Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Πόλεμος» στην εγκληματικότητα

❱❱ Αύξηση προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής και χαρτογράφηση περιοχών με προβλήματαΑπό τον Θεοδόση Π. Πάνου

Εκατοντάδες αστυνομικούς είναι έτοιμη να ρίξει η ΕΛ.ΑΣ., κυρίως σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η ηγεσία και οι επιτελείς του Σώματος παρουσίασαν χθες το πρωί τον σχεδιασμό των μέτρων που έχουν εκπονήσει, σε ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η σύσκεψη αφορούσε κυρίως την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα, που αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων ξένων τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, αποφασίστηκε η άμεση προσθήκη «ετοιμοπόλεμου» προσωπικού στις υπηρεσίες αιχμής, όπως είναι η Αμεση Δράση και η Ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές όπου οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν ανεβεί κατακόρυφα, όπως είναι η δυτική Αττική και το κέντρο της Αθήνας.

Στόχος της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι έως τον Σεπτέμβριο η Ομάδα ΔΙΑΣ να έχει ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικούς, κυρίως με κάποιους που είχαν υπηρετήσει και στο παρελθόν στη δίκυκλη αστυνόμευση, αλλά για άγνωστους λόγους είχαν μετακινηθεί σε υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος.

 Ο σχεδιασμός των επιτελών προβλέπει το πολύ έως τον Νοέμβριο η Ομάδα ΔΙΑΣ να αριθμεί περί τους 2.000 αστυνομικούς, άρτια εκπαιδευμένους για το έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας, δηλαδή όσους είχε αφήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην τελευταία θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύσκεψη

Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση και πλήρης χαρτογράφηση περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα, με έμφαση στις γειτονιές της Αθήνας όπου υπάρχουν «μαύρες τρύπες» στις οποίες δρουν κάθε λογής παραβατικοί, ώστε να σχεδιαστούν επιμέρους μέτρα αστυνόμευσης που θα λειτουργήσουν προληπτικά και αποτρεπτικά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των Εξαρχείων. Στην περιοχή έχουν ενισχυθεί οι εποχούμενες περιπολίες, με στόχο ο αστυνομικός κλοιός να συγκλίνει καθημερινά προς την πλατεία Εξαρχείων.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν επανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ, με νέες προϋποθέσεις και δεδομένα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με εικόνες ανεξέλεγκτης βίας.

Μια σκέψη είναι ο επικεφαλής να προέρχεται από τις σχολές της Αστυνομίας και όχι από τους ειδικούς φρουρούς, ώστε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.

«Μαύροι Πάνθηρες» στο μετρό

Με τον κωδικό «Μαύροι Πάνθηρες» θα περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας και στους σταθμούς του μετρό με τα υποπολυβόλα ανά χείρας μαυροντυμένοι αστυνομικοί, στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μάλιστα, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε τουριστικές περιοχές της πόλης, χωρίς να προκαλούν απορίες στους τουρίστες καθώς οι περισσότεροι -κυρίως οι Ευρωπαίοι- είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις εικόνες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι «Μαύροι Πάνθηρες» θα έχουν εμφανή παρουσία στις αποβάθρες του μετρό και του ηλεκτρικού, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους πορτοφολάδες που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό ανυποψίαστων πολιτών.

Στα βαγόνια, τις ώρες αιχμής, θα κυκλοφορούν και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά, που θα προσποιούνται τους επιβάτες και ταυτόχρονα το «δόλωμα» για τους πορτοφολάδες.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...