Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Iερέας Γεώργιος Σχοινάς: «η θεία κοινωνία δεν απαγορεύεται»

Ο ιερέας Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος καταγράφηκε σε φωτογραφίες να κοινωνεί πιστούς την Κυριακή των Βαΐων από την πίσω πόρτα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, υποστηρίζει ότι ακολούθησε την ιερατική του συνείδηση και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες αναφέρουν πως «η θεία κοινωνία δεν απαγορεύεται».

Υπενθυμίζεται πως την ίδια μέρα για το περιστατικό είχε εκδώσει ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναφέροντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Από εκείνη την ημέρα, ο ιερέας δεν είχε εμφανιστεί και αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες εκτιμούσαν ότι κρύβεται για να αποφύγει τη διαδικασία του Αυτοφώρου, το οποίο παρήλθε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Τελικά, ο «παπάς των φτωχών», με το σημαντικό φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο, έκανε χθες την εμφάνισή του και εξήγησε για ποιον λόγο κοινώνησε τους πιστούς, με μια ανάρτησή του στο facebook αλλά και με εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στην επιστολή που ανέβασε στο facebook, δηλώνει ότι σέβεται τις αποφάσεις του κράτους και της Εκκλησίας και περιγράφει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή.

«Λειτουργήσαμε κεκλεισμένων των θυρών κατά τα προβλεπόμενα. Μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούν οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, χτυπούσαν επίμονα την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση και τη μακραίωνη ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου η θεία κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, κοινώνησα τα παιδιά και τους γονείς τους έξω από την πόρτα του ιερού της εκκλησία,ς προτρέποντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις».

Ο π. Γεώργιος Σχοινάς δηλώνει, ακόμη, ότι συγχωρεί όσους εκφράστηκαν προσβλητικά για τον ίδιο και το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, χρησιμοποιώντας τη φράση του Ιησού «άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Επίσης, τόνισε πως την Κυριακή των Βαΐων η θεία κοινωνία έγινε εκτός της εκκλησίας, οπότε δεν υπήρχε καμία συνάθροιση και επεσήμανε: «Ένας ιερέας λογοδοτεί μόνο στον Θεό».

Παράλληλα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open πως «ήθελε να αποφύγει το Αυτόφωρο για τα παρατράγουδα που θα ακολουθούσαν», ενώ μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 είπε: «Βρίσκομαι στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών».

f3 6

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...