Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ειρήνη στη (hip hop) ζώνη του Περάματος!

Επειτα από ένα πολύκροτο «διαζύγιο» τα δύο ηγετικά μέλη των Active Member δείχνουν να ξεχνούν την παλιά τους κόντρα.


Για τους περισσότερους το Πέραμα είναι γνωστό για τη Nαυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Για κάποιους άλλους όμως είναι γνωστό και για τη hip hop σκηνή του, μια και η γέννηση πριν από πολλά χρόνια των Actibe Member σε περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία ταυτίστηκε και με τη γέννηση του Low Bap, ενός μουσικού κινήματος που μέσα από ρίμες προσπαθεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία αλλά και στην κοινωνία. Μια ζώνη όμως που έγινε εμπόλεμη πριν από μερικά χρόνια, όταν ξέσπασε κόντρα ανάμεσα σε ηγετικές μορφές του χώρου.


Ο λόγος για τους BD Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη), ιδρυτικό μέλος των Αctive Μember, και Xray( Νικήτα Κλίντ), οι οποίοι με άκομψο τρόπο είχαν τραβήξει χωριστούς δρόμους, με το μουσικό τους διαζύγιο να ξεπερνά τα «στενά όρια» της πολυάριθμης hip hop κοινότητας στην Ελλάδα και να γίνεται είδηση ακόμη και σε μουσικά έντυπα της εποχής. Ομως ο Μιχάλης Μυτακίδης έκανε την έκπληξη πριν από λίγο καιρό, όταν οι Active Member βρέθηκαν ξανά στο Gagarin με τον Xray!
«Είναι η τελευταία φορά που ανταμώνουμε με αυτόν τον τρόπο, το τελευταίο live, γι’ αυτό θέλω έστω και τώρα να κλείσω όλους τους λογαριασμούς, με καλό ή με κακό τρόπο. Αυτό που δεν περιμένει κανείς, θα γίνει τώρα…» είπε ο BD Foxmoor στη μέση του live. Τότε στη σκηνή ανέβηκε ο Xray (Νικήτας Κλιντ) για να τραγουδήσει, με τον κόσμο να τον υποδέχεται με πανηγυρισμούς.


«Ο Μιχάλης είναι δάσκαλος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κλιντ. «Δέκα χρόνια ήταν ένα σχολείο μαζί με τον Μιχάλη. Πέρασαν άλλα δέκα χρονιά μακριά του… και άλλα δέκα χρόνια έχουμε ακόμα» συμπλήρωσε, με τον BD να σχολιάζει ότι ο Νικήτας έγινε και πατέρας. Τραγούδησαν τη «Μάσκα», το «Πύρινο βιος», αλλά και τις «Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες», μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος που έφτιαξαν μαζί. Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία οι δύο τους είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες δημόσια, μέσω συνεντεύξεων αλλά και τραγουδιών, τα γνωστά diss με τα οποία οι ράπερ λογομαχούν.


«Επειτα από αυτό που έγινε με τον Νικήτα δεν μπορούμε να ξαναμιλήσουμε. Δεν γίνεται… Ποτέ όμως! Δεν θα ξαναβρεθούμε ποτέ. Ο,τι ζήσαμε, το ζήσαμε…» δήλωνε ο Μιχάλης Μυτακίδης το 2002. Από την πλευρά του ο Νικήτας Κλιντ έλεγε τότε μεταξύ άλλων: «Εχω τη χειρότερη γνώμη για τον Μιχάλη. Απογοητεύτηκα και πήρα την απόφαση να φύγω έπειτα από έναν τελευταίο μεγάλο τσακωμό όπου μου έβριζε ό,τι είχα και δεν είχα. Πίστευα πως είναι ένας προβληματικός άνθρωπος που δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά που παρόλα αυτά τον σεβόμουν και τον είχα σαν έναν αδερφό».


Ωστόσο φαίνεται ότι οι δύο ράπερ είχαν έρθει πιο κοντά στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στην ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι του hip- hop μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα πριν από λίγους μήνες. Σημειώνεται ότι στην αρχή του live ο Μυτακίδης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Xray, κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα. Παράλληλα, προανήγγειλε έναν νέο δίσκο των Active Member την άνοιξη με τίτλο «Cosmos alivas» «που θα τον θυμούνται όλοι», με καλλιτέχνες που θα συζητηθούν, αφήνοντας ωστόσο ερωτήματα για τη σύνθεση και τον τρόπο εμφάνισης του συγκροτήματος στη «δεύτερη εποχή» του.


Μέσα σε όλα αυτά, νέα πνοή στη μουσική σκηνή του Low Bap επιχειρούν να δώσουν οι πρωτεργάτες και ο Μιχάλης Μυτιακίδης, που προχωρούν στην ανασύσταση της freestyle productions με σκοπό να βοηθήσουν νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Μια ομάδα από έξι mcs, οχτώ στιχουργούς, δώδεκα μουσικούς, πέντε djs, εφτά τεχνικούς για video και ήχο, καθώς και τρία μέλη του low bap foundation στο οργανωτικό συγκροτεί τον νέο πυρήνα της ομάδας παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν πριν από δύο δεκαετίες οι δύο πρώτοι δίσκοι των Active Member, του συγκροτήματος που έκανε ελληνική υπόθεση το hip hop. Η αρχή θα γίνει με σειρά σεμιναρίων μουσικής τεχνολογίας τον Φεβρουάριο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο, καθώς και σεμινάρια για dj στον χώρο του Imanta στο Θησείο.


To κάψιμο του αμερικανικού διαβατηρίου


Μπορεί η κόντρα των δύο ανδρών να κράταγε γερά τόσα χρόνια, όμως κανείς από τους οπαδούς του Low Bap δεν θα ξεχάσει το κάψιμο του αμερικανικού διαβατηρίου από τον Νικήτα Κλιντ πάνω στη σκηνή. Ηταν 1999, την εποχή που τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα ξεκίνησαν βομβαρδισμούς στην τότε Γιουγκοσλαβία με στόχους τους Σέρβους και τους Κοσσοβάρους. Τότε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, στην πλατεία Συντάγματος είχε διοργανωθεί μεγάλη αντιπολεμική συναυλία με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και οι Active Μember.


«Αυτό είναι το αμερικανικό διαβατήριό μου. Υουgoslavia, this is my american passport» φώναξε ο Νικήτας Κλιντ από το μικρόφωνο στη διάρκεια του κομματιού «Δανεικές προσευχές» δείχνοντας το διαβατήριό του, με τον Μιχάλη Μυτακίδη να επαναλαμβάνει σχεδόν ουρλιάζοντας: «Fuck USA».


Εκείνη τη στιγμή έβαλε φωτιά στο διαβατήριο, προκαλώντας την αποθέωση της λαοθάλασσας, Το κράτησε ψηλά μέχρι να καεί εντελώς, προχωρώντας έτσι σε μια συμβολική κίνηση.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...