Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τα κρούσματα θα κρίνουν την άρση της καραντίνας

Λιγοστεύουν τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς χθες εντοπίστηκαν μόλις δέκα νέα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.245, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες για σταδιακή άρση της καραντίνας σε μία εβδομάδα, εάν συνεχιστεί η μείωση της καμπύλης.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι θάνατοι. Μετά τις ανακοινώσεις, έγινε γνωστός ο θάνατος και ενός 86χρονου στο ΑΧΕΠΑ, αυξάνοντας τα θύματα σε 117.

Από αυτά, οι 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 74 έτη, ενώ το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ακόμη, 61 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στην Εντατική, ενώ 44 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στις μελέτες αντισωμάτων, για τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν προκαταρκτικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από όσα έχουν ανακοινωθεί σε κάποιες χώρες. Επιπλέον, τόνισε ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται η «προτίμηση» του ιού στους άνδρες, ενώ επισήμανε ότι σε πολλούς ασθενείς καταγράφηκαν θρομβώσεις. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως θα απαιτείται μάσκα στους κλειστούς χώρους, όπως άλλωστε γίνεται και στο εξωτερικό και, φυσικά, θα γίνεται στενότερη παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων.«Παρακολουθούμε και τι κάνουν οι άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα σχέδιά μας» είπε ο καθηγητής, εκτιμώντας πως έχουμε περιορίσει σημαντικά τη διασπορά του ιού, με τον δείκτη R0 να είναι της τάξης του 0,6.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως χρειάζεται μεγάλη υπομονή για την άρση των μέτρων. «Τις τελευταίες ημέρες κάναμε ένα βήμα μπροστά… Αν χαλαρώσουμε, μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει» είπε, αποτιμώντας την ανταπόκριση των Ελλήνων στα μέτρα προστασίας τις ημέρες του Πάσχα και χαρακτήρισε το φετινό «διαφορετικό» Πάσχα ως ένα «παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έφτασαν στη χώρα μας δέκα πτήσεις με 643 επιβάτες, εκ των οποίων μόλις τρεις βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό και ανακοίνωσε ότι, για την αποφυγή συνωστισμού, δίνεται παράταση στην απαγόρευση μετακίνησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που θα παραμένει κλειστή έως τις 27 Απριλίου τις καθημερινές (από 2 έως 10 το βράδυ) και τα Σαββατοκύριακα (από 10 το πρωί έως 10 το βράδυ).

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους κινητές μονάδες που θα κάνουν τεστ στον πληθυσμό, αλλά δεν σχετίζονται με την άρση των μέτρων αποστασιοποίησης. Ως τη Μ. Πέμπτη είχαν προσληφθεί στο σύστημα Υγείας 3.073 άτομα, 381 εκ των οποίων γιατροί.

Χθες σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε μια βρεφονηπιοκόμο. Το περιστατικό ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε διαγνωστικά τεστ σε όλα τα βρέφη της πτέρυγας στην οποία εργαζόταν η βρεφονηπιοκόμος και βρέθηκαν αρνητικά. Ωστόσο, θα επαναληφθούν έπειτα από λίγες ημέρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...