Κραυγή αγωνίας στο «Σωτηρία» – Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που καταγγέλλουν ότι είναι «άοπλοι» στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, αφού, εκτός από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν έχουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προστατέψουν την υγεία τους από τη λαίλαπα του COVID-19, όπως μάσκες, φόρμες και καλύπτρες για τα μάτια.

Tα μοναδικά «όπλα» του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι η δύναμη της ψυχής τους και το φιλότιμό τους. «Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και της διοίκησης ότι το νοσοκομείο μας θα στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και θα έχει επάρκεια σε υλικά (μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές, καλύπτρα ματιών κ.λπ.), δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού, δυσκολευόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο να ανταποκριθούμε στο έργο μας» καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του «Σωτηρία», που είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για κρούσματα κορονοϊού.

Επίσης, τονίζουν ότι, εκτός από τους υγειονομικούς, υπάρχει και το υπόλοιπο προσωπικό που χρειάζεται μάσκες και αναλώσιμα υλικά για την προστασία του, όπως συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, τραπεζοκόμες, καθαρίστριες και τεχνικοί.

Το σωματείο ζητά ένταξη των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση του νοσοκομείου με όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό.

Ανακοίνωση

«Οι εργαζόμενοι απαιτούμε να δώσουμε τη μάχη αντιμετώπισης της ενδεχόμενης επιδημίας με ασφάλεια για τους ασθενείς μας, αλλά και με ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας» καταλήγει η ανακοίνωση. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκονται σε απόγνωση. «Καλούνται ως νοσοκομείο αναφοράς να αντιμετωπίσουν καθημερινά ύποπτα κρούσματα και ασθενείς με κορονοϊό, με ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού. Τίθεται καθημερινά η ζωή τους σε κίνδυνο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύα Καϊλή : Η ζωή με τον Ιταλό της καρδιάς της

Τον θαυμάζει, τον εκτιμά και τον σέβεται, γιατί έχει...

Η «χρυσή» σεζόν της μυθοπλασίας θα είναι το 2020-2021

«Βομβαρδισμό» με νέες τηλεοπτικές σειρές ετοιμάζουν τα κανάλια «Μπαράζ»...

Αποκάλυψη: «Δραπέτης» στην Τζια για long Weekend o Mr. Μαξίμου

Η «Espresso» τσάκωσε πεμπτιάτικα (!) τον Γρηγόρη Δημητριάδη σε...