Οι καταναλωτές να επιλέξουν φαγητό ή ζεστασιά στο σπίτι!

Τον κίνδυνο μπλακάουτ στο ρεύμα τις ημέρες που παρουσιάζεται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, προς τους καταναλωτές η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον κίνδυνο μπλακάουτ στο ρεύμα τις ημέρες που παρουσιάζεται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, προς τους καταναλωτές η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να περιορίσει τη χρήση των τζακιών, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, χρησιμοποιώντας για θέρμανση ηλεκτρικές συσκευές. Από την άλλη, προειδοποιεί ότι την ίδια στιγμή θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο όλες οι άλλες δραστηριότητες που είναι ενεργοβόρες.

Με άλλα λόγια, συστήνουν στους καταναλωτές να επιλέξουν τις ημέρες που παρέχεται δωρεάν ρεύμα (λόγω αιθαλομίχλης) και προκειμένου να μη μείνουν χωρίς ρεύμα, να διαλέξουν: ή να ζεστάνουν το σπίτι τους ή να μαγειρέψουν ή να κάνουν μπάνιο ή να σιδερώσουν. Ολα μαζί πάντως δεν γίνεται…

Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απευθύνει συστάσεις στους καταναλωτές για τη διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα μείωσης της εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων (με την παροχή δωρεάν ρεύματος).
Ειδικότερα, συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών (όπως ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο ρούχων) στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης που θα κηρύττει εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh (για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων).

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ