Εκπαιδευμένοι να πυροβολούν

Τι έδειξε το βίντεο από την άγρια επίθεση με καλάσνικοφ στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.


Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση είχαν οι δύο οπλοφόροι που εξαπέλυσαν καταιγισμό πυρών εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη την περασμένη Δευτέρα στο Χαλάνδρι. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι μελετούν καρέ-καρέ το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το σκηνικό της επίθεσης των τεσσάρων κουκουλοφόρων.


«Η στάση που έχει πάρει ο πρώτος (που φαίνεται να έχει και το γενικό πρόσταγμα) δείχνει άνθρωπο ο οποίος ξέρει να χειρίζεται ένα βαρύ όπλο σαν το καλάσνικοφ και κυρίως ξέρει να στοχεύει…», λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.


Μάλιστα, το γεγονός πως από τις 60 σφαίρες που εξαπέλυσαν οι δύο οπλοφόροι μόλις οι δέκα δεν βρήκαν στόχο δείχνει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Αυτό έχει σκορπίσει ανησυχία στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής, που διαπιστώνουν από ενέργεια σε ενέργεια αναβάθμιση στο επίπεδο των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων.


Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να συνδύασαν την επιθετική ενέργεια με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες νέων μελών της οργάνωσης – όποια κι αν είναι αυτή. Δηλαδή, οι άλλοι δύο κουκουλοφόροι που στέκονταν πίσω από τους δύο που πυροβολούσαν να παρακολουθούσαν πώς γίνεται η επίθεση, ενώ ταυτόχρονα αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης, καθώς φαίνεται από τις κάμερες να κρατούν όπλα, όχι όμως αυτόματα.


Οταν οι κουκουλοφόροι βρέθηκαν απέναντι από τον ειδικό φρουρό έξω από την κατοικία του Γερμανού διπλωμάτη, ο ψηλός (που φέρεται να είχε το γενικό πρόσταγμα) του φώναξε: «Πέσε κάτω, ρε, θα σε καθαρίσω».


Μάλιστα, επέμεινε φωνάζοντας δεύτερη φορά πιο έντονα στον αστυνομικό: «Πέσε κάτω, ρε, σου είπα, αμέσως!»


Ο αστυνομικός μόλις πρόλαβε να καλυφθεί πίσω από το αλεξίσφαιρο κουβούκλιο, καθώς τα καλάσνικοφ είχαν ήδη αρχίσει να κροταλίζουν.


Χαρτογράφησαν την περιοχή


Οι τέσσερις ένοπλοι γνώριζαν σαν την παλάμη τους την περιοχή, ενώ είχαν μελετήσει ακόμα και το πεδίο εμβέλειας που έχουν οι κάμερες ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό οι κάμερες έχουν «πιάσει» απλώς μαύρες φιγούρες που πυροβολούν με τα καλάσνικοφ.


«Ηξεραν ακόμα και τις κρυφές κάμερες που έχει η πολυκατοικία από την πυλωτή της οποίας πυροβόλησαν την κατοικία του πρέσβη, αλλά και αυτές που είναι τοποθετημένες σε γύρω δρόμους. Ετσι, διέφυγαν από στενά όπου δεν υπάρχουν κάμερες!» αποκαλύπτει ο ίδιος αστυνομικός.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ