Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Λεσβιακά φιλιά υπό τους ήχους των… νέων Beatles

Celebrities που έγιναν τα πρόσωπα της χρονιάς.


Τι είναι η showbiz; Κυρίως στιγμές που προκαλούν αίσθηση και αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και το 2013 ήταν μια χρονιά πολύ… παραγωγική σε αυτό το επίπεδο. Στιγμές μεγάλης πρόκλησης, στις οποίες δεν πρωταγωνιστούσε πάντα η… Μάιλι Σάιρους, αλλά και σταθμοί στη ζωή διάφορων διασήμων -και όχι μόνο από τον χώρο του θεάματος- που προκάλεσαν συγκίνηση στους θαυμαστές τους.


Σε επίπεδο απολογισμού λοιπόν, το twerking, δηλαδή ο προκλητικός χορός της πρώην σταρ του Ντίσνεϊ στα βραβεία MTV, βρίσκεται δίπλα δίπλα με τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ, που προκάλεσε ψυχική ανάταση στους Βρετανούς, αλλά και με την είδηση-σοκ ότι η Αντζελίνα Τζολί έκανε διπλή μαστεκτομή για να προστατευτεί από τον καρκίνο του μαστού. Το 2013 όμως είχε και γερά ξεκινήματα, όπως αυτό της Αντέλ Εξαρχόπουλος στην προκλητική ταινία «Η Ζωή της Αντέλ», που την έκανε γνωστή και πλέον περιζήτητη στο Χόλιγουντ.


Παράλληλα, βέβαια, αποτέλεσε και τη νέα έναρξη της κυβέρνησης Ομπάμα με… παραφωνία. Ακόμα συζητιέται το playback του εθνικού ύμνου από την Μπιγιονσέ στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ. Η χρονιά ολοκληρώθηκε τραγικά, με τον θάνατο του πρωταγωνιστή των ταινιών «Fast and Furious» Πολ Γουόκερ. Μια κόκκινη Porsche έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής του -εντυπωσιακά όμορφου- ηθοποιού.


1. Ανω-κάτω οι Κάννες από την Αντέλ


Η λεσβιακή σκηνή της Ελληνογαλλίδας Αντέλ Εξαρχόπουλος με τη Λία Σεϊντού στην ταινία «Η Ζωή της Αντέλ» είναι από τις πιο συζητημένες της περασμένης χρονιάς. Εξίσου απασχόλησε όμως τα μέσα ενημέρωσης και ο πόλεμος δηλώσεων με τον σκηνοθέτη τους, Αμπντελατίφ Κεσίς (τον οποίο, μάλιστα, κατηγόρησαν για απάνθρωπη επιμονή).



2. Πορτρέτο ο νεογέννητος πρίγκιπας


Με τη γέννηση του Ιησού συνέκρινε στον πίνακά του τη γέννηση του πρίγκιπα Γεωργίου ο καλλιτέχνης Κάγια Μαρ! Παρά την υπερβολή της σύγκρισης, είναι αλήθεια ότι στις 22 Ιουλίου οι Βρετανοί έζησαν στιγμές εθνικής ανάτασης χάρη στη γέννηση του τρίτου στη σειρά για τον θρόνο.



3. Η Σάιλι Μάιρους «άναψε φωτιές»


Πολλοί υποστήριξαν ότι το πιο ακραίο πράγμα που έκανε φέτος ήταν το twerking κατά τη διάρκεια των βραβείων των MTV. Η έμπνευση της Μάιλι Σάιρους, όμως, να ανάψει τσιγαριλίκι πάνω στη σκηνή ήταν μάλλον ακόμη πιο προκλητική και με εντελώς λανθασμένο μήνυμα προς τους fans της.


4. One Direction με εκτόξευση στην κορυφή!


Οι One Direction βρίσκονται στην κορυφή το 2013 και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουν να βρίσκονται και το 2014! Οι πωλήσεις τους σε δίσκους είναι ίδιες μ’ εκείνες των Beatles, ενώ ο παροξυσμός που δημιουργούν στις θαυμάστριές τους συνεχίζεται αμείωτος.


5. Ορκωμοσία με playback εθνικό ύμνο


Πολύ πάθος αλλά… καθόλου φωνή έβαλε η Μπιγιονσέ στην ερμηνεία του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ (που ήταν playback) κατά την ορκωμοσία του Ομπάμα για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Βέβαια, οι περισσότεροι είχαν εκείνη την ώρα κλειστά τα μάτια από τη συγκίνηση της στιγμής, οπότε το πληροφορήθηκαν από τα ρεπορτάζ.



6. Comeback για Monty Python!


Η ανακοίνωση της επανένωσης των Monty Python είναι από τις στιγμές της χρονιάς που έχουν ιστορική βαρύτητα. Ο Τζον Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Τέρι Τζόουνς, ο Ερικ Ιντλ και ο Μάικλ Πάλιν αποφάσισαν στις 21 Νοεμβρίου, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, να ξαναδώσουν στους φανατικούς τους θαυμαστές το γνωστό καυστικό τους χιούμορ.



7. O κατήφορος του Τζάστιν Μπίμπερ


Ο Τζάστιν Μπίμπερ ήταν από τους καλλιτέχνες που απασχόλησαν περισσότερο την κοινή γνώμη για τους λάθος λόγους: τρακαρίσματα, τσακωμοί με παπαράτσι, γκράφιτι, αλλά και η προτροπή των θαυμαστριών του σε απρεπείς ενέργειες είναι μερικά από τα «κατορθώματα» του 18χρονου τραγουδιστή μέσα στο 2013.



8. Οσκαρική πτώση για τη Λόρενς


Ολοι φοβούνται την πτώση μπροστά σε πολλούς θεατές. Στην περίπτωση όμως της Τζένιφερ Λόρενς, που ανέβαινε τα σκαλοπάτια για να πάρει το Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας», οι θεατές -μόνο στις ΗΠΑ- ανέρχονταν σε 40.000.000!



9. Η δύναμη της θέλησης γιαΤζολί
Στην πρεμιέρα της ταινίας του Μπραντ Πιτ «World War Z», στο Λονδίνο, επέλεξε να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της η Αντζελίνα Τζολί μετά την αποκάλυψη ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η ηθοποιός, που είχε μεγάλη κληρονομική προδιάθεση καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, επέλεξε να δημοσιοποιήσει την απόφασή της για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...