του δαχτυλιδιού, να ορίσει τη ζώνη της ώρας, αλλά και να καταχωρίσει αριθμούς για ταχείες κλήσεις. Οταν δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις για να εμφανιστούν, τότε στην οθόνη του δαχτυλιδιού προβάλλεται η ώρα. Μόλις ηχήσει εισερχόμενη κλήση, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα αποδοχής ή απόρριψής της με τη χρήση των κουμπιών που υπάρχουν στις πλαϊνές πλευρές του δαχτυλιδιού.

Το Smarty Ring αποτελεί το «παιδί» του μηχανικού Ασόκ Κουμάρ, ο οποίος έστησε ολόκληρη καμπάνια προκειμένου να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Η ιδέα του είχε τόση απήχηση που το συγκεντρωθέν ποσό ξεπέρασε κατά πολύ τα 30.000 ευρώ που χρειάζονταν για να γίνει το τεχνολογικό κόσμημα πραγματικότητα, καθώς έφτασαν να συγκεντρωθούν 230.000 ευρώ από τους αμέτρητους φαν της κοσμηματοτεχνολογίας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ