Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δήλωναν γεννήσεις έπειτα από χρόνια!

Σημεία και τέρατα στο Ληξιαρχείο Αθηνών αποκάλυψαν οι έλεγχοι με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας.


Στις 14 Γενάρη θα συνεχιστεί από το δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας η εξέταση για την τύχη του ξανθού άγγελου, της 5χρονης Μαρίας από τα Φάρσαλα, που από τις αρχές Οκτωβρίου έχει βρει καταφύγιο στην αγκαλιά του συλλόγου Το χαμόγελο του παιδιού. Την ίδια ώρα, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτουν ότι στο Ληξιαρχείο Αθηνών είχε στηθεί «πάρτι» κακοδιοίκησης.


Επειτα από αίτημα της υπεράσπισης του ζεύγους των Ρομά με τους οποίους μεγάλωνε η μικρούλα στον καταυλισμό, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, «προκειμένου να γίνει η μεταγωγή της “μητέρας” από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα ώστε να είναι παρούσα στην εξέταση της υπόθεσης αλλά και προκειμένου να αξιολογηθούν νέα στοιχεία», σύμφωνα με τη δικηγόρο των Αθίγγανων, Μαριέττα Παλάβρα. Η υπεράσπιση των Αθίγγανων έχει υποβάλει εκ νέου αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του ζεύγους, η οποία δεν αναμένεται να εξεταστεί πριν από την πάροδο τουλάχιστον ενός μήνα.


Στο μεταξύ, οι επιθεωρητές έκαναν φύλλο και φτερό το μεγαλύτερο ληξιαρχείο της χώρας και διαπίστωσαν ότι όποιος ήθελε… γεννούσε ό,τι ώρα, ημέρα και έτος ήθελε, όσα παιδιά επιθυμούσε!


Ο έλεγχος αφορούσε την περίοδο 2011-2013 αναφορικά με τη νομιμότητα της καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης. Από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης των πράξεων που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι η έκδοση των πράξεων γεννήσεων έγινε χωρίς προηγουμένως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευσή τους.


«Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια εντοπισμού και παραδειγματικής τιμωρίας όσων με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους προσβάλλουν τους εκατοντάδες χιλιάδες συνεπείς δημοσίους υπαλλήλους, εκθέτουν τις υπηρεσίες τους και ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο…» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αναγνώριζαν παιδιά για να γλιτώσουν από τον στρατό


Οπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, στο Ληξιαρχείο Αθηνών είχαν δηλωθεί παιδιά ακόμη και με… 17 χρόνια καθυστέρηση (!), ενώ αρκετοί πατεράδες αναγνώριζαν παιδιά για να γλιτώσουν από τον στρατό ως πολύτεκνοι ή για να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα!


Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης (δύο για το 2011, 163 το 2012 και 380 έως τις 23 Οκτωβρίου 2013), για τις οποίες αποκαλύφθηκε ότι εκδόθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων, αν και σε σημαντικό αριθμό οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν με μία δήλωση ο καθένας περισσότερες από δύο γεννήσεις (ακόμη και επτά) σε μακρό χρονικό διάστημα (ακόμη και 17 έτη) πριν από την ημερομηνία της δήλωσης.


Γονείς και μάρτυρες υπέβαλαν κατ’ επανάληψη συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, παρότι αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά τον χρόνο της προηγούμενης ή αρχικής δήλωσής τους.


Δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες, με υπεύθυνες δηλώσεις, γεννήσεις μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου χρόνου κύησης.


Ως τόποι γέννησης δηλώθηκαν διευθύνσεις που δεν εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, ανύπαρκτες ταχυδρομικές διευθύνσεις, αλλά και διευθύνσεις επαγγελματικών κτιρίων (γραφεία και εμπορικά καταστήματα, κατάστημα τράπεζας, κέντρο διασκέδασης).


Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κάλεσε χθες τον δήμαρχο Αθηναίων να προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο των υπευθύνων υπαλλήλων του Ληξιαρχείου Αθηνών, ενώ συγχρόνως διαβίβασε τη σχετική έκθεση στον εισαγγελέα Εφετών και στην Ασφάλεια Αττικής.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...