Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Η μούσα της Εσθονίας

Η 23χρονη Κάρμεν Πενταρού που «έσβησε» την Κέιτ Μος και κέρδισε τον Mάικλ Κορς!

Το 2012, στην καμπάνια του κραταιού σχεδιαστή Mάικλ Κορς, η νεαρή Κάρμεν Πενταρού δίπλα στην ώριμη Κέιτ Μος ήταν αδύνατον να μην ξεχωρίσει, κι ας της είχε δοθεί ο ρόλος της αυστηρής,  σχεδόν «στρατιωτικής» παρουσίας, δίπλα στην ελκυστικά ντυμένη Μος. Την επόμενη χρονιά, η Κάρμεν πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του Κορς κάνοντας εντελώς θηλυκά νάζια στον φακό του Μάριο Τεστίνο και έχοντας εξακοντίσει στο πουθενά την Κέιτ Μος. Παράλληλα, το κορίτσι με τα μακριά, τέλεια πόδια είχε σκαρφαλώσει στο Νο 4 της λίστας των 50 κορυφαίων μοντέλων, είχε φτάσει στο Νο 17 των πιο ακριβοπληρωμένων τοπ μόντελ και είχε κλείσει πανάκριβες δουλειές και με τους οίκους Gucci και Fendi, προδιαγράφοντας ότι το 2014 θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά και στις δύο λίστες.


Την ανακάλυψαν στα 15 της, όταν με τη γιαγιά της είχε πάει να δει μια θεατρική παράσταση στο Ταλίν, την πρωτεύουσα της γενέτειράς της Εσθονίας. Μεγαλωμένη σε σόι αθλητών, η έφηβη Κάρμεν ονειρευόταν τότε ότι θα γίνει αστέρι του αθλητισμού και συμμετείχε ήδη στην εθνική ομάδα νεανίδων ποδοσφαίρου. Προτού προλάβει να το καταλάβει είχε ήδη δεχτεί την πρόταση για το μόντελινγκ και μέσα σε δέκα μέρες είχε κλείσει και την πρώτη της φωτογράφιση για την εφηβική «Vogue».


Δύο χρόνια αργότερα περπατούσε για πρώτη φορά στην πασαρέλα, λαμβάνοντας μέρος στην επίδειξη του Σκοτσέζου σχεδιαστή Κρίστοφερ Κέιν και τον επόμενο χρόνο, το 2008, το 18χρονο τότε άγνωστο κορίτσι ήταν ήδη στα σόου διάσημων σχεδιαστών, όπως ο Μαρκ Τζέικομπς, η Ντόνα Κάραν και ο Ζιβανσί, αναγγέλλοντας ηχηρά την άφιξή της στον λαμπερό κόσμο της μόδας και αποδεικνύοντας πως το μέλλον της θα είναι λαμπρό. Από τότε, η Κάρμεν Πενταρού φόρεσε τα φτερά των Αγγέλων της Victoria’s Secret, θριαμβεύει στις πρωτεύουσες της μόδας -Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη- συνεργαζόμενη με το «βαρύ πυροβολικό» του χώρου, αναλαμβάνει ως κεντρικό πρόσωπο καμπάνιες οίκων με μεγάλη ιστορία και κάνει εξώφυλλα σε περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας.


Η ζωή τη σημάδεψε όταν ήταν παιδί (η μητέρα της πέθανε όταν εκείνη ήταν πέντε ετών και μεγάλωσε με τη γιαγιά της Ελο-Μάι Πενταρού), αλλά φαίνεται να την ανταμείβει σήμερα. Πέρα από την πολύ επιτυχημένη καριέρα της, η 23χρονη Κάρμεν έχει και μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Στα τέλη του 2012 -πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο που θέλει τα νεαρά και σε ανοδική πορεία μοντέλα ελεύθερα- φορώντας ένα τέλειο νυφικό του Ιβ Σεν Λοράν παντρεύτηκε στη Ρώμη σε κλειστό γάμο τον αγαπημένο της Ρικάρντο Ρούινι, από τους πιο διάσημους art director στον χώρο της μόδας. «Μου αρέσουν οι άντρες που έχουν αίσθηση του χιούμορ» είχε πει νωρίτερα. «Λατρεύω να γελάω και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι με έναν σύντροφο που δεν καταλαβαίνει από χιούμορ».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...