Οι 172 υπερεξουσίες του απίθανου Θεοχάρη

Η μεταβίβαση (αμέτρητων) αρμοδιοτήτων από Στουρνάρα.


Οχι με είκοσι, ούτε με σαράντα, αλλά με εκατόν εβδομήντα δύο (172) αρμοδιότητες-υπερεξουσίες ενισχύεται ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης! Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη μεταβιβάζονται στον γενικό γραμματέα Εσόδων αρμοδιότητες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις αποδείξεις και τις ταμειακές μηχανές, τους όρους χορήγησης αδειών για καταστήματα, τελωνειακά θέματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του φορολογούμενου πολίτη!


Ο «στρατηγός» Θεοχάρης θα έχει από το νέο έτος ισχυρές αρμοδιότητες και μεταξύ άλλων θα εκδίδει τις κατωτέρω πράξεις: Καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για τη χορήγηση της ειδικής άδειας για την παραγωγή ζύθου εντός τη χώρας και από εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις. Καθορισμό των στοιχείων που απαιτούνται για την επιστροφή του φόρου σε ματαίωση μεταβίβασης και στις λοιπές περιπτώσεις επιστροφής και γενικά κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του αναγκαστικού νόμου 1521/1950.


Καθορισμό:


α) του χρόνου, του τόπου, του τρόπου και των οργάνων διενέργειας των διαγωνισμών για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή και εκδόσεως των αποτελεσμάτων,


β) των υποβληθέντων δικαιολογητικών και του χρόνου υποβολής αυτών,


γ) του ποσού των καταβλητέων εξετάστρων και του τρόπου κατανομής αυτών,


δ) των εξεταστέων μαθημάτων, της εξεταστέας ύλης, καθώς και του τρόπου επιλογής των θεμάτων,


ε) του τύπου, του τρόπου και του χρόνου χορήγησης των πτυχίων και


στ) κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για τη διενέργεια των διαγωνισμών αυτών. Καθορισμό της διαδικασίας εφοδιασμού, αποθήκευσης και πώλησης των αφορολόγητων και αδασμολόγητων ειδών από την εταιρία Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Α.Ε. Καθορισμό της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης του πετρελαίου για το οποίο χορηγείται επιστροφή του φόρου αυτού. Ορισμό των ιδιοτήτων και των τεχνικών χαρακτηριστικών των φορολογικών ταμειακών μηχανών και των στοιχείων που πρέπει να περιέχονται στις εκδιδόμενες από αυτές αποδείξεις.


Η πληθώρα αρμοδιοτήτων του είναι σίγουρο ότι προκαλεί κάθε λογικό άνθρωπο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ