Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Επικεφαλής του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου: «Πιστεύω ότι σίγουρα προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε το εμβόλιο»

Ο επικεφαλής του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου πιστεύει ότι θα είναι έτοιμο ως τα τέλη του καλοκαιριού

Ελπίδες για την παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19 ως τα τέλη του καλοκαιριού έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου!

«Πιστεύω ότι σίγουρα προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε το εμβόλιο. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Υπάρχουν φάρμακα που είναι σε πειραματικό στάδιο και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα, αλλά δεν έχουν μπει σε φάση κλινικών μελετών» δήλωσε με βεβαιότητα στην ΕΡΤ ο κ. Φιλίππου.

Νωρίτερα, πάντως, είχε τονίσει ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση του ιού, που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη με ανυπολόγιστες συνέπειες. «Το βασικότερο και το πιο απλό είναι η πρόληψη» συνέστησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι, πέρα από αυτό, υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιδράσεις

«Είναι τα αντιιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοι οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό» τόνισε ο κ. Φιλίππου. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ αναφέρθηκε και στο φάρμακο που χορηγείται ενδοφλέβια και στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας.

«Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που είχαμε άμεση διάθεση του φαρμάκου αυτού. Είναι μια θεραπεία για τον Eμπολα και φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα και για τον Covid-19. Είναι σε κλινική μελέτη και χρησιμοποιείται σε βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους. Τα αποτελέσματα είναι ότι δύο στους τρεις που τους χορηγείται ανταποκρίνονται θετικά» επισήμανε, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Μελετώνται περισσότερα από 30 φάρμακα για τις δύο κατηγορίες. Εκείνο στο οποίο φαίνεται να κλίνει η επιστημονική κοινότητα είναι κάποιοι συνδυασμοί με τη χλωροκίνη που έχουν καλά αποτελέσματα για τα ήπια περιστατικά και κάποιοι συνδυασμοί με ρεμντεσιβίρη στους βαρύτερα ασθενείς».

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Eνωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων είχε εμφανιστεί αισιόδοξος σε πρόσφατες δηλώσεις του για την παρασκευή ως τον Ιούλιο ενός φαρμάκου που θα καταπολεμά τον κορονοϊό και τις πιθανές επιπτώσεις του στην καρδιά και στους πνεύμονες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...