Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

Η «πεθερά» της Ελένης σε… υποβρύχια έκθεση

Η Λιλίκα Παντζοπούλου και τα φωτογραφικά έργα της που απεικονίζουν παιχνίδια του νερού.

Ερωτοτροπεί στον κόσμο του θαλάσσιου βυθού και με τον φωτογραφικό φακό της αποτυπώνει τη μαγεία του υδάτινου στοιχείου. Η Λιλίκα Παντζοπούλου (μητέρα του Μάκη Παντζόπουλου και μέλλουσα πεθερά της Ελένης Μενεγάκη) ανήκει στην κατηγορία των εικαστικών καλλιτεχνών που διακρίνονται στη χώρα μας για την υπέροχη δουλειά τους με πολύ όμορφα θέματα, τα οποία απεικονίζουν τα παιχνίδια του νερού πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πάντως δεν θα ήταν και τόσο… άσχετο να πούμε ότι η ωραία Ελένη της TV μάλλον από εκείνην έχει επηρεαστεί και το περασμένο καλοκαίρι αναστάτωσε το διαδίκτυο με δικές της φωτογραφίες, τις οποίες έβγαζε σαν… νεράιδα του βυθού – και όχι μόνο.


Η Λιλίκα Παντζοπούλου, της οποίας αυτήν την περίοδο έργα φιλοξενούνται στην γκαλερί Enigma της Κηφισιάς, το καλοκαίρι του 2012 παρουσίασε στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στη Χώρα της Ανδρου έκθεση με δημιουργίες της υπό τον γενικό τίτλο «Χρώματα στον ανδριώτικο φακό». Η εικαστική φωτογράφος εντυπωσίασε το φιλότεχνο κοινό με τα εντυπωσιακά θέματά της, που όπως υποστηρίζουν οι τεχνοκριτικοί, «έχουν έντονη ζωγραφική και αφαιρετική διάθεση και εξιδανικεύουν την αίσθηση της ήρεμης μετατόπισης του νερού, αλλά και των μικρών αναπάντεχων εκρήξεων που συντελούνται στο υδάτινο περιβάλλον, μακριά από την καθημερινότητά μας».


Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στα εγκαίνια της έκθεσης είχαν δώσει το «παρών» ο Μάκης Παντζόπουλος και η σύντροφός του Ελένη Μενεγάκη, η οποία μάλιστα είχε έναν διαχυτικό εναγκαλισμό με τη μητέρα του, γεγονός που κάποιοι το χαρακτήρισαν ως πρώτη γνωριμία της Ελένης με την πεθερά της.


Η αλήθεια όμως είναι ότι οι δύο κυρίες συστήθηκαν από την αρχή της σχέσης της παρουσιάστριας με τον γιο της εικαστικού και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η μία γυναίκα έχει καλή γνώμη για την άλλη. Να προσθέσουμε ότι η Λιλίκα Παντζοπούλου έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφικής τέχνης στο Λονδίνο. Από το 1995, η φωτογραφία κάτω από τον βυθό έγινε η κύρια απασχόλησή της. Πολλά έργα της μάλιστα κοσμούν τα βιβλία γνωστών συγγραφέων.


Η γοργόνα Μενεγάκη στις Μαλδίβες με Σπυροπούλου και Κοντομηνά


Η ωραία Ελένη της Κάντζας ούτε φέτος τα Χριστούγεννα έμεινε εντός συνόρων. Αλλωστε έχει κάνει σαφές πως για εκείνην οι χειμερινές γιορτές είναι συνώνυμο των εξωτικών διακοπών. Και αυτήν τη χρονιά επέλεξε τον αγαπημένο της προορισμό στον Ινδικό ωκεανό, που δεν είναι άλλος από τις Μαλδίβες. Εκεί βρέθηκε μαζί με τον σύντροφό της, ενώ είχε και συναντήσεις με την καλή της φίλη και συνάδελφο Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, αλλά και τον πρόεδρο του Αlpha Δημήτρη Κοντομηνά. Στο ίδιο νησί έκανε διακοπές και ο Πάνος με την Ιωάννα Μαρινοπούλου.


Προς το παρόν, από το ταξίδι αυτό έχουμε δει στο διαδίκτυο μόνο μία φωτογραφία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, να φαίνεται ξένοιαστη σε ένα πραγματικά μαγευτικό περιβάλλον, ενώ από την Ελένη και την παρέα της τηρείται… (φωτογραφική) σιγήν ιχθύος, ίσως λόγω του ότι η παρουσιάστρια δεν θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.


Ολο το καλοκαίρι πάντως που βρισκόταν εντός συνόρων, στην αγαπημένη Ανδρο του Ματέο, η παρουσιάστρια ανέβαζε πλείστες όσες φωτογραφίες της έχοντας εξελιχθεί (μετά τα μαθήματα του Αλεξ Κάβδα) σε μετρ του Ιnstagram.


Μάλιστα στις φετινές διακοπές της έδωσε… ρεσιτάλ, αφού οι πόζες της στα Αχλα της Ανδρου -και όχι μόνο- αποτυπώθηκαν στα social media. Τον περασμένο Αύγουστο άρχισε να ανεβάζει στο διαδίκτυο μια σειρά από δικά της υποβρύχια στιγμιότυπα, εμπνευσμένα από τα έργα της Λιλίκας Παντζοπούλου. Κάτι που για όσους γνώριζαν τη δουλειά της φωτογράφου -μέλλουσας πεθεράς της- δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Η Ελένη είναι γοητευμένη με τις φωτογραφίες της κυρίας Παντζοπούλου, γι’ αυτό και η ίδια αποφάσισε να τραβήξει τις πρώτες της πόζες κάτω από το νερό. Αλλωστε το λέει και μια σοφή παροιμία: «Η νύφη σαν θα γεννηθεί της πεθεράς θα μοιάσει».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...