Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ παρέδωσε 800 πακέτα αγάπης στις πόρτες των πιστών

Χιλιάδες δέματα αγάπης πρόσφερε χθες η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε μια συνεργασία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» για παροχή βοήθειας στους αδύναμους και ανήμπορους συνανθρώπους μας. Τη διαδικασία επιτήρησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ευλογώντας τα δέματα που διατέθηκαν σε 10.000 οικογένειες.

Ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε σε δηλώσεις του τον πνευματικό σκοπό της Εκκλησίας, αλλά έκανε αναφορά και στα συγκεκριμένα προγράμματα, ιδίως σε τέτοιες, δύσκολες περιόδους.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, αναφέροντας τις κοινές δράσεις με τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη των αστέγων και με ιδιωτικούς φορείς σε Γιάννενα και Θράκη για την προσφορά δωροκαρτών σούπερ μάρκετ σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν από έναν μόνο φορέα, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο όσους κατηγορούν την Εκκλησία ότι έχει σταματήσει τα συσσίτια και το φιλανθρωπικό της έργο, λόγω του κορονοϊού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση της Εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της θείας ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η θεία κοινωνία, αλλά η συνάθροιση», ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το περιστατικό με τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι, τονίζοντας «θα τα πούμε, όταν θα έχουν περάσει όλα αυτά».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ εξασφάλισε για τη μητροπολιτική του περιφέρεια 800 δέματα αγάπης, τα οποία παρέδωσε ο ίδιος στις πόρτες των πιστών, με την παρουσία κληρικών της μητρόπολης και με τη βοήθεια εθελοντών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου.

Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών δομών της, διανέμει καθημερινά πάνω από 1.500 μερίδες φαγητό σε αναξιοπαθούντες και περιθάλπει περισσότερες από 700 οικογένειες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ