Τα τρία υπουργεία με τις χιλιάδες απολύσεις

Θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος όσων απομακρυνθούν.

Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν αυτήν τη χρονιά τρία υπουργεία που θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» από την οποία θα προκύψουν οι απολύσεις που απαιτούν οι τροϊκανοί. Να σημειωθεί ότι ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν συνέπεσαν το ίδιο χρονικό διάστημα εκλογές και απολύσεις, απολύσεις και προσλήψεις, προσλήψεις και διαθεσιμότητα, διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Κι όμως, το 2014 όλα θα συμβούν! Τα υπουργεία Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών τα έχουν ονομάσει «τα υπουργεία των απολύσεων» και θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που είτε θα απολυθούν είτε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014.


Τον συντονισμό, αλλά και τον πρώτο ρόλο έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς από εκεί θα πρέπει να δοθούν διευθύνσεις και ονόματα στην τρόικα για τις 4.000 απολύσεις του 2013 που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και, κυρίως, για τις 11.000 απολύσεις του 2014 και τις 12.500 διαθεσιμότητες του 2013 που πήραν παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.


Τη μερίδα του λέοντος θα αναγκαστεί να καλύψει το υπουργείο Υγείας. Η ηγεσία του υπουργείου θα αναγκαστεί να «συνεισφέρει» το μεγαλύτερο ποσοστό στις διαθεσιμότητες του Φεβρουαρίου του 2014, βάζοντας μέσα στη «δεξαμενή» περί τους 8.500 εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ. Δεν αποκλείεται μάλιστα και «συνεισφορά» στη «δεξαμενή» των 11.000 τόσο από τους «διαθέσιμους» εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ όσο και από τα Νομικά Πρόσωπα του υπουργείου.


Το τρίτο στη σειρά υπουργείο των απολύσεων είναι το Εσωτερικών, που πρόσφερε στον «βωμό» της τρόικας -μέσω των δήμων- το 2013 περί τους 4.700 εργαζομένους (δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες). Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει να γεμίσει τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας με 4.500 έως 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους. Προς το παρόν υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει μέσω της εθελοντικής κινητικότητας, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα οδηγηθούμε σε διαθεσιμότητες, αλλά και απολύσεις. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει να «συνεισφέρει» και στις 11.000 απολύσεις μέσω των Νομικών Προσώπων και των εταιριών των δήμων.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ