Αθήνα έγινε το Σαν Φρανσίσκο!

Προειδοποίηση των Αρχών να γιορτάσουν χωρίς τζάκια για τον κίνδυνο αιθαλομίχλης.

Αθήνα έγινε και το Σαν Φρανσίσκο! Ο κίνδυνος για υψηλά επίπεδα αιθαλομίχλης έκανε τις αμερικανικές Αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την οποία -για το καλό της ατμόσφαιρας- οι πολίτες θα έπρεπε να γιορτάσουν χωρίς να ανάψουν τζάκι! 


Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Ποιότητας Ατμόσφαιρας κήρυξε την  ημέρα των Χριστουγέννων ως ημέρα  Winter Spare The Air (Χειμώνα, λυπήσου τον αέρα),  που παρά τη «λυρική» της ονομασία, επιφυλάσσει χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες.


Σε μια τέτοια μέρα όποιος καίει ξύλα σε τζάκι ή σόμπα παρά την απαγόρευση την πρώτη φορά που παρανομεί καλείται να πληρώσει εκατό δολάρια, πρόστιμο που γλιτώνει αρκεί να παρακολουθήσει σεμινάρια οικολογικής θέρμανσης.


Για όσους επαναλάβουν την παρανομία το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 500 δολάρια. Ο κανονισμός ωστόσο προβλέπει δύο εξαιρέσεις, όπως αναφέρεται ρητά στο σάιτ της υπηρεσίας: από το πρόστιμο γλυτώνουν όσοι καίνε ξύλα για να μαγειρέψουν ή επειδή αυτά είναι αποδεδειγμένα η μόνη πηγή θερμότητας στο σπίτι τους.


Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ