Σχολή Βατικανού για νέους… εξορκιστές!

Η Καθολική Εκκλησία παίρνει μέτρα για την «άνευ προηγουμένου αύξηση» στα περιστατικά δαιμονισμού.

Ταχύρρυθμα σεμινάρια εξορκισμού διοργανώνει για τους ιερείς της η Καθολική Εκκλησία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για εξορκισμούς.


Η επισκοπή του Μιλάνου όρισε προσφάτως επτά νέους εξορκιστές, η αρχιεπισκοπή της Νάπολης όρισε τρεις πριν από έναν χρόνο, ενώ η Καθολική Εκκλησία της Σαρδηνίας έστειλε τρεις ιερείς για «μετεκπαίδευση» στον εξορκισμό στη Ρώμη, ύστερα από την ανησυχία που έχει προκαλέσει η αύξηση του μυστικισμού στην περιοχή. Στην Ισπανία, ο αρχιεπίσκοπος Μαδρίτης Αντόνιο Μαρία Ρούκο Βαρέλα επέλεξε οκτώ ιερείς για αντίστοιχη εκπαίδευση τον Μάιο προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που περιέγραψε ως «άνευ προηγουμένου αύξηση» στα περιστατικά δαιμονισμού. «Η Εκκλησία της Ισπανίας συναντά πολλά περιστατικά που ξεφεύγουν από το πεδίο της ψυχιατρικής και μάλιστα με εντυπωσιακή συχνότητα» είπε χαρακτηριστικά.


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Εξορκιστών με έδρα την Ιταλία Φραντσέσκο Μπαμόντε απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων δαιμονισμού στη στροφή του κόσμου προς τον μυστικισμό. «Οι λίγοι εξορκιστές που έχουμε στις επισκοπές δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια» είπε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τον περασμένο μήνα. Αν και η Καθολική Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι η πλειονότητα των ατόμων που υποστηρίζουν ότι έχουν καταληφθεί από τον σατανά υποφέρει από ευρεία γκάμα ψυχολογικών προβλημάτων, από κατάθλιψη μέχρι παράνοια, υποστηρίζει ότι υπάρχουν περιστατικά που χρήζουν πραγματικά εξορκισμού.


Για την ουσιαστική βοήθεια όλων αυτών, αλλά και για την προστασία τους από κομπογιαννίτες εξορκιστές, που υποστηρίζουν ότι δρουν εξ ονόματος της Εκκλησίας, χωρίς ωστόσο να έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή, το Βατικανό αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του, αναφέρει δημοσίευμα της «National Catholic Reporter».


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ